SIPS: na Ha-loo centrále
SIPS: na Ha-loo centrále
Zapojení vlastního telefonního čísla od jiného operátora konkrétně od ha-loo proběhlo úspěšně. Příchozí hovory na toto číslo jsou přesměrovány na číslo oudorik. Pokoušel jsem se nastavit v rychlých kontaktech pod předvolbu 7 sips pro odchozí hovor přes ha-loo, ale bez úspěchu. Vzhledem k tomu, že mám ha-loo ústřednu použil jsem tvar sipa:1002840xxx:heslo_k_SIP_účtu:00420245009xxx@pbx1.ha-loo.cz bohužel po vytočení předvolby 7 na oudorik lince nedojde ke spojení. Pokoušel jsem se dovolat i přes skype, ale marně hlásí to obsazené číslo. Pokud na číslo 00420245009xxx volám přímo z oudorik linky, tak ke spojení dojde. Mohl by mě někdo podadit kde dělám chybu?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: SIPS: na Ha-loo centrále
Opravdu je přihlašovací sip jméno 1002840xxx ? Vůbec to nevypadá jako české telefonní číslo a i na linku v síti je to nějaké moc dlouhé. Co to je ?
Pravda ale je že na příchozí hovory se vám na to podařilo zaregistrovat a prý to i volá.
Když použijete stejné registrační údaje na telefon tak to jde ?
Používáte SIP a ne SIPS? SIPS je totiž šifrovaný SIP.
Váš telefon také musí podporovat kodek, který je vynucen na haloo centrále. Hlas jde totiž na přímo, my netranskódujeme.
Pokud to z běžného telefonu jde a od nás stále nikoli, můžeme si u nás odchytnout co nám vrací.
Pravda ale je že na příchozí hovory se vám na to podařilo zaregistrovat a prý to i volá.
Když použijete stejné registrační údaje na telefon tak to jde ?
Používáte SIP a ne SIPS? SIPS je totiž šifrovaný SIP.
Váš telefon také musí podporovat kodek, který je vynucen na haloo centrále. Hlas jde totiž na přímo, my netranskódujeme.
Pokud to z běžného telefonu jde a od nás stále nikoli, můžeme si u nás odchytnout co nám vrací.
To je prostě "jméno uživatele" pro účely registrace interní linky. Prvních osm číslic podle nějakého klíče identifikuje "virtuální PBX" daného účastníka a poslední dvojčíslí konkrétní "interní" linku na PBX. Dejme tomu, že je to obdoba odoričí zkrácené volby, která se přiřazuje automaticky, při zřízení té které interní linky, jazykem ha-loo centrály "klapky". Na interní linku/klapku pak uživatel může (ale nemusí) namapovat veřejné číslo pro příchozí hovory, a přiřadit CLI ze seznamu jeho veřejných čísel. Je to samoobslužná uživatelská funkcionalita. Čili není problém třeba s tím, aby třeba firma měla "pro veřejnost" jen jedno společné (např. v seznamu uvedené) číslo, cezené přes spojovatelku, které volaný vždy vidí jako CLIP, a současně aby měli "pro zasvěcené" zaměstnanci vlastní příchozí veřejná čísla.xsouku04 píše:Opravdu je přihlašovací sip jméno 1002840xxx ? Vůbec to nevypadá jako české telefonní číslo a i na linku v síti je to nějaké moc dlouhé. Co to je ?
Mně to normálně funguje. Teď jsem to zkoušel. Vámi popsaný problém (obsazeno) se objevil jen tehdy, když jsem volal z a na A510 IP s jedním sluchátkem, tedy z téhož zařízení na totéž zařízeníPigom píše:Vzhledem k tomu, že mám ha-loo ústřednu použil jsem tvar sipa:1002840xxx:heslo_k_SIP_účtu:00420245009xxx@pbx1.ha-loo.cz bohužel po vytočení předvolby 7 na odorik lince nedojde ke spojení. Pokoušel jsem se dovolat i přes skype, ale marně hlásí to obsazené číslo. Pokud na číslo 00420245009xxx volám přímo z odorik linky, tak ke spojení dojde. Mohl by mě někdo poradit kde dělám chybu?

Jinak v té syntaxi. tedy "sipa:ha-lo_username:ha-loo_pasword:volanecislo@ha-loo_sipserver" chybu nevidím.
Ano opravdu je přihlašovací jméno 1002840xxx toto nastavuji i do VOIP brány.
Zapojení vlastního telefonního čísla od jiného operátora Takto mam uložený rychlý kontakt. Zkoušel jsem i nastavit rychlý kontakt na mobil a je to stejný pořád obsazeno.
Zapojení vlastního telefonního čísla od jiného operátora Takto mam uložený rychlý kontakt. Zkoušel jsem i nastavit rychlý kontakt na mobil a je to stejný pořád obsazeno.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zkuste ty stejné údaje zadat do VoIP telefonu. Pak jde volat ? Možná je chyba v nastavení ha-ló centrály u dané klapky, prostě že nefungují odchozí hovory.
Všem děkuju zá nápady jak vyřešit můj problém. Zřejmě bude chyba někde u ha-loo. Použil jsem jinou klapku v ha-loo ústřšdně a funguje to. Měl jsem spíš obavy, že zadávám špatně doménu sipu. Nebyl jsem si jistý jestli nastavit pbx1.ha-loo.cz a nebo ustredna.ha-loo.cz. Zkoušel jsem obě varyanty, ale nešla ani jedna.
Dík za radu zkusím to ale klapka je nastavená stejně jako ta co mi momentálně funguje. Dám vědět jak jsem dopadl.
Tak opravdu z té klapky se nedá volat. Zrovna jsem si jí vybral na testy a zadělal si tím na problém. Tato funkce je pro mě důležitá. Chtěl bych úplně přejít k oudoriku, ale než přesvědčím okolí aby přešli taky musel bych přepínat čísla na voip bráně. Děkuji všem.