Má-li ten člověk ještě nějaký analogový telefon, který mu vyhovoval, pak bych mu k tomu dal jen VoIP bránu. Popřípadě bych zakoupil k té bráně nějaký jednoduchý telefon, na jaký ten dotyčný byl zvyklý - žádné funkce. Do zkrácených voleb bych mu nastavil ta jeho čísla, k telefonu dal "kartičku" napsanou velkými písmeny a myslím, že by mohla nastat spokojenost.
S věkem člověk stejně bez brýlí nevidí na malá a někdy i málo podsvícená písmena a čísla. Když telefon zvoní, tak ho zvednu a mluvím, ať volá kdokoliv...
Měl-li mobila, tak třeba místo něj nějaký podobný bezšňůrák s jednoduchou obsluhou. To je velice individuální...
Ten telefon Well SIP-T22P, jak jsem psal, není pro takové použití - nevyužije se.
Přeji dobrý výběr a spokojenost!
Telefon vhodný pro služby ODORIKA
Re: Telefon vhodný pro služby ODORIKA
Tak zase ta osoba používá i mobil. Sice hlavně na volání, že si vyvolá seznam, dojede na požadovanou osobu a volá, tak taky čte a donedávna i psala SMS, ale od doby, co jsem ji naučil na PC volat přes Odorika, tak radši volá 
Docela se mi líbí ten Siemens Gigaset A510 IP. Je bezdrátový, takže s ním může běhat po celým baráku. Ještě pořádně prozkoumám nabídku, je to docela favorit.

Docela se mi líbí ten Siemens Gigaset A510 IP. Je bezdrátový, takže s ním může běhat po celým baráku. Ještě pořádně prozkoumám nabídku, je to docela favorit.
Myslím, že písmena na A510IP jsou dostatečně velká. Narozdíl od C610IP.
-
Rovněž se přidám se Siemens Gigaset. C470 IP používám už asi 3 roky u rodičů i dalšího příbuzenstva, výborný bezúdržbový telefon - samostatná nabíječka na sluchátko, nakonfigurujete základnu (nejspíš vy
a pak už uživatel jen nabíjí sluchátko v nabíječce, kterou si dá kamkoliv, a volá.

-
C610IP má písmena fakt pro staršího člověka malá, ale v menu je možnost "Velká písmena", nicméně nezkoušel jsem.
Velikost písmen se projeví jen v telefonním seznamu. Jinde zůstanou písmena malá.