Časově podmíněné směrovní příchozích hovorů

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
GeBu

Re: Časově podmíněné směrovní příchozích hovorů

Příspěvek od GeBu »

Není nějaká finta, aby systém automaticky vyzvedl nebo blokoval číslo? Někdo nás pořád prozvání a nestihneme to vzít.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

je to prozvánění ve výpise hovorů ? Pokud ne tak to nejde přes nás a někdo to zkouší přímo na vaši ip telefonu. On nevolá, ale zkouší jestli by se někde nedal ukrást nějaký kredit.
V tom případě mohu doporučit nemít telefon na veřejné ip adrese, nebo nemít router, který zbytečně otevírá port 5060 do světa.
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Ano, je ve výpisu, ale .... přesměrované z 802.cz, které jsme používali dříve. Na lince navíc nemáme přidělené veřejné číslo. Jedná se o číslo: uri_728350768 a jestli jsem to dobře pochopil, tak se pokouší ukrást peníze z účtu 802.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Aha, tak pokud je to ve výpise, tak to není nějaký zahraniční útočník, ale nejspíš běžný hovor. Asi bych na to číslo zavolal a zeptal se co ten člověk chce :)
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Byl to soused, který má 81 let a vedle toho čísla má někoho jiného, kterému volá každý den a jak je starý tak mu ujede ruka, ale je natolik schopný, že si toho všimne a stopne to :). Moc se omlouval a prý ho mám přijít praštit klackem, že neuhne :).
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Problém je, že ty skvělé možnosti
Tedy např. *083SS*084ABhhmmHHMMXXXXXXXXX
se poněkud krkolomně nastavují. Spíš mi to trochu, při vší úctě, připadne jako exhibice programátora, jak dokáže zohýbat asterisk. Všechna čest. Ale více usefull a zcela dostatečné je, co vložil Pitomec.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Udělat k tomu klikátko, co tento řetězec poskládá za vás není problém. Časem se dočkáme.
Nyní alespoň časově podmíněné vyzvánění vypisuje i v "lidské řeči".
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Nějak jsem nezjistil jak nastavit podmíněné směrování na číslo mimo Odorik, tj. mám u Odoriku geografické číslo, to je pevně směrované na mobil a jinou linku u Odoriku, ale ještě k tomu potřebuju nastavit, aby se po nějaké době (např. 1 minuta) hovor při nezvednutí přesměroval na číslo u 802.cz (je to z důvodu, že tam mám hlasovou schránku. Až ji bude mít i Odorik, tak tento požadavek ztratí smysl, ale teď by se to hodilo).
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:Nějak jsem nezjistil jak nastavit podmíněné směrování na číslo mimo Odorik, tj. mám u Odoriku geografické číslo, to je pevně směrované na mobil a jinou linku u Odoriku, ale ještě k tomu potřebuju nastavit, aby se po nějaké době (např. 1 minuta) hovor při nezvednutí přesměroval na číslo u 802.cz (je to z důvodu, že tam mám hlasovou schránku. Až ji bude mít i Odorik, tak tento požadavek ztratí smysl, ale teď by se to hodilo).
Hovor na číslo mimo odorik se dělá úplně stejně jako na odoričí číslo.
Volání na SIPA by možná mohlo fungovat pokud jako číslo použijete rychlý kontakt.
neveceral

Příspěvek od neveceral »

Dobrý den, hrál jsem si s nastavením paralelního zvonění a měl jsem takovou představu, že mi bude zvonit geografické číslo od odoriku, po 10ti sekundách se přidá i zvonění na mobilu, tedy obě čísla budou zvonit současně, a pokud nebudu dostupný ani na jednom z přístrojů, tak se mi zapne můj vlastní hw záznamník na geografickém čísle, přijme vzkaz a já nebudu mít ani na jednom z přístrojů zmeškaný hovor.
Vše jsem nastavil - paralelní zvonění jako *08310723XXXYYY a jaké bylo překvapení, když mi po 10ti sekundách přestane zvonit geografické číslo a začne zvonit jenom mobil,tedy nezvoní současně. Tohle není paralelní zvovnění, ale přesměrování. Funguje to takto správně a já měl špatné představy, nebo jsem použil spatný kód pro nastavení či co mám udělat jinak, abych docílil mého ideálního stavu? Děkuji.
Odpovědět