Je třeba dočasně vypnout CLIP ?

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
GeBu

Re: Je třeba dočasně vypnout CLIP ?

Příspěvek od GeBu »

Toto řešení se mi líbí.
Zedna píše:Ja bych navrhoval jako reseni pridat v rychlych kontaktech novou polozku (typu checkbox), zda pouzit (pro dany kontakt) CLIP (Zapnuto/Vypnuto).
Implicitni nastaveni (u vsech rychlych kontaktu) by bylo stejne jako globalni nastaveni CLIPU,
uzivatel by si tedy zapnul globalne CLIP a pak by si jen u nekterych cisel (rodina) vypnul CLIP v rychlych kontaktech.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

GeBu píše:Toto řešení se mi líbí.
Zedna píše:Ja bych navrhoval jako reseni pridat v rychlych kontaktech novou polozku (typu checkbox), zda pouzit (pro dany kontakt) CLIP (Zapnuto/Vypnuto).
Implicitni nastaveni (u vsech rychlych kontaktu) by bylo stejne jako globalni nastaveni CLIPU,
uzivatel by si tedy zapnul globalne CLIP a pak by si jen u nekterych cisel (rodina) vypnul CLIP v rychlych kontaktech.
To by šlo řešit taky tím, že kontakty, u nichž chcete zobrazovat to, že se opravdu volá z pevné linky, byste zadali s tím speciálním prefixem. Pak by stačila jen dodělat funkcionalita toho speciálního prefixu a nemusely by se komplikovat zkrácené volby.
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Jo, to by šlo.
xsouku04 píše:To by šlo řešit taky tím, že kontakty u nichž chcete zobrazovat to že se opravdu volá z pevné linky by jste zadali s tím speciálním prefixem. Pak by stačila jen dodělat funkcionalita toho speciálního prefixu a nemuseli by se komplikovat zkrácený volby.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

xsouku04 píše:
GeBu píše:Toto řešení se mi líbí.
To by šlo řešit taky tím, že kontakty u nichž chcete zobrazovat to že se opravdu volá z pevné linky by jste zadali s tím speciálním prefixem. Pak by stačila jen dodělat funkcionalita toho speciálního prefixu a nemuseli by se komplikovat zkrácený volby.
To je sice pravda, ale takoveto nastaveni (vypnuti CLIP pro urcite rychle kontakty) pomoci prefixu pak bude jen pro nekolik malo technicky hodne zdatnych jedincu, kteri budou vedet, ze takova moznost vubec bude a budou vedet, kde zjistit presny tvar prefixu a budou vedet jak ho pouzit (napr. v tech rychlych kontaktech).
V pripade existence nejakeho zaskrtavatka (checkboxu) "Vypnout CLIP pro tento rychly kontakt" by to dokazal nastavit temer kdokoliv i bez hlubsich znalosti.
petr

Příspěvek od petr »

xsouku04 píše:
petr píše: Vždyť ten příznak je zcela jednoznačně mylná, zavádějící informace ...
Příznak přesměrování říká, že není voláno z mobilního telefonu přímo, ale je k tomu využitá jiná linka.
Aha. To jsem nevěděl, že ten příznak je definovanej takhle obecně (a to jsem ajťák). Bohužel si myslím, že to neví většina lidí, naopak - v minulosti probíhala dost intenzivní osvětová kampaň (podle mě správná), aby lidi věděli, že za přesměrovaný hovory platěj.
xsouku04 píše:Lidem kteří vám neberou hovory z "přesměrováného čísla" doporučuji volat z "pevné linky".
To taky není řešení. 910xxx čísla taky spousta lidí nebere (což je blbost, ale nic s tím nenadělám) a geografické číslo bych pro volání ze smartfonu používat neměl (a hlavně je to blbě matoucí, volaný si myslí, že sedím v kanclu a mám po ruce x papírů atp.).
Nicméně, vzal jsem na vědomí, že většině to asi nevadí a zařídil se podle toho :-)
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Mám ještě jednu připomínku k diskusi: Odorik na CLIP doporučuje použít nomadické číslo (viz diskuse o záchranné službě). Na pevnou linku se mi zdá lepší zaregistrovat geografické číslo. Důvodem může být například to, že některé lidi číslo začínající 9 mate a nevezmou ho. Já to tak mám.
To pak znamená, že problémem není vypnutí/zapnutí CLIPu, ale vlastně volání přes jinou linku. Je nějaká finta jak udělat toto?
Callback není to pravé ořechové (viz diskuse o aplikaci pro vytočení čísla z mobilu). Napadlo mne použití SIPA. Jak se vám to bude líbit, když z jednoho účtu Odoriku se zaregistruji do druhého? :).
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Tak jsem ověřil, že registrace jednoho účtu Odorik do druhého přes sipa a volání přes něj není možné :(.

