Android 4.1.1 a CSipSimple

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Android 4.1.1 a CSipSimple

Příspěvek od xsouku04 »

v6ak píše:Jeden postřeh: Android má relativně nově https://developer.android.com/reference ... celer.html (oficiálně od 4.1, podle zdrojáků už v 4.0.4, možná i 4.0.3). Pokud bude nějaký klient tvrdit, že je optimalizován pro tuto novou verzi Androidu, je to důvod k vyzkoušení, pokud máte problémy s echem.
No uvidíme, je to rozhodně krok správným směrem. Nejlépe použít stejnou echocancelaci (rušení ozvěny) a zvukové filtry jaké se používají při běžném hovoru přes gsm. Že by ale lidi z Google najednou osvítilo? Myslím že zas tak přímočaré to nebude. Prostě spolu ty dva tými nechodí na oběd a tak se nedovedou domluvit.

Jsou zde jisté náznaky že google nechutně molochovatí http://productforums.google.com/forum/# ... _SmC6bMsEo[276-300] v Brně nám dokonce pomalovali nedávno jednu šalinu. Ale snad to nebude tak zlé.
svobodad

Příspěvek od svobodad »

Diky za tip, ale omlouvam se, nejsem tak zdatny, abych to dovedl pouzit. Co s tim mam delat? Mam Android 4.03, ptal jsem se a vyssi verze se pry pro muj HTC jeste testuje. A pak jeste porad zustava muj dotaz na Media5-fone - mate ostatni take problemy s tim, ze kdyz vam nekdo zavola z cisla, kt. nemate v Kontaktech, tak mu nejde zavolat zpet? Dekuji.
bombero

Příspěvek od bombero »

Nemohl by mi prosím někdo poradit s nastavenim CSip Sample na Androidu 4.0.4 (3G od Vodafone + WiFi od UPC) Hlavně položka MÉDIA t.j. které kodeky a v jakém pořádí mít aktivovány a jejich další nastavení co tam je. A položka SÍŤ (PŘENOS, PRŮCHOD NAR), tam je toho čím dal víc a nerozumim všem položkám. Holt nejsem odborník, ale uživatel.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Když sem ten program ještě používal (shodou okolností taky Vodafone + UPC a Odorik + 802.cz), tak jsem nechal všechno defaultně a v pohodě.
v6ak

Příspěvek od v6ak »

Smysl má asi jen měnit audio kodeky: http://www.odorik.cz/w/csipsimple_for_android
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

v6ak píše:Smysl má asi jen měnit audio kodeky: http://www.odorik.cz/w/csipsimple_for_android
Vyzkoušet změnit kodeky, vypnout zapnout echocancelaci a také pozor na uspávání, některé andoridy přejdou do režimu částečného spánku když se dají k uchu a pak kvůli tomu mohou koktat. To je také možné vypnout nebo vyzkoušet.
luky

Příspěvek od luky »

z vlastní zkušenosti se mi osvědčil media5fone, více než sofistikovaný csipsimple. Pokud nebudete mít potíž u daného telefonu s nízkou hlasitostí sluchátka (u některých telefonů to může být, ideální je cyanogenmod místo androidu), tak budete spokojeni. Nemám zakoupený g.729, jedu na iLBC a bez potíží, zvuk ve sluchátku je dobrý, byť mě protistrana občas slyší s výpadky, ale to bude problém 3g sítě.
v6ak

Příspěvek od v6ak »

U zmíněného Media5-fone jsem měl problém asi s přecházením WiFi <-> operátor, asi nefungoval úplně korektně reconnect.
luky

Příspěvek od luky »

:-) :-) v androidu to pak dopadne tak, že si zvolíte volat, a vyskočí vám nabídka hromady klientů a jen si vyberete, s kterým budete volat (klas. telefon, csipsimple, skype, fring, viber, media5fone, coolback, ........) - každý s nějakou tou speciální výhodou
Odpovědět