Automatické dorovnávání kreditu pomocí inkasa

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
mobilemanic

Re: Automatické dorovnávání kreditu pomocí inkasa

Příspěvek od mobilemanic »

Kad píše:Žádný VS jsem bance v povolení inkasa neuváděl a už to mám nastavené....
Pokud v bance VS u inkasa uvedete, omezíte tím platbu pouze na tento jeden VS. A pokud by Odorik požádal o platbu pod jiným VS než tam uvedete, neprovedla by se. (To se >teoreticky< může stát např. při dodatečném doplnění mobilního čísla k Odorik účtu, od té chvíle Odorik jako hlavní VS uživatelského účtu uvádí to mobilní číslo - i když ono i při použití čísla linky jako VS se stále platby spárují dobře.)

Prostě i pokud to banka u inkasa umožňuje, tak VS neuvádět :)
MaT

Příspěvek od MaT »

Hurá! Děkuji za zprovoznění této možnosti. Toto ulehčí využívání služeb Odorika nejen mně, ale i pár lidem v mém okolí, tak děkuji i za ně. :-)
5icz

Příspěvek od 5icz »

Super, konecne ma "bezudrzbovy" mod i odorik. Vsichni lidi, co jsem je presvedcil na odorika to oceni.
694323

Příspěvek od 694323 »

Další příjemná vychytávka, která zdokonaluje služby Odorika. Hned jsem jí využil. Díky. :-)
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

I já oceňuji tuto možnost,částečně to sice už dříve řešil trvalý platební příkaz,ale tohle je ještě komfortnější.
Pochvala pro Odorika!!!!!
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Take chci Odorika pochvalit za toto velmi uzitecne vylepseni.
Zpusob implementace je perfektni (zejmena ta min/max castka) a uz to mam take nastavene.
V rodine jsme meli take nastaveny trvaly prikaz, ale toto je mnohem lepsi.

Diky!
gizo

Příspěvek od gizo »

Proc se ucet automaticky dorovna prave na pocatku mesice? Nebylo by lepsi, kdyby se dorovnal, jakmile kredit klesne pod zadanou uroven?
misa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misa »

gizo píše:Proc se ucet automaticky dorovna prave na pocatku mesice? Nebylo by lepsi, kdyby se dorovnal, jakmile kredit klesne pod zadanou uroven?
Jelikož to inkaso musí někdo v bance ručně zadat. Přece jenom je to celkově trochu náročnější procedura, takže ji nemůžu dělat každý den.
mike

Příspěvek od mike »

Nejsem si jistý využitím inkasa na začátku měsíce, raději bych také uvítal spojení s poklesem kreditu. A to zadávání inkas ručně asi nemyslíte vážně, že ...
Takto si musím pohlídat kredit na konci měsíce sám, protože v noci na přelomu se strhávají data a těch tam mám na účtu více. Takže když už tak kredit dorovnat před koncem měsíce.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

mike píše:Nejsem si jistý využitím inkasa na začátku měsíce, raději bych také uvítal spojení s poklesem kreditu. A to zadávání inkas ručně asi nemyslíte vážně, že ...
Takto si musím pohlídat kredit na konci měsíce sám, protože v noci na přelomu se strhávají data a těch tam mám na účtu více. Takže když už tak kredit dorovnat před koncem měsíce.
Tohle jsme probírali. Problémy s tím jsou dva.
Jednak inkaso neproběhne hned ani následující pracovní den, ale má různá zpoždění podle manýrů různých bank.
Že zadáváme inkasa ručně není přesné. Přesnější je, že se máme naplánováno je zadávat v dávkách.
Tedy vygeneruje se ABO dávka (zastaralý nepřehledný formát prý z konce šedesátých let ale stále používaný v ČR a na Slovensku), ta se nahraje do internetového bankovnictví FIA, podepíše a pak je třeba necelý týden čekat na banky, podle aktuálního počtu nepracovních dní. Poté je třeba zatím ručně zkontrolovat, která inkasa neproběhla, a ručně dořešit důvody.
Tedy když tohle provádíme jen jednou za měsíc, je to pro nás alespoň pro začátek lepší. Časem, až budeme znát slabá místa a jak je eliminovat (pokud tedy nějaká budou), můžeme funkcionalitu rozšířit. Takhle je to alespoň jednoduché.

Doporučuji mít takový kredit, aby na celý měsíc i s drobnou rezervou vystačil. Popřípadě tam přihodit i nějaké peníze "ručně".

Lidem které stačí jen jedno dobití za cca půl roku a mají vhodně nastavenou minimální a maximální částku i současné možnosti stačí. Pokud si totiž minimální částku nastavíte např. na 100 Kč, platba nebude provedena až kredit klesne o 100 a více Kč. Tedy v případě drobné útraty třeba každý druhý až třetí měsíc - což je nejspíš ideální pro ty, kteří nemají banku bez bankovních poplatků.
Odpovědět