GTS jede

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
xtonda

Re: GTS jede

Příspěvek od xtonda »

To nerozporuji, jen podotýkám, že podobně se určitě zachází i se SIMkami MNO, zejména když je lze získat zdarma např. na http://www.simzdarma.cz/ a že tedy takovéto karty mají započteny všichni a tedy nevidím důvod o toto očišťovat zrovna údaje o uživatelích u virtuálů.
JPT

Příspěvek od JPT »

xtonda píše:
Mě na tom článku nesedí jiná věc, co je v těch 73 000 ostatních respektive jak došli na celkových 684 000. Pokud v 50 000 u GTS jsou započteni i všichni virtuálové u GTS, tak na položku Ostatní zbývají jen virtuálové pod Vodafone bez Oskarty a vzhledem k výrazně pozdějšímu rozjedu virtuálů u Vodafone mi to číslo přijde jako nereálné, aby Lama a Centropol měli každý 25 tis., když 30 opů pod GTS má dohromady 50, to je jak z říše snů.
Tak pod GTS jsou asi většinou jen malí virtuálové a k nim běžný uživatel asi jen tak nepujde. Reklama v TV udělá hodně. LAMA reklamu v TV měla. Já jsem zřizoval jednomu členu rodiny LAMU (ne díky reklamě) kvůli tomu, že chtěl být pod vodafonem a když jsem se díval do samoobsluhy, tak za první měsíc používání a volání na cca. 10 čísel byly 2 v síti LAMA. Celkem mě to i překvapilo.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

ViR píše:
xtonda píše:Ale to že spousta karet leží v šuplíku je u všech operátorů, zkrátka předplacenka je podle operátora aktivní 6 nebo 12 měsíců od aktivace/nabití a tak se počítá.
Samozřejmě. Ale pan kolega "pitomec" mohl mít na mysli i to, že ty SIMky se (jako v mém výše uvedeném případě) už nikdy nedostanou do telefonu, neb prostě byly ve zvýšené míře využívány třeba jen k ověření služeb po nástupu alternativních operátorů... Konkrétně ta má byla ve skutečnosti v provozu jen cca 2 % toho času, po který ji O2/bleskMOBIL zahrnoval do statistik jako aktivní, i když už v té době ani fyzicky neexistovala. A vlastně obdobně dopadla u mne i SIMka ha-loo, testovaná dejme tomu tři týdny, kterou jsem dostal na vyzkoušení zdarma. Prostě u těchto karet je pravděpodobná v současné době, pokud se týká způsobu a rozsahu užívání, větší odchylka od normálu...
Tak nějak to bylo myšleno. Ze svého okolí znám spoustu lidí, kteří si právě Bleskmobil koupili, protože se v době vzniku jevil (a možná i byl) nejzajímavějším, nicméně po nějaké době pro dotyčné ztratil na atraktivitě a skončil u ledu. Ovšem O2 si připsala čárku a stále ho vede jako aktivní.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Zajimave aktualni shrnuti poctu zakazniku u virtualu
http://www.cnews.cz/clanky/virtualove-v ... -i-horsimu

Kolik zákazníků mají virtuálové?

Telefónica v dnešní tiskové zprávě uvádí, že v její síti působí 60–70 % zákazníků všech virtuálních operátorů. Jednotliví virtuálové se však zdráhají uvádět přesná čísla. BleskMobil se chlubí, že už má 350 000 klientů. ČEZ nedávno přiznal 35 000 zákazníků a Tesco Mobile jich má odhadem 90 000. Jestli je 475 000 zákazníků tuzemských virtuálů jen u O2, na ostatní operátory zbývá 200 000 až 315 000 klientů.

