Odorik a AODT
Re: Odorik a AODT
Já používám callback jenom "v terénu" při volání na pevnou, protože to vychází o pár haléřů méně, než s Velikonočním tarifem u Vodafone.
firemně-zaměstnanecký tarif už teď znám osobně. Kdybych tady napsal kolik hodin volání do všech sítí dostane člověk za 100 Kč, tak mě administrátor smaže
Tyto "tarify" pak snižují celorepublikové průměry a nahrávají gsm operátorům, kteří tvrdí, jak stále zlevňují
To plánované snížení propoj. poplatků na 0.27Kč/minutu při volání na mobily mi nyní přijde jako stále předražené, o stávajících 50h nemluvě. Vyčůranost gsm operátorů nezná mezí. Chápu, že museli před 12 léty vybudovat fyzickou síť vysílačů a směrovačů, ale chtít dnes 5Kč/minutu do vlastní sítě je otřesné. Viz férové tarify vodafonu, když vyčerpáte "volné minuty"
Callback je dobrá věc, a bude stále zajímavější. Jediné, co mi vadí je to, že za jeden můj hovor dostane gsm operátor 2x zaplaceno, zatím po padesátníku. Takže paradoxně dochází k situaci, že na jednu stranu nemám gsm operátory rád a rád podpořím voip, na druhou stranu jim platím 2x více. Modlím se za to, aby poplatek klesl pod 10h vč. DPH

Tyto "tarify" pak snižují celorepublikové průměry a nahrávají gsm operátorům, kteří tvrdí, jak stále zlevňují
To plánované snížení propoj. poplatků na 0.27Kč/minutu při volání na mobily mi nyní přijde jako stále předražené, o stávajících 50h nemluvě. Vyčůranost gsm operátorů nezná mezí. Chápu, že museli před 12 léty vybudovat fyzickou síť vysílačů a směrovačů, ale chtít dnes 5Kč/minutu do vlastní sítě je otřesné. Viz férové tarify vodafonu, když vyčerpáte "volné minuty"
Callback je dobrá věc, a bude stále zajímavější. Jediné, co mi vadí je to, že za jeden můj hovor dostane gsm operátor 2x zaplaceno, zatím po padesátníku. Takže paradoxně dochází k situaci, že na jednu stranu nemám gsm operátory rád a rád podpořím voip, na druhou stranu jim platím 2x více. Modlím se za to, aby poplatek klesl pod 10h vč. DPH
Mě se snažiliv pojišťovně ukecat na vzití 4 simek. Jsou šedivka Vodafonu. Za 4 simky bych platil 600/měsíc a 500 s toho by se ukládal na jakejsi jejich účet (paušál za 4 simky teda 100/měsíc), do všech sítí bych volal za 1,20 a sms bych měl za 0,6 Kč. Volání v jejich síti zdarma (tozn. mezi těma 4 simkama). No ale kašlu na to, jakejkoliv paušál odmítám - delší hovory řešíme stejně všichni přes odorika a když potřebuju někam zavolat z mobilu mimo internet, mám přednastavenej callback.
Btw. ten calback by to chtělo zlepšit - proč se tam nemůžou zobrazovat čísla který jsou skutečně spojovaný jako u konkurence? Přece tady není potřeba nic ověřovat jako když mám clip když ústředna na to číslo přímo volá. Toto je věc která hodně se*e nejen mě - třeba kamoš nemá veřejný číslo a tak calbackový hovory od něj prostě nejdou identifikovat - se tam zobrazuje univerzální číslo - úplně zbytečně, přece de zobrazit číslo na který mu ústředna stejně volá. Mohlo by třeba jít přepínat - jestli chcu zobrazit svoje veřejný číslo nebo skutečný číslo mobilu na který bude hovor propojenej. Změníte to nebo je tam nějakej zásadní problém proč to nejde kterej mi uniká?
Btw. ten calback by to chtělo zlepšit - proč se tam nemůžou zobrazovat čísla který jsou skutečně spojovaný jako u konkurence? Přece tady není potřeba nic ověřovat jako když mám clip když ústředna na to číslo přímo volá. Toto je věc která hodně se*e nejen mě - třeba kamoš nemá veřejný číslo a tak calbackový hovory od něj prostě nejdou identifikovat - se tam zobrazuje univerzální číslo - úplně zbytečně, přece de zobrazit číslo na který mu ústředna stejně volá. Mohlo by třeba jít přepínat - jestli chcu zobrazit svoje veřejný číslo nebo skutečný číslo mobilu na který bude hovor propojenej. Změníte to nebo je tam nějakej zásadní problém proč to nejde kterej mi uniká?
Stačí si nechat na veřejnou linku, která slouží pro účely callbacku, přiřadit CLIP s číslem mobilního telefonu, ze kterého se ten callback uskutečňuje, ne?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Problém tam není, můžeme to opravit. Je to tak z historických důvodů, kdy se to považovalo za hřích, ale nyní všichni chápou, že takovéto spojování hovorů existuje. Opravíme to, myslím, že zpětné volání bude pro spousty lidí ještě hodně dlouho nejlevnější způsob volání a hlavně bez závazků s možností kombinovat s libovolným tarifem.srsen píše: Btw. ten calback by to chtělo zlepšit - proč se tam nemůžou zobrazovat čísla který jsou skutečně spojovaný jako u konkurence? Přece tady není potřeba nic ověřovat jako když mám clip když ústředna na to číslo přímo volá. Toto je věc která hodně se*e nejen mě - třeba kamoš nemá veřejný číslo a tak calbackový hovory od něj prostě nejdou identifikovat - se tam zobrazuje univerzální číslo - úplně zbytečně, přece de zobrazit číslo na který mu ústředna stejně volá. Mohlo by třeba jít přepínat - jestli chcu zobrazit svoje veřejný číslo nebo skutečný číslo mobilu na který bude hovor propojenej. Změníte to nebo je tam nějakej zásadní problém proč to nejde kterej mi uniká?
pokud by poplatek za volání do gsm sítě klesl pod 20h/min (věřím tomu, že EU aspoň v tomto bude přínosná), tak na callback bude mít málo co. Jak jsem už psal, trochu mě štve, že z každé moji minuty zpětného volání mají gsm operátoři přes 1korunu, a že tento poplatek je přemrštěný (musím být trpělivý).
V současné době jsou pořád rezervy v kvalitním připojením mobilů k síti (dlouhé pingy, jitter...), pokud bude připojení kvalitní (asi jen ve velkých městech a s novými mobily), pak to teprve bude terno. Jsem optimista.
Do roku 2013 týmu Odoriku a jeho zákazníkům přeju hodně zdraví, štěstí a dobrých nápadů
V současné době jsou pořád rezervy v kvalitním připojením mobilů k síti (dlouhé pingy, jitter...), pokud bude připojení kvalitní (asi jen ve velkých městech a s novými mobily), pak to teprve bude terno. Jsem optimista.
Do roku 2013 týmu Odoriku a jeho zákazníkům přeju hodně zdraví, štěstí a dobrých nápadů