Mobilní telefonní číslo Odorik bez SIM

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
m142857

Re: Mobilní telefonní číslo Odorik bez SIM

Příspěvek od m142857 »

michaels píše:
m142857 píše: EDIT: "Nedohledal způsob, jak zaregistrovat své veřejné číslo, prý žádné nemám, přitom jsem se jím ale zaregistroval do Odoriku." jak jsi se mohl registrovat číslem od Odoriku, když jsi nebyl u Odoriku zaregistrovaný ? ;)
Nikde jsem netvrdil, že jsem se registroval číslem od Odoriku.
Registroval jsem tak že jsem využil tu nabídku 2Kč kreditu pro vyzkoušení. Použil jsem své T-M číslo, kam přišel potvrzovací kód. Čili toto číslo bych už teoreticky mohl mít registrováno, protože je ověřené.

EDIT: To už ale moc nesouvisí s původním dotazem, ale s tím CLIPem ..
Naposledy upravil(a) m142857 dne sob 04. čer 2016 14:39:39, celkem upraveno 1 x.
michaels

Příspěvek od michaels »

Ale to se ti právě snažím vysvětlit, že to tak není.
Musíš si koupit linku. Tu dostaneš bez veřejného čísla. Na té lince si pak koupíš veřejné číslo od Odorika. A pak teprve půjde na té lince změnit CLIP.
Obrázek

EDIT: na původní dotaz jsem odpověděl už stránku před tím: Mobilní číslo bez SIM nejde pořídit.
m142857

Příspěvek od m142857 »

Linky už mám. A dle mých dosavadních informací si nejsem jistý tím že nelze získat Odorik číslo bez SIM, chtěl jsem fundovanou odpověď.
michaels

Příspěvek od michaels »

m142857 píše:Linky už mám. A dle mých dosavadních informací si nejsem jistý tím že nelze získat Odorik číslo bez SIM, chtěl jsem fundovanou odpověď.
Dostaneš ho jistě přímo od Odoriku. Ale je to asi pár týdnů, co jsem se na to už také ptal.
Nebo jim napiš přímo na support, rádi odpoví.
m142857

Příspěvek od m142857 »

michaels píše: ... Musíš si koupit číslo přímo od Odorika a na něj pak jde nastaveit CLIP.
Mám to chápat tak, že 2. příspěvek tohoto vlákna, od Pitomce, není pravdivý?
michaels

Příspěvek od michaels »

m142857 píše:
michaels píše: ... Musíš si koupit číslo přímo od Odorika a na něj pak jde nastaveit CLIP.
Mám to chápat tak, že 2. příspěvek tohoto vlákna, od Pitomce, není pravdivý?
Je taky možnost si nechat číslo u původního mobilního operátora a na VoIP lince pouze nastavit identifikaci tímto číslem.
Toto je pravda.
Máš linku od Odoriku. Na lince si koupíš veřejné číslo od Odorika třeba +420910xxxxxx. Na lince dáš změnit CLIP. Zadáš mobilní číslo - toto číslo může být jakékoliv - na toto číslo přijde kontrolní kod. Tento kod pak napíšeš k tomu CLIPu a tím vlastně potvrzuješ, že máš přístup k tomu mobilu.

Já mám firemní mobil. U Odoriku jsem si zřídil linku a CLIP s číslem tohoto firemního mobilu. Firemně pak volám přes GSM, známým pak přes VoIP. Všichni vidí mé mobilní číslo, ale soukromě volám zalevno přes VoIP a nemusím ani pak řešit vyúčtování soukromých hovorů zaměstnavateli.
m142857

Příspěvek od m142857 »

Aha. Stačilo jednoduše napsat, že vlastní mobilní číslo nelze CLIPovat přímo, ale nejprve je potřeba zakoupit veřejné číslo od Odorika, a teprve pak ho tím svým přeplácnout. Teda, jestli tomu dobře rozumím :) Tak dík za info.
m142857

Příspěvek od m142857 »

michaels píše:
m142857 píše:Linky už mám. A dle mých dosavadních informací si nejsem jistý tím že nelze získat Odorik číslo bez SIM, chtěl jsem fundovanou odpověď.
Dostaneš ho jistě přímo od Odoriku. Ale je to asi pár týdnů, co jsem se na to už také ptal.
Nebo jim napiš přímo na support, rádi odpoví.
Tak se dostáváme k původní otázce, na kterou nejprve odpovídáte, že to nejde, a pak že to jistě jde.
michaels

Příspěvek od michaels »

Tak se dostáváme k původní otázce, na kterou nejprve odpovídáte, že to nejde, a pak že to jistě jde
Nechápu zase já. Odpovídám pořád stejně.
Prostě mobilní číslo od Odorika bez SIM koupit nejde.
Jediné co jde, je nastavit si číslo mobilu jako CLIP na libovolnou linku s geografickým či nomadickým číslem.

OPRAVA překlepu: "Dostaneš ho jistě přímo od Odoriku. Ale je to asi pár týdnů, co jsem se na to už také ptal." má být
"Dostaneš JI (odpověď) jistě přímo od Odoriku. Ale je to asi pár týdnů, co jsem se na to už také ptal." - možná to způsobilo to nedorozumění.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Mobilní číslo od Odoriku bez SIM lze pouze registrovat, tj. v účtu Odoriku napřed koupím za 5Kč linku a k ní pak za 50Kč rezervuju mobilní číslo.
Odpovědět