telefon Nokia 500 (cena od 2300 Kč) podporuje též VoIP

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: telefon Nokia 500 (cena od 2300 Kč) podporuje též VoIP

Příspěvek od xsouku04 »

TKlf píše:Ackoli k Vam chovam respekt, tak musim poznamenat, ze nejdrive je Anna a pak Belle ... cili upgradovat na Anna nejde, bylo by to downgrade a to nejde v domacich podminkach udelat.
Nebo aspon toto je moje posledni informace k Symbianu 3.
Díky za info. Tuto popletenou informaci mám z první recenze zde
http://mobilni-telefony.heureka.cz/nokia-500/recenze/
No prostě se ujistíme, jestli se nedá ještě upgradovat a pokud ano, tak to zkusíme. Downgradovat nebudeme. Je ale možné, že dodávají nové telefony už s tím nejnovějším symbianem.
ViR

Příspěvek od ViR »

Škoda, že není na trhu něco takového, jako byly E51 či E52 :-(. Samozřejmě modernější... Dotykáče mi nějak pořád moc nevyhovují (nedá se na nich psát poslepu). Zuby nehty držím při životě E51, a to je fakt "dělník". A VoIP v ní pracuje, jak kdyby to byla druhá SIMka... Jenže fyzicky má už svá nejlepší léta za sebou.

Mimochodem, nemáte někdo zkušenost s nějakým klientem na Sony Xperia tipo dual, zda to je v praxi použitelné pro VoIP?
odorik_brno

Příspěvek od odorik_brno »

Náš testovací kus má od výroby tuto verzi:

Verze systemu:Nokia Belle Refresh

Datum verze softwaru: 2012-08-20

The latest software release for Nokia 1st generation Symbian Belle smartphones (Nokia N8, C7, C6-01, Oro, 500, X7, E7, E6) is Nokia Belle Refresh (111.040.1511).
Zdroj: http://en.wikipedia.org/wiki/Symbian

Napadá mne, že možná podpora VoIP přibyla s možností nainstalovat nejnovější Belle. To by vysvětlovalo, proč o tom není nikde žádná zmínka.
728345520

Příspěvek od 728345520 »

Již používám voip na nokii 500 asi rok, skvělá věc. Volám z domu i z práce přes wifi za pár kaček kamkoliv. Domů samozřejmě zdarma na domácí voip tel. Siemens :P
728345520

Příspěvek od 728345520 »

Pokud by jste měli problém s nastavením, napište na pirs@seznam.cz. Nafotím a pošlu. AŤ žije Odorik a Nokia 500:-)
doktor

Příspěvek od doktor »

ViR píše:Škoda, že není na trhu něco takového, jako byly E51 či E52 :-(. Samozřejmě modernější... Dotykáče mi nějak pořád moc nevyhovují (nedá se na nich psát poslepu). Zuby nehty držím při životě E51, a to je fakt "dělník". A VoIP v ní pracuje, jak kdyby to byla druhá SIMka... Jenže fyzicky má už svá nejlepší léta za sebou.

Mimochodem, nemáte někdo zkušenost s nějakým klientem na Sony Xperia tipo dual, zda to je v praxi použitelné pro VoIP?
Koupil jsem si Huawei Ascend Y300, což je cenově podobné jako Sony Xperia tipo dual.
Můžete zkusit nativní SIP klent. Mě na Huawei Ascend Y300 s Odorikem nespolupracoval.
Používám Media5-fone, je to jediný program, který mi na Y300 s Odorikem funguje a zároveň se dokáže integrovat do systému, byť to nění 100%.
Kvalita zvuku je dobrá. Kvalita zvuku té Nokie bude určitě lepší.
Hovory jdou dobře přes 3G, přes EDGE slyším já druhého dobře, on mě skoro vůbec (kodek iLBC).
Vzhledem k tomu, že volám přes VoIP, jen když jsem na 3G a mám dostatečný FUP 100 MB/den, jedu teď hlavně na kodeku PCM-A.
Baterie vydrží celý den i s aktivním Keep-alive, čili VoIP může být zaregistrován na pozadí, při vypnutém displeji, a spolehlivost bude dle signálu. Při běžném pohybu městem odhaduji tak 80-90% dostupnost.
Já dal přednost Androidu kvůli nativnímu Gmail klientu, podpoře sociální navigace Waze a několika aplikacím. Hodně věcí je kompromis.
Nakonec na každém Androidu asi nějak VoIP rozchodíte. Příště bych šel do něčeho s čistým Androidem (Nexus), tam prý funguje nativní VoIP dobře. Slyšel jsem, že nativní SIP klient v Androidu může fungovat i přes EDGE díky kodeku AMR-WB. Zda je to pravda nevím.
Ještě doplním, že Android umí nějakým způsobem omezovat aplikace na pozadí aby nedošlo k zaseknutí systému pro nedostatek RAM, takže Media5-fone se vyjímečně může odregistrovat, přestože svítí zeleně.
Integrace se systémem je kostrbatá v tom směru, že někdy se kontakt ze seznamu při vytočení předá, někdy ne a je nutné zkusit vytáčet znovu, nebo vytáčet přímo z Media5-fone.
Nativní klient by s tím neměl problém, ale Nokia zatím vždy Android porazí v kvalitě zvuku, přinejmenším, pokud jde o VoIP.
ondrejandrej

Příspěvek od ondrejandrej »

Používal jsem 1 rok Nokiu 700, což je podobný mobil (ale výkonnější). Byl koupen u O2 a to byl značný zdroj problémů. Mobil obsahoval brandovaný firmware od O2, který blokoval aktualizace a proto mi přestal fungovat např. Nokia Obchod. Našel jsem na vebu návod na nahrání původního firmware od Nokie, což vyřešilo problémy, ale zřejmě taky zrušilo záruku.

Jinak vestavěný SIP klient fungoval dobře jak s FW od O2, tak s originálním.
Odpovědět