Neomezené volání v tuzemsku

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Kabek

Re: Neomezené volání v tuzemsku

Příspěvek od Kabek »

Zedna

Příspěvek od Zedna »

Doporucuji tento srovnavac:
https://tarifomat.cz/
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Zedna píše:Doporucuji tento srovnavac:
Tam jsem jednou poslal dotaz,a hned příchozí hovor a operátor mi svým způsobem "nabízení" služeb velice silně připomínal Šmejda. Tak raději opatrně.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Kristovec píše:
Tam jsem jednou poslal dotaz,a hned příchozí hovor a operátor mi svým způsobem "nabízení" služeb velice silně připomínal Šmejda. Tak raději opatrně.
Jo jo je to tak. Co já vím, tak všechny ostatní kalkulačky kromě ifon.cz jsou nefér. Nejen že jejich výpočty a porovnání jsou pochybné, protože toho moc nezohledňují, ale často živí tím, že sbírají kontaktní údaje na lidi, aby jim mohli vnucovat tarify, za který dostanou nejvyšší provize. Bez ohledu na to co vyšlo v kalkulačce a co je pro konkrétního člověka nejzajímavější.
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=21&t=3248
Několikrát jsem tarifomat vyzkoušel tak, že jsem tam zadal volání tak, aby mi i v té jejich nepřesné kalkulačce vyšel nejvýhodnější Odorik.cz. Prostě totiž z mobilu moc nevolám a tak mi prostě opravdu z veřejných nabídek vychází Odorik nejvýhodnější. Za chvíli mi volali a stejně vnucovali tarif s neomezeným voláním a daty za cca 700 Kč/měsíčně, přestože pro mne nebyl vůbec vhodný, protože prostě tolik volat/utráce nepotřebuji. Když jsem se ohradil, že mi vyšel nejvýhodněji Odorik, říkali mi takové nesmysli jako že virtuálové mají špatné pokrytí signálem. Prostě opravdu chování ala šmejdi.

Ifon jsme na fóru také probírali. A vypadá to, že ifon je opravdu férový protože i lidé sběhlí v matematice měli jen relativně nepodstatné námitky. Prostě úplně jiná třída kalkulačky. Výhrady byly v tom, že Odorik měl být ještě nepatrně výhodnější než kalkulačka zobrazuje. Závěr ale byl, že je to naprosto zanedbatelná odchylka kvůli které nemá smysl kalkulačku dále komplikovat.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

jiri.filip píše:
xsouku04 píše: Kolik minut předpokládáte že provoláte? Je nutné volat ze SIM nebo je možné volat i z internetu (VoIP).
Počet minut budu těžko odhadovat. Hodně hrubým propočtem to bude kolem 500 minut za měsíc.
Vzhledek se špatným zkušenostem s VoIP (kolísavá kvalita zvuku, protistrana mě neslyší vůbec nebo jen s výpadky, občas přiznaná těchnická chyba na straně Odoriku, resp. po trase - tzn. něco, co nesouvisí s kvalitou internetového připojení "na první míli") určitě hledám nabídku jen na volání ze SIM.

Budou to pracovní hovory a tam si nemohu dovolit výpadky signálu apod..
Pokud odorik simkartu již máte, je zde možnost si koupit na ty dva měsíce, co budete více volat, velký balíček naruby za 395 Kč/měsíc.
Je v tom 300 minut + 100 SMS. Další minuty jsou levnější jen za 1 Kč/min. Tedy cca 500 minut by přišlo na cca 395 + 200 tedy cca 595 Kč.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

xsouku04 píše:Několikrát jsem tarifomat vyzkoušel tak, že jsem tam zadal volání tak, aby mi i v té jejich nepřesné kalkulačce vyšel nejvýhodnější Odorik.cz. Prostě totiž z mobilu moc nevolám a tak mi prostě opravdu z veřejných nabídek vychází Odorik nejvýhodnější.
A to je konkrétně jaké nastavení?
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Taky sem zkoušel několik srovnávačů a největší bolístka je, že neberou ohled na nutnost dobíjení nebo minimální konzumaci.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

xsouku04 píše:
Kristovec píše:
Jo jo je to tak. Co já vím, tak všechny ostatní kalkulačky kromě ifon.cz jsou nefér. Nejen že jejich výpočty a porovnání jsou pochybné, protože toho moc nezohledňují, ale často živí tím, že sbírají kontaktní údaje na lidi, aby jim mohli vnucovat tarify, za který dostanou nejvyšší provize. Bez ohledu na to co vyšlo v kalkulačce a co je pro konkrétního člověka nejzajímavější.
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=21&t=3248
Několikrát jsem tarifomat vyzkoušel tak, že jsem tam zadal volání tak, aby mi i v té jejich nepřesné kalkulačce vyšel nejvýhodnější Odorik.cz. Prostě totiž z mobilu moc nevolám a tak mi prostě opravdu z veřejných nabídek vychází Odorik nejvýhodnější. Za chvíli mi volali a stejně vnucovali tarif s neomezeným voláním a daty za cca 700 Kč/měsíčně, přestože pro mne nebyl vůbec vhodný, protože prostě tolik volat/utráce nepotřebuji. Když jsem se ohradil, že mi vyšel nejvýhodněji Odorik, říkali mi takové nesmysli jako že virtuálové mají špatné pokrytí signálem. Prostě opravdu chování ala šmejdi.

