Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?

Místo pro služby, které lze dobře kombinovat se službami Odorik.cz .
Odpovědět
xtonda

Re: Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?

Příspěvek od xtonda »

xsouku04 píše:Prosím jaký přesně modem k tomu dostanete ? Koupil jsem si nyní tablet http://tablety.heureka.cz/umax-joyplus-m78/ na surfování i volání přes VoIP je dostatečný (budu ještě testovat), ale nejde do něj vložit simkarta.
Nicméně balení obsahuje redukci, takže by měl jít připojit USB modem a to chci vyzkoušet. Hardwerově to fungovat bude určitě, je otázka jestli softwarově. Bohužel tablety co obsahují přímo slot na simkartu jsou v úplné jiné cenové kategorii a přitom. Co se týče ceny/výkon jsem docela spokojen. Jen display není úplně supr kvalitní, ale za ty prachy.
Na webu UMAXU nic o připojení modemu nepíší, USB host na Androidech zvládá tak maximálně disk/flasku, myš a klávesnici. Pochybuji, že na tom bude fungovat jakýkoliv modem. Osobně pro tento účel používám 3G Wifi router.

Levný modem s anténním konektorem:

http://outlet.t-mobile.cz/outlet/pages/ ... #prodchars

Jinak, jestli čtu a počítám dobře, tak 1 MB za 0,4 Kč je 1 GB za 400 Kč. To mi tedy nepřijde jako kdoví jaké terno, maximálně tak pro velmi malé konzumace, při útratě přes 50 Kč měsíčně se více vyplatí toto (Twist internet lite s FUP 500 MB za cca 300 Kč na půl roku):

http://www.zbozi.cz/?dostupnost=skladem ... ejlevnejsi

I když koukám že se změnou nabídky jsou skladem poslední zbytky.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Co na to tak koukám, tak Twist Internet Lite je za 249 Kč měsíčně při 500 MB. Ten Twist Online vychází na stejné množství dat za 200 Kč s tím že člověk využije opravdu každý MB.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Návštěvník píše:Co na to tak koukám, tak Twist Internet Lite je za 249 Kč měsíčně při 500 MB. Ten Twist Online vychází na stejné množství dat za 200 Kč s tím že člověk využije opravdu každý MB.
Přesně tak, ten tarif je jako z jiné planety. Cena je běžná, ale platí se jen když se to opravdu využije bez nějakých nepřehledných balíčků.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Jo Twist Internet Lite je v ceníku za 249 Kč měsíčně, ale po eshopech se dala koupit za 300 Kč karta, kde je to aktivované na půl roku, měsíc pak vyšel na 50 Kč. Viz ten odkaz na zbozi.cz co sem sem napsal, počet eshopů co to má se ztenčil, několik jich stále ještě je.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

A I když bude platit za Twist Internet Lite plnou cenu, každý další 1 GB je za 99 Kč, takže za 350 Kč je 1,5 GB. Čili ta novinka je zajímavá opravdu pouze pro menší přenosy.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

xtonda píše:A I když bude platit za Twist Internet Lite plnou cenu, každý další 1 GB je za 99 Kč, takže za 350 Kč je 1,5 GB. Čili ta novinka je zajímavá opravdu pouze pro menší přenosy.
Dík za info. Fakt je ale v tom, že většina smrtelníků co má navíc i jiný pevné připojení na internet doma si bohatě vystačí s něčím mezi 100MB - 1 G měsíčně. Já teď platím 200 Kč/měsíc u O2 za 500MB ( a to je zvýhodněné kvůli ADSL) a většinou to samozřejmě nevyužiji, ale kdybych to použil pro celou kancelář jako náhradní internet na celodenní práci když mi vypadne Netbox, dost dobře hrozí, že by to nestačilo.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Od Vodafone se dá sehnat za 2 400 Kč karta, kde je na rok předplacen internet s měsíčním FUP 600 MB nebo dokonce karta, kde 3 GB na měsíc vyjde na 200 Kč, ale je potřeba kupovat každé dva měsíce novou kartu, viz. http://eshop.vodafone.cz/shop/plans/pre ... e=consumer

Pokud s Twist Online utratíš v průměru méně než 200 Kč za měsíc, tedy protočíš průměrně méně než 500 MB za měsíc, tak se ti Twist Online vyplatí. Kdyby to nebyla extra karta, ale šlo to aktivovat i jako internet v mobilu k hlasovému tarifu, tak by to byla hodně slušná nabídka.
repy

Příspěvek od repy »

A za aké dlhé obdobie je nutné dáta spotrebovať? Tzn., pokiaľ sa nevyužíva, po akom dlhom čase zakúpený kredit prepadne?
repy

Příspěvek od repy »

Dnes som volal do T-Mobilu, tak pokiaľ by to niekoho zaujímalo, kredit má neobmedzenú platnosť, je však nutné dobiť raz za 12 mesiacov aspoň 200Kč, inak dôjde k zrušeniu SIM karty.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Tak jsem byl dnes na pobočce T-mobile v Brně na náměstí Svobody a řekli mi, že nic takovýho neznají a vůbec ať kontaktuji toho od koho jsem dostal email. Tarif existuje, ale o tom, že by se k tomu dával dotovaný modem nevědí. Zkoušel jsem ještě volat na T-mobile infolinku 603603603 a ani tam mi nebyli schopni říct, kde je možné koupit tuto dotovanou sadu. Zvláštní, že to v Praze prodávají a v Brně o tom vůbec neví. T-mobile zjevně firma neomezených možností.
Nyní zkusím prozkoumat kontakty směrem setosu odkud mi přišel email, co o tom ví.

Slečna na obrázku je i na jiných reklamách T-mobile, takže to že dělají, že o tom vůbec neví se mi jeví jako velmi zvláštní. Nicméně tarif v každém případě existuje.
Odpovědět