Jasně, to jsem psal dál... jde o to, aby to bylo použitelné jako mobil i jako terminál zařízení pro VoIP (s Odorikem).xtonda píše:Použitelná jako sluchátko mi nepřijde jako vhodný výraz - to by se dalo chápat, že telefon funguje pouze jako bezdrátové sluchátko nebo mikrofon a samotná aplikace pro komunikaci pře SIP běží někde jinde, což není případ Asha 311. Asha obsahuje kompletního VoIP klienta a jediné co je potřeba je internetové připojení, Asha 311 umí WiFi i 3G. Žádný adaptér, nic dalšího není potřeba.
Takže připojení přes Wifi k routeru, telefonní adaptér netřeba, příjem i odchozí volání přes SIP možné...
V té souvislosti mne napadá - jakým způsobem se určí, že hovor má být odeslán přes VoIP? Je při tom možné využít komfort zabudovaného telefonního seznamu? Je to jednoduché, aby se to naučila i netechnická osoba?
To je pochopitelné. Ale jaká je pak reálná výdrž s trvale zapnutou Wifi?xtonda píše: Samozřejmě trvale zapnuté wifi a udržované spojení na SIP server něco baterky sežere.
Obávám se, že nějaké vypínání a zapínání Wifi bude pro zamýšleného uživatele problém. Prostě Wifi bude stále zapnuté (i když bude přístroj mimo dosah domácí sítě).xtonda píše: SIP klient v Nokiích S40 je vlastnost systému, žádná další aplikace není potřeba. Pokud by nebylo potřeba hovory přijímat, mělo by být možné zapnout wifi a připojit se pouze v okamžiku hovoru, což by pak takový dopad na baterku mít nemuselo.