Cena volání do USA
Re: Cena volání do USA
Loni jsme v USA porídili předplacenku Ultra.me, která mj. umožňovala i příchozí hovory přes lokální pevné linky vč. ČR. Takže opět pro obě strany volání téměř zadarmo, příchozí úplně, odchozí za cenu místního hovoru na pražské číslo. Jinak na volání z předllacenky do ČR bylo cca 1000 minut, taže neprovolatelné...
Skutečné problémy byly ale jiné - opakovaně mi večer volal automat/člověk z nějaké mešity, odešla (pomalou explozí) mi baterka na standardním Samsung mobilu, která se nedala v USA koupit!, dost často jsme byli v nár. parcích mimo signál a díky časovému posunu jsme se stejně těžko naháněli.
PS: Díky Odorikovi jsme však měli české mobily přesměrované přes pevnou linku na US předplacenku, takže spokojenost.
Skutečné problémy byly ale jiné - opakovaně mi večer volal automat/člověk z nějaké mešity, odešla (pomalou explozí) mi baterka na standardním Samsung mobilu, která se nedala v USA koupit!, dost často jsme byli v nár. parcích mimo signál a díky časovému posunu jsme se stejně těžko naháněli.
PS: Díky Odorikovi jsme však měli české mobily přesměrované přes pevnou linku na US předplacenku, takže spokojenost.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nedopletl jste to trochu? Nějak mě to hlava nebere. Nemělo to být odchozí zadarmo (tedy spíše v rámci balíčku 1000 minut) a příchozí za cenu místního hovoru na pražské přístupové číslo 228 882 000?urbik81 píše:Takže opět pro obě strany volání téměř zadarmo, příchozí úplně, odchozí za cenu místního hovoru na pražské číslo. Jinak na volání z předllacenky do ČR bylo cca 1000 minut, taže neprovolatelné...
Když jste volal do ČR na mobil, bylo vidět číslo z USA nebo nějaké podvrhnuté číslo? Možná tam dávají to 228 882 000? Kdyby totiž bylo opravdu vidět číslo z USA a vy jste provolal třeba už jen 500 minut do ČR na mobil, tak na tom v USA docela dost prodělají. Ale možná jim to za to, že jsou nejrychleji rostoucí soukromou firmou, stojí

P.S Odorik má také přístupová čísla v hodně zemích díky službě sipbroker.com http://www.sipbroker.com/sipbroker/action/pstnNumbers
Kód pro Odorik.cz je *9553, za tento kód přidáte číslo v síti Odorik, které chcete volat. Třeba *9553533533533 se dovoláte na naši infolinku s číslem 533533533. Může tam být i číslo v síti odorik s * na začátku. Povoleno je vše, co je akceptováno pro hovory na sip uri sip.odorik.cz.
Jsem si vědom toho, že věta nevyzněla úplně správně (datloval jsem to na tabletu a byl jsem líný se rozepisovat:), ale pochopil jste to správně. Omlouvám se. Příchozí i odchozí volání na US předplacence zdarma, odchozí volání z ČR do USA přes přístupové číslo za cenu místního hovoru na pražské číslo.xsouku04 píše:Nedopletl jste to trochu? Nějak mě to hlava nebere. Nemělo to být odchozí zadarmo (tedy spíše v rámci balíčku 1000 minut) a příchozí za cenu místního hovoru na pražské přístupové číslo 228 882 000?
Když jste volal do ČR na mobil, bylo vidět číslo z USA nebo nějaké podvrhnuté číslo? Možná tam dávají to 228 882 000? Kdyby totiž bylo opravdu vidět číslo z USA a vy jste provolal třeba už jen 500 minut do ČR na mobil, tak na tom v USA docela dost prodělají. Ale možná jim to za to, že jsou nejrychleji rostoucí soukromou firmou stojíDíky za zajímavý typ.
Nevím, jak se číslo zobrazovalo ostatním (neptali jsme se), ale na lince u Odorika se zobrazovalo jednou jako +12067872240 (ID hovoru: 90733732 z 9.7.2014) a podruhé jako +2067872240 (např ID hovoru: 91930805 z 22.7.2014). Možná záleželo, ze kterého státu jsme zrovna volali, protože jsme jich za ten měsíc a 9 tisíc km pár navštívili.
Snad mi to Odorik odpustí, ale pokud někdo potřebujete volat do USA opravdu hodně, pak vyjde nejlevněji asi localphone.com.
Já mám do USA měsíčně řádově hodiny hovorů kvůli volání na WebEx a hodně ušetřím.
Já mám do USA měsíčně řádově hodiny hovorů kvůli volání na WebEx a hodně ušetřím.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A to nejde volat WebEx na SIP URI?LubosD píše:Snad mi to Odorik odpustí, ale pokud někdo potřebujete volat do USA opravdu hodně, pak vyjde nejlevněji asi localphone.com.
SIP URI byste si přidal do rychlých kontaktů. A pokud by bylo potřeba, můžete si přesměrovat svoje vlastní české číslo.
Doporučuji zkontrolovat, jestli číslo, které voláte, nemá záznam v některé enum databázi, ten údaj, co tam možná naleznete, byl právě to SIP URI. Samozřejmě může existovat URI bez záznamu v Enum.
