Odorik bude virtuální mobilní operátor

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
mi-ko

Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor

Příspěvek od mi-ko »

Samozřejmě, vše nese svá rizika, i to že si kredit dobiji z netu kartou, ale pokud se nemýlím, tak jistý zahraniční VoIp operátor tuto službu samodobíjení nabízí.Nevím jak teď, ale dříve i T-mobile tuto službu dobití přes sms a přidělení PIN přes bankomat šlo.Nevim, kolik lidí by tuto službu využilo, ale mě se tato služba mnohokrát vyplatila a žádný problém jsem nezaznamenal.Každopádně i pro zlomek lidí, pro které by tato služba byla rozhodující pro přechod k Odoriku, je jistý přínos, v poskytování ucelených služeb operátora.A i proto by tato služba mohla být na rozhodnutí zákazníka, zda-li ji aktivovat, či nikoliv.Samozřejmě vynaložené náklady na provoz této služby, nesmí přesahnout přínos.Rozhodně to je o starost míň v situaci, kdy se ztratim v lese na houbách, budu volat někomu o pomoc, určit polohu a dojde kredo. :lol: WiFi neni,čárovej kód si nevytisknu atd... :(
paty07

Příspěvek od paty07 »

mi-ko píše:A i proto by tato služba mohla být na rozhodnutí zákazníka, zda-li ji aktivovat, či nikoliv.
Když pak někomu provolají majland, tak stejně bude zákazník řvát jak je toto možné, že to operátor nezabezpečil a bla bla bla... Lidi si myslej, že jim každej bude utírat i pr***, když toto operátor nezavede předejde zbytečným soudním tahanicím. Leda že by to inkaso bylo nějak omezené dejme tomu 1x denně a potvrzení změny by trvalo třeba 3 dny, ale myslím si, že si stačí tošku hlídat kredit. Kdyby bylo v plánu toto tvořit je také nutné vědět, jestli se to opravdu vyplatí a zákazníci by to používali.
mi-ko píše:Rozhodně to je o starost míň v situaci, kdy se ztratim v lese na houbách, budu volat někomu o pomoc, určit polohu a dojde kredo. :lol: WiFi neni,čárovej kód si nevytisknu atd... :(
Jak píšu nahoře stačí si trochu hlídat kredit. Předpokládám, že služba hlídání výše kreditu zůstane i nadále, tak stačí si ji nastavit na nějakou rozumnou částku 50 Kč(?) s takovou částkou vystačíte na 25 min hovoru (ted uvazuju cenu callbacku). To bohatě stačí aby sis zavolal z kraje lesa odvoz domů. Pokud ti jo půjde o život, tak se dovoláš i s nulou na IZS.
mi-ko

Příspěvek od mi-ko »

Já mám konkrétně zavedeno inkaso u VF a CSOB s mnou nastavenou maximální částkou k proplacení měsíčně a funguje to bez problémů již 10let.
To už by asi ale nebyla klasická služba předplaceného účtu formou kreditu a dobíjení.
Proto necháme rozhodnutí na provozovateli Odoriku, aby se rozhodl, zda-li nějaká tato forma dobíjení kreditu má smysl, či nikoliv, i s ohledem na vynaložené náklady na tuto službu.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Pánové, není to zas tak dávno, co nebyly mobily, a také jsme to v tom lese přežili!!!!! K přežití je moc dobré to zvládat bez té techniky....
luky

Příspěvek od luky »

příklad, jak volání zadarmo není vůbec zadarmo, aneb 4.90Kč/min. Vodafone je sebevrah
http://eshop.vodafone.cz/shop/plans/pre ... ox2:unknow
Bek

Příspěvek od Bek »

Typ volání Cena s DPH Datum a čas hovoru Číslo volajícího Číslo volaného Délka
outgoing 1,50 Kč 21.02.2013 20:02:42 0042046414xxxx 0042046698xxxx 265 sec
outgoing 2,44 Kč 21.02.2013 16:17:43 0042046414xxxx 0042060786xxxx 93 sec

Tady jsem dal dnešní aktuální ukázku z výpisu volání u IPVOX. Když si to někdo přepočítá, tak mu vychází cca 1,57 Kč/minutu volání na mobil (stará cena!!!!), ale v ceníku mají zcela něco jiného!!!!! Pozor na ně!!!!! Je-li někdo z okruhu Vašich známých u nich, ať to reklamují...

