Nějak jsem nepochopil, co tím chtěl básník říci.Chápu, že Odorik nemůže posílat SMS zdarma, ale vodafone park pro zasílání SMS za 1,51 https://park.vodafone.cz/legal/message-repository a další účet se mi zřizovat nechce.

U Vodafone mají podle mě tuto službu dotaženou nejdál - ten jejich SMS E-mail, nebo jak se to jmenuje. Mail přijde dokonce ve dvou SMSkách. Kdysi jsem to hojně využíval. Spousta mailů se do toho dokonce vešla celá a nebo prostě člověk aspoň z těch prvních pár vět pochopil, o co jde. Byly doby, kdy jsem si myslel, že bez téhle funkce také nemohu žít - takže jsem pěkně na internetu s ostatními nadával, když třeba T-Mobile takovou službu zrušil - že u takového operátora bych nikdy nemohl být a zlatý Vodafone...

Pár let zpátky mě už to příliš časté pípání jako při SMS ale začalo nějak otravovat. Pak po čase jsem si pořídil Android a datový balíček - tak upozorňování na maily hned jak přijdou a možnost si je hned i přečíst - to bylo také fajn. Ale nějak nedávno mě omrzelo i to. Na maily se z telefonu podívám, jen když se mi chce. Ona jich stejně většina počká, než zase budu u počítače... Strašně se tím telefonu zvedla výdrž baterie. A víc se pak soustředím na jiné věci - třeba si po cestě do práce něco v klidu přečtu, než abych pořád koukal na maily, co po mě zrovna kdo chce...
Vaše zdůvodnění a způsob využití sice chápu - ale přeji Vám aspoň, ať to brzy zase nepotřebujete.