Nevím jestli se něco nezlepšilo, ale co jsem četl o ex.UPC Vodafone implementaci ipv6 tak to bylo zprzněno na vícero způsobů.
Hlavní problém je asi to že to nefungovalo/nejspíše pořád ne vždy funguje v režimu bridge. Tedy když si chcete routovat sami a nenechat to na tom modemu.
V Brně máme samozřejmě Bridge. A veřejnou IPv4, kterou také dostáváme přes DPHC. Má to být vždy stejná ip, ale už nám ji také jednou změnili.
Ipv6 nám to nedá, nyní jsem se díval. Máme tam router s openwrt.
V Rakousku je to ten stejný router, který je až za dalším DSL modemem a stejně tam ipv6 funguje, aniž by jsem musel cokoli řešit.
A když jsme byly na cestách, tak ipv6 běžně funguje bez nějakých problémů, jen u nás to pořád bývá problém. Co jsme byli v Holandsku, tam myslím ipv6 fungovala snad všude, kde jsem se připojil na internet.
České UPC sice začalo ipv6 nabízet docela brzo, ale takovým zprzněným způsobem, že to bylo stejně bylo docela nepoužitelné. Většinou kdo si chce hrát s ipv6, chce většinou mít vlastní router pod kontrolou. A pokud možno také veřejnou ipv4 adresu. A to jsou právě kombinace, které to nezvládalo. Jestli to dnes už nějakou oklikou někdy jde to netuším.
Ono když se věci dělají správně, tak zase tak složité nejsou.