E-mail -> sms

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
MaT

Re: E-mail -> sms

Příspěvek od MaT »

Chápu, že Odorik nemůže posílat SMS zdarma, ale vodafone park pro zasílání SMS za 1,51 https://park.vodafone.cz/legal/message-repository a další účet se mi zřizovat nechce.
Nějak jsem nepochopil, co tím chtěl básník říci. :-) Asi tam chybí sloveso, nebo nějaká jiné vodítko...

U Vodafone mají podle mě tuto službu dotaženou nejdál - ten jejich SMS E-mail, nebo jak se to jmenuje. Mail přijde dokonce ve dvou SMSkách. Kdysi jsem to hojně využíval. Spousta mailů se do toho dokonce vešla celá a nebo prostě člověk aspoň z těch prvních pár vět pochopil, o co jde. Byly doby, kdy jsem si myslel, že bez téhle funkce také nemohu žít - takže jsem pěkně na internetu s ostatními nadával, když třeba T-Mobile takovou službu zrušil - že u takového operátora bych nikdy nemohl být a zlatý Vodafone... :-)

Pár let zpátky mě už to příliš časté pípání jako při SMS ale začalo nějak otravovat. Pak po čase jsem si pořídil Android a datový balíček - tak upozorňování na maily hned jak přijdou a možnost si je hned i přečíst - to bylo také fajn. Ale nějak nedávno mě omrzelo i to. Na maily se z telefonu podívám, jen když se mi chce. Ona jich stejně většina počká, než zase budu u počítače... Strašně se tím telefonu zvedla výdrž baterie. A víc se pak soustředím na jiné věci - třeba si po cestě do práce něco v klidu přečtu, než abych pořád koukal na maily, co po mě zrovna kdo chce...

Vaše zdůvodnění a způsob využití sice chápu - ale přeji Vám aspoň, ať to brzy zase nepotřebujete. :-) A osobně bych moc do takové služby nešel, kdyby byla placené - a já třeba nemohl ovlivnit, kolik mi toho takhle přijde a kolik mě to tedy ve výsledku bude stát...
alfi

Příspěvek od alfi »

xsouku04 píše:Jediné co by šlo zatím dělat začátky emailů doručovat datově.
Pokud by se přenášel jen podobné množství informací jako je několik sms denně, platby za data takto vyvolaný by byly naprosto zanedbatelné v řádu haléřů.

Horší je co na to výdrž baterie a pod. Kdyby ta aplikace byla ale kvalitní i snížená výdrž baterie by mohla být zanedbatelná.
přesně tohle ale dělá každý email klient, ne? vč. nastavení, kolik (kB) z každé zprávy se má stáhnout, možností filtrování, ze kterých složek a (hádám) velmi dobrou optimalizací na spotřebu baterie.. těžko vyrobíte něco lepšího :)

zkušenější uživatel (většina tady?) si může celkem snadno přesměrovat nějaký procmail na odorik api (ale s rizikem, že když ho někdo zaspamuje, utratí veškerý kredit), podobně by se asi dala využít i některá zahraniční sms služba zdarma - ale bez garantování doručení. na ten procmail by asi šel napojit i nějaký sip klient - prozvánění není úplně špatný nápad :) ale těžko to půjde zveřejnit tak, aby tam mohl psát úplně kdokoliv odkudkoliv..
Georgius

Příspěvek od Georgius »

alfi:

1. patřím taky k těm, co mají vodafoní mailosms v kombinaci s celkem složitým filtrováním, tudíž mi přijdou jen ty důležité maily jako SMS. Odcházejí z Gmailu a paradoxně dřív pípne SMS než se mail objeví ve webovém rozhraní (řádově od zlomky až jednotky vteřin, samozřejmě). V jiném vlákně jsem to počítal a vychází mi to v průměru na jeden "důležitý" mail denně, t.j. 60 SMS.

2. odorik API je blbé, protože není garantováno doručení. Řešením by byla nějaká Odoričí SIM (provozovaná Odorikem), která by fungovala jako SMS brána. Výhody by to mělo dvě - zaprvé by byla SMSska do sítě za 0,59 a ne za 1,00 a za druhé by bylo "garantované" doručení. Otázka je co na to GTS. Druhý problém je, že v mém případě bych i tak platil 35 korun za něco,co mám u falešných sobů zadarmo ...

3. důležitý mail v SMS je opravdu ideální z hlediska spotřeby baterky, protože používá běžné mechanismy přenosu a v zahraničí je to zadarmo ...
Largon

Příspěvek od Largon »

Georgius píše:2. odorik API je blbé, protože není garantováno doručení. Řešením by byla nějaká Odoričí SIM (provozovaná Odorikem), která by fungovala jako SMS brána. Výhody by to mělo dvě - zaprvé by byla SMSska do sítě za 0,59 a ne za 1,00 a za druhé by bylo "garantované" doručení. Otázka je co na to GTS. Druhý problém je, že v mém případě bych i tak platil 35 korun za něco,co mám u falešných sobů zadarmo ...
Pokud je nastaven odesílatel na 5517, tak jde SMS jen přes českou bránu a nejsou s doručením problémy.
Tydýt

Příspěvek od Tydýt »

Pro ty, kteří potřebují vědět informaci o příchozím e-mailu (a nemají účet na googlu), nebo chtějí dostávat sms z e-mailu, jsem vytvořil jednoduchý skript v PHP který tuto funkcionalutu umožnuje. Samozřejmně je potřeba si uvědomit, že každá takto odelsaná SMS je placená a odesílání probíhá přes API Odoriku.
Více na fóru "Emailem SMS" viz http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=23&t=2249
_______________________________________ Obrázek
Odpovědět