Časově podmíněné směrovní příchozích hovorů
Re: Časově podmíněné směrovní příchozích hovorů
Není nějaká finta, aby systém automaticky vyzvedl nebo blokoval číslo? Někdo nás pořád prozvání a nestihneme to vzít.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
je to prozvánění ve výpise hovorů ? Pokud ne tak to nejde přes nás a někdo to zkouší přímo na vaši ip telefonu. On nevolá, ale zkouší jestli by se někde nedal ukrást nějaký kredit.
V tom případě mohu doporučit nemít telefon na veřejné ip adrese, nebo nemít router, který zbytečně otevírá port 5060 do světa.
V tom případě mohu doporučit nemít telefon na veřejné ip adrese, nebo nemít router, který zbytečně otevírá port 5060 do světa.
Ano, je ve výpisu, ale .... přesměrované z 802.cz, které jsme používali dříve. Na lince navíc nemáme přidělené veřejné číslo. Jedná se o číslo: uri_728350768 a jestli jsem to dobře pochopil, tak se pokouší ukrást peníze z účtu 802.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak pokud je to ve výpise, tak to není nějaký zahraniční útočník, ale nejspíš běžný hovor. Asi bych na to číslo zavolal a zeptal se co ten člověk chce 

Byl to soused, který má 81 let a vedle toho čísla má někoho jiného, kterému volá každý den a jak je starý tak mu ujede ruka, ale je natolik schopný, že si toho všimne a stopne to
. Moc se omlouval a prý ho mám přijít praštit klackem, že neuhne
.

Problém je, že ty skvělé možnosti
se poněkud krkolomně nastavují. Spíš mi to trochu, při vší úctě, připadne jako exhibice programátora, jak dokáže zohýbat asterisk. Všechna čest. Ale více usefull a zcela dostatečné je, co vložil Pitomec.Tedy např. *083SS*084ABhhmmHHMMXXXXXXXXX
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Udělat k tomu klikátko, co tento řetězec poskládá za vás není problém. Časem se dočkáme.
Nyní alespoň časově podmíněné vyzvánění vypisuje i v "lidské řeči".
Nyní alespoň časově podmíněné vyzvánění vypisuje i v "lidské řeči".
Nějak jsem nezjistil jak nastavit podmíněné směrování na číslo mimo Odorik, tj. mám u Odoriku geografické číslo, to je pevně směrované na mobil a jinou linku u Odoriku, ale ještě k tomu potřebuju nastavit, aby se po nějaké době (např. 1 minuta) hovor při nezvednutí přesměroval na číslo u 802.cz (je to z důvodu, že tam mám hlasovou schránku. Až ji bude mít i Odorik, tak tento požadavek ztratí smysl, ale teď by se to hodilo).
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Hovor na číslo mimo odorik se dělá úplně stejně jako na odoričí číslo.Pitomec píše:Nějak jsem nezjistil jak nastavit podmíněné směrování na číslo mimo Odorik, tj. mám u Odoriku geografické číslo, to je pevně směrované na mobil a jinou linku u Odoriku, ale ještě k tomu potřebuju nastavit, aby se po nějaké době (např. 1 minuta) hovor při nezvednutí přesměroval na číslo u 802.cz (je to z důvodu, že tam mám hlasovou schránku. Až ji bude mít i Odorik, tak tento požadavek ztratí smysl, ale teď by se to hodilo).
Volání na SIPA by možná mohlo fungovat pokud jako číslo použijete rychlý kontakt.
Dobrý den, hrál jsem si s nastavením paralelního zvonění a měl jsem takovou představu, že mi bude zvonit geografické číslo od odoriku, po 10ti sekundách se přidá i zvonění na mobilu, tedy obě čísla budou zvonit současně, a pokud nebudu dostupný ani na jednom z přístrojů, tak se mi zapne můj vlastní hw záznamník na geografickém čísle, přijme vzkaz a já nebudu mít ani na jednom z přístrojů zmeškaný hovor.
Vše jsem nastavil - paralelní zvonění jako *08310723XXXYYY a jaké bylo překvapení, když mi po 10ti sekundách přestane zvonit geografické číslo a začne zvonit jenom mobil,tedy nezvoní současně. Tohle není paralelní zvovnění, ale přesměrování. Funguje to takto správně a já měl špatné představy, nebo jsem použil spatný kód pro nastavení či co mám udělat jinak, abych docílil mého ideálního stavu? Děkuji.
Vše jsem nastavil - paralelní zvonění jako *08310723XXXYYY a jaké bylo překvapení, když mi po 10ti sekundách přestane zvonit geografické číslo a začne zvonit jenom mobil,tedy nezvoní současně. Tohle není paralelní zvovnění, ale přesměrování. Funguje to takto správně a já měl špatné představy, nebo jsem použil spatný kód pro nastavení či co mám udělat jinak, abych docílil mého ideálního stavu? Děkuji.