Vyzváněcí tón - vypnutý telefon

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
pzajic

Vyzváněcí tón - vypnutý telefon

Příspěvek od pzajic »

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda je běžné, že když se z odoriku snažím dovolat na vypnutý telefon, slyším normálně vyzváněcí tón, jako kdyby byl telefon zapnutý? Také jsem měl nedávno problém, že jsem se nemohl dovolat na žádné číslo. Slyšel jsem, že to na cílové číslo zvoní, ale cílové straně ve skutečnosti nic nezvonilo. Asi po měsíci jsem zjistil, že to bylo nízkým kreditem. Tak trochu jsem očekával, že až budu mít nízký kredit, tak že se to při volání dozvím a ne že se telefon bude chovat, jako by bylo vše v pořádku.

Pro VOIP používám vestavěného SIP klienta v telefonu Nokia E66 (Symbian S60v3)

Díky za rady
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Vyzváněcí tón - vypnutý telefon

Příspěvek od xsouku04 »

Dobrý den,
je to způsobeno SIP klientem, který místo aby přenášel zvuk tak jen falešně zvoní.
Je známo že s tím má problém zabudovaný SIP klient v OS android, nicméně že se jedná o potíž s Nokií slyším poprvé. Nahrát novější firmware nepomůže ?
pzajic

Re: Vyzváněcí tón - vypnutý telefon

Příspěvek od pzajic »

Nedá se něco změnit v nastavení ať už přímo v SIP klientovi nebo v aplikaci na rozšířenou konfiguraci SIP (SIP VOIP settings)? Aktualizaci FW bych se rád vyhnul, jelikož nejnovější verze 510.21.009 je z pohledu většiny uživatelů spíše downgrade. Raději bych zůstal u stabilní odzkoušené verze 500.21.009.
Odpovědět