Mobil.cz má 100 000 zákazníků, GTS jich sdružuje 50 000. Zbylých 50 000 až 165 000 připadá na Kaktus od T-Mobilu, Oskartu nebo ostatní virtuály, které v síti Vodafonu sdružuje Quadruple, DH Telecom nebo Materna.
mobilemanic

Příspěvek od mobilemanic »

No to mi neřikejte, že to jsou všechno aktivní SIMky, to jim teda nežeru. To je dáno dostupností těch hlavních v každé trafice, kdy ta SIMka za měsíc už neexistuje, ale ve statistikách si ji vedou ještě x let. By mne zajímaly např. statistiky všech SIM v dubnu přihlášených, to by asi byla čísla diametrálně odlišná (rozumějte reálná) :-)
ViR

Příspěvek od ViR »

No, skutečnost je bohužel taková, že "low cost" značky O2, TMo a Vodafone, tedy síťových operátorů (např. BleskMobil, Mobil.CZ, Kaktus, Oskarta), případně jimi ovládané dceřiné podniky (TESCO Mobil), které méně poučení žurnalisté a čast veřejnosti považují za "skutečné virtuály", zajišťují více než 9/10 trhu tzv. "virtuálních operátorů".

Tržní podíl "skutečných virtuálů" nepropojených kapitálově s vlastníky sítí, jako je třeba Odorik, Fayn, Gomobil, Eri MOBIL, Mobil21, Relax Mobil , Voocall, ha-loo Mobil a pod., je dokonce pod 1% celkového mobilního trhu (údaj z konce února).

Takže ve srovnání se státy s rozvinutým mobilním trhem je podíl nezávislých virtuálů naprosto nepatrný, a konkurenční prostředí nijak významně nemohou zatím ovlivnit.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Podle všeobecných podmínek operátorů Mobil.cz, Kaktus, Bleskmobil a Oskarta se lze dočíst, že používáním jejich služby uzavírám smlouvu přímo s operátorem T-mobile, O2 nebo Vodafone. Mafra a Blesk jsou jen takoví mediální partneři pro dané "projekty".
Tedy skutečně, nejedná se o další subjekty, co by službu provozovaly, ale jsou to jen další levnější značky tradičních operátorů.
Tedy mluvit o nich jako virtuálech není úplně korektní. Je zde ale schválně, aby měla společnost pocit, že má na výběr a že náš trh je plně konkurenční.

A ČEZ zase zjevně dělá to, že simkarty zasílá vybraným zákazníkům s elektřinou bez toho, aby si je předem vyžádali. A zjevně každou sim, kterou někdo na chvíli ze zvědavosti strčí do mobilního telefonu, pak bude považovat rok za aktivní.
(Jestli to můžete někdo potvrdit, mám jeden neověřený případ.)

Nijak to nekritizuji, myslím, že je to přirozený vývoj. Nicméně je na to třeba upozorňovat.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Mobilní operátoři se snaží vytvářet dojem, jako by skuteční virtuální operátoři vůbec nebyli.

Odorik.cz nelze dobít přes Fio - T-mobile pouhým zadáním telefonního čísla, bonus 30% nedostanete.
Přílohy
FIO_zpravicka.png
FIO_zpravicka.png (57.66 KiB) Zobrazeno 3619 x
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

xsouku04 píše:Odorik.cz nelze dobít přes Fio - T-mobile pouhým zadáním telefonního čísla, bonus 30% nedostanete.
Co kdyby se Odorik o svá práva u Fio přihlásil ("včetně virt. operátorů" ...)? :)
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

xsouku04 píše:
Hooonza píše:
xsouku04 píše:Odorik.cz nelze dobít přes Fio - T-mobile pouhým zadáním telefonního čísla, bonus 30% nedostanete.
Co kdyby se Odorik o svá práva u Fio přihlásil ("včetně virt. operátorů" ...)? :)
Napsal jsem jim, zatím neodpověděli.
Ten text určitě vydalo PR oddělení T-mobile, a nepředpokládám, že budou nakloněni nějaké změně.

Správně by tam mělo být, že lze dobíjet T-mobile a virtuály, které provozuje T-mobile. Ale to tam asi nebudou chtít napsat.
Odpovědět