Pošlete jim ten existující prázdný formulář, aby bylo přesně jasné, o co jde. Jinak by také mohli tvrdit, že nic takového není. Já se nemohu zeptat, protože člověk, s kterým jsem komunikoval v O2, má nyní dovolenou.
Aktivace CLIPu o O2 mobilních čísel.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Aktivace CLIPu o O2 mobilních čísel.
-
To vypadá že vylívají vaničku i s dítětem. Mně nedávno na O2 volal kamarád ze Sazkamobilu a mne se jeho číslo nezobrazilo, byl to skrytý hovor, přitom mi říkal, že má službu CLIR vypnutou. Když mi pak volal hned na Kaktus číslo tak se mi jeho číslo zobrazilo. Jinak O2 blokuje i volání na legitimní zahraniční čísla.

Co to tady říkají? Je to účelová manipulace. V zahraničí zase vycházejí články, že jsou jen některé země co vyžadují registraci předplacenek. Lež je i nutná odanonymizace. Stačí pobýt v roamingu, vypnout telefon a CLIP rázem funguje i v ČR. Je to jen propaganda, která spoofování nezabrání a nasype do koryt síťových operátorů.
Takhle pořád ale můžu spoofnout jen svoje číslo. Nebo někoho, o kom vím, že zrovna teď SIM kartu v roamingu má. Tj. to má zneužitelnost dost omezenouzdenek123 píše: ↑sob 29. čer 2024 23:39:16 Co to tady říkají? Je to účelová manipulace. V zahraničí zase vycházejí články, že jsou jen některé země co vyžadují registraci předplacenek. Lež je i nutná odanonymizace. Stačí pobýt v roamingu, vypnout telefon a CLIP rázem funguje i v ČR. Je to jen propaganda, která spoofování nezabrání a nasype do koryt síťových operátorů.

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak O2 to začal blokovat dalším lidem, pokud se volá z O2 čísla na O2 číslo. Zjevně už to od pondělka blokuje úplně všem.
Ještě, že všechny změny služby musí být zákazníkům oznámeny měsíc předem

Zdravím, mám řešení... Stačí si clip o2 tel. č. uložit u některého z klonůDelmont(jednoduše v MobileVOIP), (použít) zavolat callbackem (na odorik app - zobrazí se rumunské č.), (v app MIP. pro c.back použít č. odoriku) číslo odoriku začne vyzvánět, zvednete... a druhému se zobrazí clip (id) nastavený u jednoho z klonů. Odzkoušrno mezi síťovými operátory i vnitrosíťově v o2, takže žádné formuláře.
Edit:Netuším, zda-li to spoofovací "mašinky" později také nevyblokují. Některá čísla Odoriku- už z nich taky nejde ani občasně volat v režimu CLIP.Edit:Veškerá čísla odorik nelze pro volání do Čr použít jako CLIP.

Jinak pokud nemáte elektronický podpis, a nechce se vám posílat dokument poštou, tak se od nového roku ještě dá podepisovat el. dokument na CzechPointu přes eLegalizaci:
https://www.czechpoint.cz/uschovna/lega ... /file/save
https://www.czechpoint.cz/uschovna/lega ... /file/save
Trochu se v tom ztrácím, co přesně mám udělat pokud mám tarif na smlouvu u operátora Emtéčko - virtuál pod O2 a číslo které tam mám používám u Odorika jako CLIP u VoIP a callbacku, pokud to hraje roli jedná se číslo přenesené původně od T-Mobile.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Podle O2 to nejspíš nejde. Tedy nezbývá než si stěžovat na ČTÚ. (pokud byste měl nějaké jejich vyjádření, že to nejde, byla by to výhoda)