Ještě poznámka: Když o tom přemýšlím, tak volání s mobilním CLIP bude převažovat. Napadají mne tyto možnosti:
A) Volání na mobil, kdy chci, aby se zobrazil MOBILNÍ CLIP. To bude většina případů. Volání známým a na další čísla, kdy chci, aby se ozvali zpět pokud se nedovolám. Jestli mi pak budou volat z pevné nebo z mobilu je jejich věc. Případně jim na začátku hovoru mohu říct, že jsem na pevné (může se stát, že mezitím že odejdu) - pokud mají klasickou linku (drahou) tak asi dají přednost mobilu a v případě VoIP ta první minuta zase tak drahá nebude.
B) Volání na mobil, kdy chci, aby se zobrazil PEVNÝ CLIP. Tady mne napadá jen případ, kdy bych chtěl zdůraznit, že volám z pevné. Např. v případě, že bych volal známým, kteří mají v dosahu pevnou linku (VoIP) a dojdou k ní a zavolají mi. Viz A) a navíc, když jsou to známí, tak bych to mohl udělat tak, že jim napřed zkusím zavolat na pevnou a teprve potom na mobil.
C) Volání na pevnou linku, kdy chci, aby se zobrazil MOBILNÍ CLIP. U pevné není zaručené, že vidí moje číslo a tak čekat v případě nedovolání se, že mi zavolají zpátky je nejisté. Toto je málo pravděpodobný případ.
D) Volání na pevnou linku, kdy chci, aby se zobrazil PEVNÝ CLIP. V případě, že se jim číslo volajícího zobrazuje (typicky VoIP), je nežádoucí, aby viděli mobilní, protože jim volám z pevné na pevnou. To je u mne pár případů.

Z této "nahlas" provedené (pro sebe) analýzy mi vyplývá, že výchozí nastavení by byl MOBILNÍ CLIP (případy A) a C) jsou jasné a B) viz text u bodu) a PEVNÝ CLIP pro volání známým, kteří mají pevnou linku (VoIP).
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

GeBu píše:Mám ještě jednu připomínku k diskusi: Odorik na CLIP doporučuje použít nomadické číslo (viz diskuse o záchranné službě). Na pevnou linku se mi zdá lepší zaregistrovat geografické číslo. Důvodem může být například to, že některé lidi číslo začínající 9 mate a nevezmou ho. Já to tak mám.
To pak znamená, že problémem není vypnutí/zapnutí CLIPu, ale vlastně volání přes jinou linku. Je nějaká finta jak udělat toto?
Callback není to pravé ořechové (viz diskuse o aplikaci pro vytočení čísla z mobilu). Napadlo mne použití SIPA. Jak se vám to bude líbit, když z jednoho účtu Odoriku se zaregistruji do druhého? :).
Pokud chcete volat přes jinou linku, než na které jste přihlášeni, vytočte *8223004, zadejte pin linky přes kterou chcete volat a můžete vytočit číslo ...
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Děkuji. Funguje to a vypadá to zajímavě. V některých případech je to lepší než dosavadní postup tj. musím spustit PC a vynutit si to přes web (i když na to mám napsanou malou aplikaci v Pythonu), která používá API a která má některé věci přednastavené.

Snažím se to nějak zautomatizovat. Jestli dobře chápu tuto větu: "Pokud voláte z pevné linky (z níž nikdo jiný nepoužívá službu Odorik.cz), můžete si zde nastavit její číslo. Vyhnete se tak nutnosti zadávat vždy PIN ", tak zadávání PINu nejde vypnout pokud volám z Odorik linky, předpokládám, že je to tím, zadáváním PINu se vlastně definuje linka pomocí, které chci volat, že?
Do rychlých kontaktů se to také nedaří dostat. :(
xsouku04 píše:Pokud chcete volat přes jinou linku, než na které jste přihlášeni, vytočte *8223004, zadejte pin linky přes kterou chcete volat a můžete vytočit číslo ...
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Ještě se pokouším to dostat do "Speed dial" v PAP2T, ale neumím tam udělat pauzu po zadání čísla.
Odpovědět