Ifon jsme na fóru také probírali. A vypadá to, že ifon je opravdu férový protože i lidé sběhlí v matematice měli jen relativně nepodstatné námitky. Prostě úplně jiná třída kalkulačky. Výhrady byly v tom, že Odorik měl být ještě nepatrně výhodnější než kalkulačka zobrazuje. Závěr ale byl, že je to naprosto zanedbatelná odchylka kvůli které nemá smysl kalkulačku dále komplikovat.
Jak tak dumám,možná že by se Odorikovi v nabídce hodil VPN Všude.Ne pro mne,mně nejvíc sedí provoz v rámci Odoriku,ale právě pro hodně volající.Tedy - 3 000 minut po celé ČR.Ale muselo by to být tak do 700 Kč,pak už je EU Neomezeně za 30 €.
Jsem moc zvědav,jestli Unie příští rok ten roaming opravdu zruší.Pak bude nabídka obrovská,třeba Neomezeně do 200 Kč,Poláci.
To,jak to mají v tom Mexiku se mi teda líbí,vnitrostátní ceny po celé Severní Americe.
V dubnu prý má být odchozí Euroroam za 5 centů/min.,Štvorka.sk trochu běží napřed,a O2 taky.
Uvidíme.
mobilemanic

Příspěvek od mobilemanic »

jiri.filip píše:
xsouku04 píše: Počet minut budu těžko odhadovat. Hodně hrubým propočtem to bude kolem 500 minut za měsíc.
Vzhledek se špatným zkušenostem s VoIP (kolísavá kvalita zvuku, protistrana mě neslyší vůbec nebo jen s výpadky, občas přiznaná těchnická chyba na straně Odoriku, resp. po trase - tzn. něco, co nesouvisí s kvalitou internetového připojení "na první míli") určitě hledám nabídku jen na volání ze SIM.

Budou to pracovní hovory a tam si nemohu dovolit výpadky signálu apod..
Jen bych chtěl připomenout, že Odorik nepoužívá jako dodavatele odchozích hovorů tmobile, ale své vlastní.. Tudíž pokud bude problém mezi dodavatelem a odorikem projevující se na voipu, stejné problémy lze předpokládat i na mobilu.

Osobně tedy používám voip pracovně bez nejmenších problémů už nékolik let, rozhodně bych se toho nebál (samozřejmě jen v kanceláři, v terénu to je na nic).
Belzebub

Příspěvek od Belzebub »

ke kalkulačce Tarifomatu, taky mi hned volali a nabízeli i jiné, než co mi na Ifonu a jinde vyšlo nejvýhodněji, takže nedoporučuji taktéž. A ke kalkulačce Ifonu - taky tam není zdaleka vše,marně jsem tam hledal virtuála O2 společnost Vinatel,zařizoval jsem tak přibližně asi před rokem a něco kamarádce neomezené volání od nich, net nepotřebuje vůbec, ukecaná je dost hodně a nebyl jsem si jist, zdali by jí 3.000 minut stačilo, velcí operátoři nabízeli neomezené volání a sms za cenu okolo 760.Kč měsíčně. Vinatel nabízel neomezené volání /asi 10.000.MIN.a sms/ po ČR za paušál okolo 535.Kč,dnes již je zrušen a změna, přidali volání do Vietnamu a Číny a zdražili na 585.Kč, orientují se více na tuto klientelu.Těch dalších 20 zmiňovaných zemí levnějšího volání jsem tam už ale na jejich webu nenašel...a koukám, už v mailu dorazil...dle Vašeho požadavku posílám seznam 20 zemí pro volání zdarma u tarifů FREE:

+84 Vietnam, +86 Čína, +49 Německo, +36 Maďarsko, +48 Polsko, +421 Slovensko, +90 Turecko, +43 Rakousko, +39 Itálie, +47 Norsko, +45 Dánsko, +46 Švédsko, +31 Nizozemsko, +33 Francie, +44 Velká Británie, +1 USA, +1 Kanada, +61 Austrálie, +65 Singapur, +66 Thajsko.
Odpovědět