Sms do všech sítí zadarmo

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
ViR

Re: Sms do všech sítí zadarmo

Příspěvek od ViR »

xsouku04 píše:Tohle nejde. Navíc ony neomezené tarify jsou neomezené jen v reklamštině.
Další "technický" problém je (i kdyby to bylo průchozí obchodně a právně), že na jakési ústředně, připojené ke GSM bráně, samozřejmě nejde měnit CLI "podle odesilatele", protože údaj o telefonním čísle odesilatele je v režii mobilního operátora. Nikoli držitele SIM karty.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Muzete mit 294 SMS do vsech siti za 0,30 Kc,coz myslim jde.
Vyridte si CD InKartu,tedy Ceske Drahy,a jako zakaznik Ceskych Drah dostanete od Vodafonu tarif Nabito 350,ale se 75% slevou! A tak,za 88 Kc pausalu mate bud 70 volacich minut,nebo prave tech 294 SMS,pochopitelne do vsech siti.
Druha moznost - primo u Vodafonu mate za 500 Kc SMS zcela neomezene,treba í milion.
Nebo pak ten web,pres aplikaci Oskarek primo z mobilu.
Dalsi reseni - Instant Messages siti typu Fring,Nimbuzz,Skype atd. Vse z mobilu na mobil.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Kristovec píše:Muzete mit 294 SMS do vsech siti za 0,30 Kc,coz myslim jde.
Vyridte si CD InKartu,tedy Ceske Drahy,a jako zakaznik Ceskych Drah dostanete od Vodafonu tarif Nabito 350,ale se 75% slevou! A tak,za 88 Kc pausalu mate bud 70 volacich minut,nebo prave tech 294 SMS,pochopitelne do vsech siti.
Druha moznost - primo u Vodafonu mate za 500 Kc SMS zcela neomezene,treba í milion.
Ano existují výhodné tarify a bude to určitě v budoucnu lepší. Myslím, že pro toho kdo volá více, potřebuje být v pohybu a nejezdí a nevolá do zahraničí, tak si vystačí s tarify takovými jaké jsou a bez VoIP se poměrně dobře obejde.

Mít ale doma "pevnou linu" v podobě VoIP, nebo možnost zavolat z počítače ale také není špatný doplněk. Zvláště když
např. potřebujete volat na pevnou, nebo na různé odrb čísla jako 844, kde vás klidně mohou vodit za nos celou hodinu. A měli by jste pak po volných minutách. Někdo z lidí s kterým často komunikujete může též preferovat volání na geografické číslo před voláním na mobil.

Pokud si domů pořídíte VoIP telefon, třeba za 1500 Kč, můžete počítat, že jeho životnosti je 10 i více let. (na rozdíl od mobilu, který stojí třeba 7000 Kč a za dva roky mu životnost pomalu končí)
Mohu tak počítat měsíční pořizovací náklady na cca 10 Kč/měsíc. Tato investice se jistě vyplatí, protože stačí
několik hovorů měsíčně a máte vše zpátky i se ziskem. Nemluvě o pohodlí a dalších možnostech jako volat z obýváku na skype a pod.

Občas poslat sms pohodlně s doručenkou z webu nebo přes API z vaší vlastní aplikace, může být také užitečné.
Sms tedy považujeme spíše za doplňkovou službu.

Ale např. onen tarif kde za 500 Kč máte neomezené sms, znamená neomezené jen v reklamštině.
O tom jsem psal. Pokud se jim nebudete vyplácet, prostě vás zablokují a nebudou komunikovat jinak
než doporučenými dopisy. Takže mluvit o miliónu sms značí, že někdo uvěřil reklamštině.
Ve zkutečnosti můžete poslat jen maximálně tisíce sms měsíčně, pokud pošlete více, budete mít problém, přestože jen
obesíláte svoje zákazníky.

Neomezené tarify jsou vždy o tom kdo z koho. Operátor doufá, že si to zákazník aktivuje a pak to bude málo využívat a nejlépe to zapomene deaktivovat a bude stále platit. Zákazník zase kalkuluje s tím, že bude schopnej provolat třeba 2000 minut měsíčně, což mu ale dlouho nevydrží, protože takto dlouho telefonovat prostě není přirozené. (Málo kdo je schopný provolat více jak 1000 minut/měsíc - pokud netrpí nějakou úchylkou nebo nepořádá denně nějaké telefonní konference) Typicky hodně volající aktivní a schopný člověk neprovolá více jak 800 minut/měsíc. Kdyby totiž provolal více, přestává být jeho práce efektivní. (pokud není telefonování jeho hlavní náplň práce) Typicky ale provolá spíše tak 300 minut. Chci tím říct, že v běžných případech ony neomezené tarify nevyjdou výhodněji než VoIP, ale pokud je člověk v pohybu tak mohou být dobrý nápad.