Nebo by ten systém možná mohl volat Vaše URI na Odorik.cz. V obou případech úplně zdarma.
Beztak se zdá, že ty konference dělají na SIPu, a neposkytnout přitom SIP URI by bylo trochu šílenost. I když u cisca bych se zas až tak nedivil.
Jakási zmínka o SIP URI na webex je zde. Nevím, jestli to bude užitečné.
https://www.webex.com/webex_tpresence_supp-text.html
Jinak Odorik umí také pořádat konference. Ale jen zvukové bez obrazu. V konferenci se mohou neomezeně bavit např. lidé, co mají neomezené volání, a to rovnou mohou být z více různých zemí. Vždy stačí, když mají jen neomezené místní hovory, nebo přístup k internetu. Aktivně to používají u nás nevidomí, je to prý totiž mnohem škálovatelnější (desítky až stovky účastníků) a spolehlivější než konference např. na Skypu nebo ty omezené, co poskytují běžně mobilní operátoři. Přístupová čísla mimo ČR mohou využít od sipbroker.com
Pokud potřebujete něco spíše jako virtuální posluchárnu (přednáškovou místnost), dobře se nám osvědčila šablona BigBlueButton 0.9, kterou u nás na 4smart používá Česká stomatochirurgicka společnost. Překvapivě bez jakýchkoli námitek na nedokonalost. Všichni ale musí být na internetu, což je ale pochopitelné. Může ji mít každý za pár korun u nás na 4smart, vše je otestováno a připraveno v šabloně.
Dlouho jsem hledal způsob, jak se s WebExem spojit přes SIP a nenašel jsem. Ono to má ještě ty zvláštnosti, že v případě velkých firem zajišťuje vstupní telefonní čísla a další způsoby nikoliv Cisco, ale firma, která si WebEx pronajímá. A náš IT support vám na podobné dotazy raději ani neodpoví...
-
Nechápu tu nutnost volat do USA, pokud voláte na WebEx. Moje zkušenost je, že poskytnou lokální telefonní čísla z celého světa aby lidé mohli volat za místní tarif. A pokud je organizátor štědrý, tak jsou ty lokální čísla dokonce osmistovky. S VoIP se trochu smaže rozdíl těch lokálních čísel, pokud je nějaké mezinárodní číslo levnější než to české 
Ale pozor na to, že velké firmy mají u WebExu zřízené téměř oddělené služby, tj. každá firma-organizátor má ten seznam lokálních čísel jiný! Takže když jsem si uložil do seznamu jedno číslo webexu (abych ho pokaždé nemusel opisovat z pozvánky), tak jsem se jednou divil, že PIN je neplatný, protože jsem se dovolal do Webex služby pro jinou firmu-oragnizátora.

Ale pozor na to, že velké firmy mají u WebExu zřízené téměř oddělené služby, tj. každá firma-organizátor má ten seznam lokálních čísel jiný! Takže když jsem si uložil do seznamu jedno číslo webexu (abych ho pokaždé nemusel opisovat z pozvánky), tak jsem se jednou divil, že PIN je neplatný, protože jsem se dovolal do Webex služby pro jinou firmu-oragnizátora.
Jenže s localphone.com je volání na americká čísla levnější než s Odorikem na česká, kor když si zaplatíte subscription. Stojí mě to 0,048 Kč/min, takže je to rozdíl o jeden řád. A hlavně ta česká brána naší firmy je oproti té americké zašuměná.jan.hradil píše:Nechápu tu nutnost volat do USA, pokud voláte na WebEx. Moje zkušenost je, že poskytnou lokální telefonní čísla z celého světa aby lidé mohli volat za místní tarif. A pokud je organizátor štědrý, tak jsou ty lokální čísla dokonce osmistovky. S VoIP se trochu smaže rozdíl těch lokálních čísel, pokud je nějaké mezinárodní číslo levnější než to české
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Aha, myslel jsem, že voláte stejně přes české přístupové číslo z neomezeného mobilního tarifu. Protože tak se to snaží tlačit localphone. Teď vidím, že SIP umí taky. To pak můžete na dlouhé hovory nastavit u nás v rychlých kontaktech SIPA.LubosD píše:Jenže s localphone.com je volání na americká čísla levnější než s Odorikem na česká, kor když si zaplatíte subscription. Stojí mě to 0,048 Kč/min, takže je to rozdíl o jeden řád. A hlavně ta česká brána naší firmy je oproti té americké zašuměná.jan.hradil píše:Nechápu tu nutnost volat do USA, pokud voláte na WebEx. Moje zkušenost je, že poskytnou lokální telefonní čísla z celého světa aby lidé mohli volat za místní tarif. A pokud je organizátor štědrý, tak jsou ty lokální čísla dokonce osmistovky. S VoIP se trochu smaže rozdíl těch lokálních čísel, pokud je nějaké mezinárodní číslo levnější než to české
Přesně tak to dělámxsouku04 píše:Aha, myslel jsem, že voláte stejně přes české přístupové číslo z neomezeného mobilního tarifu. Protože tak se to snaží tlačit localphone. Teď vidím, že SIP umí taky. To pak můžete na dlouhé hovory nastavit u nás v rychlých kontaktech SIPA.