ViR píše:Škoda, že není na trhu něco takového, jako byly E51 či E52

. Samozřejmě modernější... Dotykáče mi nějak pořád moc nevyhovují (nedá se na nich psát poslepu). Zuby nehty držím při životě E51, a to je fakt "dělník". A VoIP v ní pracuje, jak kdyby to byla druhá SIMka... Jenže fyzicky má už svá nejlepší léta za sebou.
Mimochodem, nemáte někdo zkušenost s nějakým klientem na
Sony Xperia tipo dual, zda to je v praxi použitelné pro VoIP?
Koupil jsem si
Huawei Ascend Y300, což je cenově podobné jako
Sony Xperia tipo dual.
Můžete zkusit nativní SIP klent. Mě na Huawei Ascend Y300 s Odorikem nespolupracoval.
Používám Media5-fone, je to jediný program, který mi na Y300 s Odorikem funguje a zároveň se dokáže integrovat do systému, byť to nění 100%.
Kvalita zvuku je dobrá. Kvalita zvuku té Nokie bude určitě lepší.
Hovory jdou dobře přes 3G, přes EDGE slyším já druhého dobře, on mě skoro vůbec (kodek iLBC).
Vzhledem k tomu, že volám přes VoIP, jen když jsem na 3G a mám dostatečný FUP 100 MB/den, jedu teď hlavně na kodeku PCM-A.
Baterie vydrží celý den i s aktivním Keep-alive, čili VoIP může být zaregistrován na pozadí, při vypnutém displeji, a spolehlivost bude dle signálu. Při běžném pohybu městem odhaduji tak 80-90% dostupnost.
Já dal přednost Androidu kvůli nativnímu Gmail klientu, podpoře sociální navigace Waze a několika aplikacím. Hodně věcí je kompromis.
Nakonec na každém Androidu asi nějak VoIP rozchodíte. Příště bych šel do něčeho s čistým Androidem (Nexus), tam prý funguje nativní VoIP dobře. Slyšel jsem, že nativní SIP klient v Androidu může fungovat i přes EDGE díky kodeku AMR-WB. Zda je to pravda nevím.
Ještě doplním, že Android umí nějakým způsobem omezovat aplikace na pozadí aby nedošlo k zaseknutí systému pro nedostatek RAM, takže Media5-fone se vyjímečně může odregistrovat, přestože svítí zeleně.
Integrace se systémem je kostrbatá v tom směru, že někdy se kontakt ze seznamu při vytočení předá, někdy ne a je nutné zkusit vytáčet znovu, nebo vytáčet přímo z Media5-fone.
Nativní klient by s tím neměl problém, ale Nokia zatím vždy Android porazí v kvalitě zvuku, přinejmenším, pokud jde o VoIP.