Další význam VoIP je pro firmy, kde většina zaměstnanců je v kanceláři. Velká výhoda možnost přepojování hovorů a také propojení s informačním systémem firmy pomocí API (připravujeme). Pokud bude volat zákazník, v době vyzvánění už budu vidět ve firemním informačním systému o jakého zákazníka se jedná a historii kontaktů.
Obrovská marketingová výhoda může být použití osmistovky. Krásný příklad dobrého použití osmistovky je zde http://express-lakovna.cz/ Všude na stránkách je zákazník vyzýván aby jako první krok zavolal, a on opravdu nejspíš zavolá, protože je to nejpohodlnější. Jakmile zavolá, už je s ním možné pracovat. Úspěšnost získávání nových zákazníků se tak může několikanásobně vylepšit.
Tatinek2

Příspěvek od Tatinek2 »

Ona je pravda to, že při ceně hovoru 1.59 na mobil je skoro sms zbytečná. Protože třeba teď O2 má teď výpadky sms brány úplně běžné a sms nepřichází a nepřichází. Jen pro informaci, nejde mi posílat ani přes Odorik do O2. Buď je sms ve stavu čeká nebo nedoručeno. Kredit se samozřejmě odečte. Chápu, že ODORIK nepozná, když je chyba na straně O2. Tak radši volám.
V 3G síti z mobilem úplně bez problémů a doma mám PC. O telefonu za 1500 kč, už jsem přemýšlel a koupím si ho. Akorát manželka teď chce kupovat dárky. Musím pochválit pana Soukupa za vysvětlení funkcí po telefonu. Jiní by se od něj mohli učit. Vše mi vysvětlil a doporučil to nejlepší. Zbytečně nic nenutil. Jen doporučil.
Samsung Galaxy mini GT - 5570i
Na 90% volám přes Odorik
Tatinek2

Příspěvek od Tatinek2 »

Jen jako perlička: jsem řemeslník a dělám teď u pani která dělá u O2. Do jiných sítí volá přes VOIP operátora. Vyjde to levněji a lepší kvalita hovoru. Ono se jim volá lépe. Mají prý prioritu v síti. Proto mají lepší kvalitu a příjem 3G.
Na 90% volám přes Odorik
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Výhoda VOIP je pak i v tom, že jsem dosažitelný na "pevném" čísle, protože hodně lidí volá taky z pevné linky a nemají zájem volat na mobily. U mě třeba tchyně, která v pohodě volá i přes půl hodiny (byť kdyby musela volat z pevné na mobil, tak by ji to rychle omrzelo :D )
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Ani ja nedam na VoIP dopustit,a nejen kvuli mezinarodni laci,ale i proto,ze mne vic vyhovuje prave svoboda predplacenych sluzeb.Navic,kdyz zprumerujeme ceny YoIP na mobily i pevne,dostaneme totez,jako je cena volne minuty u smluvnich GSM tarifu,kde ale je pausal.
A SMS do ciziny za 1,- Kc u Odoriku,a 5,- u O2,to je docela rozdil.
Navic,krome Vodafonu pouzivaji mobilni operatori spoustu nefer triku,coz mne velice zlobi!
A uctovani 1 + 1 ma jen Odorik,a snad jeden nebo dva dalsi. O2 i T-Mobil suverenne 60+ 60.
Ja,az vyjedu kredity u ostatnich operatoru,budu mit Odorika jako hlavniho,a SIMky zustanou jako pamatka po manzelce.Hlavni vyhodou VoIP,krome velice levnych mzn hovoru,je vlastni sit zcela zdarma,plus pak peering. :)
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Take se chci pripojit k pochvale panu Soukupovi,je videt,a toho si musel vsimnout kazdy,
ze na tom opravdu maka a stara se poctive.Jen jako ukazka k porovnani, u 802.cz maji, nejnovejsi, aktualitu z prosince lonskeho roku ! ! ! ! !
To je sila,co? A navic,volani na Maledivy ja osobne zrovna moc nevyuziju. :lol:
Tatinek2

Příspěvek od Tatinek2 »

Já tedy do zahraničí nevolám. Pouze v ČR. Mobil i pevná. Poslední dobou, co jsem si konečně našel opravdu funkční aplikaci do mobilu už nepíšu ani sms. To radši zavolám. A s kolegou v práci si voláme v síti Odorik zdarma.
Já teď už čekám pouze na jednu jedinou věc. Až Odorik bude mít vlastní SIM.
Na 90% volám přes Odorik
Martin C

Příspěvek od Martin C »

Dnes jsem s panem Soukupem z Odoriku byl temer 30 minut na telefonu. Resil jsem s nim nova cisla, zelenou linku, vse s vazbou na jejich 4smart.cz reseni asteriskove ustredny, byl velice ochotny, opravdu vyjimecny servis!
Odpovědět