Zákazníka s průměrnou útratou 33 Kč/měsíčně rozhodně dotujete. Nemluvě o dotaci nové simkarty a přenosu čísla.axolot píše: K cenám - ne nejedná se o nákupní ceny a rozhodně plánujeme jít v budoucnu ještě níže!
Je to rozumné při všech těch ostatních nákladech ? Nemůže Vás to finančně ohrozit ?
Proč až v budoucnu? Ceny už jste snižovali během tří měsíců dvakrát a přitom pokud vím, se nákupní ceny nepohnuly. Není lepší si to dobře rozmyslet předem?
Bohužel tohle se běžně říká, ale v případě virtuálů to není tak úplně pravda. Je to tak trochu umělá iluze obchodníků. Velkým operátorům jde hlavně o to, nepustit virtuály do pro ně lukrativních oblastí, ale přitom vytvořit iluzi plně konkurenčního prostředí.axolot píše: naopak čím více máme zákazníků, tím máme lepší vyjednávací pozici a jsme schopni nabízet lepší ceny,
Kdyby se nákupní ceny odvíjely podle počtu minut nebo aktivních simkaret, byly by u virtuálů přibližně stejné jako u větších firemních zákazníků. Ti mají ale ceny několikanásobně nižší!
Tedy situace trhu je nezdravá a vždy se může vyskytnou nějaká "šedivka", která bude mít podmínky výhodnější.
Navíc ceny mohou kdykoli dále spadnout, tedy nemá cenu něco dotovat, protože tím by se investice mohly rázem výrazně znehodnotit.
Tohle jsem se ale vůbec nikde nedočetl. Kde je to uvedeno? Myslím, že by to mělo být pod hvězdičkou uvedeno u toho nulového paušálu, protože ve skutečnosti úplně nulový není, když je minimální průměrná nucená útrata cca 33 Kč/měsíc (200/6), navíc s teoretickou hrozbou propadnutí.axolot píše: podmínka dobijení každých šest měsíců je zde kvůli tomu abychom ze zákazníka neprodělali (pokud minimální dobitou hranici 200 Kč neprovolá/nedobije včas, kredit propadne - před propadnutím je opakovaně upozorněn, aby si mohl včas kredit dobít a tak prodloužil platnost)
Také by se mělo lépe definovat, co je to předplacený kredit a za co přesně zákazník ručí, když vlastně stejně uzavírá smlouvu se všemi detaily pro exekutora a je povinen vše, co provolá, zaplatit. Kredit je pak spíše ochranou samotného zákazníka před vlastními záchvaty náhlého dlouhého volání. Pravda i tohle ale mnoho lidí potřebuje.
Díval jsem se na naše nákupní ceny a je tam opět prostor pro snížení cen i u Odorik.cz. A v posledním ceníku přibyla jedna větička, která vypadá, že další snížení cen dovoluje. (na detaily se bohužel vztahuje mlčenlivost)
Tedy patrně budeme brzy znovu zlevňovat.
Jinak díval jsem se ještě na Vaši facebookovou stránku a vypadá to, že máte skoro všechny fanoušky z Turecka.
Kolik to stojí?
Sice jsem trochu ironický, ale každý začátky jsou těžký a uspěje ten, kdo ocení konstruktivní kritiku a poučí se.
A taky ten kdo dostatečně dlouho vydrží ...