To jen tak pro obrázek toho, jak to chodí u jiných operátorů. Buďme rádi za Odorik a jejich partu!!!!!
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

luky píše:příklad, jak volání zadarmo není vůbec zadarmo, aneb 4.90Kč/min. Vodafone je sebevrah
http://eshop.vodafone.cz/shop/plans/pre ... ox2:unknow
I mne ti nasi OPové se svou cenovou politikou stvou,ale Vodafone má neco,co u nej moc ocenuji - dokonaly prehled o útrate,a to i u pausálü,Chytry prehled a Vydaje pod kontrolou.
Tohle vymakal naprosto unikátne.Jsem u nej od srpna 2000.
c1560091@rmqkr.net

Příspěvek od c1560091@rmqkr.net »

z voláním ze zahraničí byli jsme z rodinou a internet vyšel na nehorázných 25 KČ za 1mega ale na bilboardech místních operátoru neomezený internet na předplacenou kartu je
pouze 4 turecké liry tudíž asi 42 kč podle kurzu podotýkám bez fupu ale nechápu proč je vlastně tak roaming drahý kdo na tom tolik vydělává a proč kde jsou náklady
zruší hranice odorik? nebo bude pokračovat ve starých zajetých kolejích a jak by to bylo u vás
xsouku04 píše:
toyotakodry píše:Osobně bych uvítal volání na jedno číslo zdarma nebo jen za malý měsíční poplatek tak jako u O2 karty abych nemusel mít více čísel.
To asi nepůjde, protože my nic zdarma nedostaneme. Jediné co můžeme nabízet dlouhodobě zdarma je volání ve vlastní VoIP síti.
paty07

Příspěvek od paty07 »

Návštěvník píše:Pánové, není to zas tak dávno, co nebyly mobily, a také jsme to v tom lese přežili!!!!! K přežití je moc dobré to zvládat bez té techniky....
Jasně dá. Možná jsem se trochu víc rozvášnil, jak někdo nehledá způsob jak by to šlo, ale důvod proč by to nešlo.
c1560091@rmqkr.net píše:z voláním ze zahraničí byli jsme z rodinou a internet vyšel na nehorázných 25 KČ za 1mega ale na bilboardech místních operátoru neomezený internet na předplacenou kartu je
pouze 4 turecké liry tudíž asi 42 kč podle kurzu podotýkám bez fupu ale nechápu proč je vlastně tak roaming drahý kdo na tom tolik vydělává a proč kde jsou náklady
zruší hranice odorik? nebo bude pokračovat ve starých zajetých kolejích a jak by to bylo u vás
4 turecké liry za internet v roamingu? Nesmíte zapomínat, že pro ně to je tuzemský internet. Ale jinak souhlasím, že nás OPové škubou jako slepice.
Naposledy upravil(a) paty07 dne pát 22. úno 2013 0:05:11, celkem upraveno 1 x.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

c1560091@rmqkr.net píše:z voláním ze zahraničí byli jsme z rodinou a internet vyšel na nehorázných 25 KČ za 1mega ale na bilboardech místních operátoru neomezený internet na předplacenou kartu je
Na roamingu vydělávají samozřejmě mobilní operátoři, nic tak extra nákladného na tom není. A vydělává hlavně vždy ten, komu patří simkarta a kdo vystavuje účet. Jelikož nejsme mobilní operátor nic podstatného na tom nezměníme.
Pokud cestujete, kupte si vždy místní simkartu.
Odpovědět