Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem
Příspěvekod d2-mac » sob 06. črc 2013 20:08:08
Bylo by dobré přidat možnost callback přes DTMF do aplikace Odorik callback pro Android. Byla by to jedna z dalších možností, zajímavá hlavně pro toho, kdo nemá data a nebo nechce utrácet za objednání přes SMS.
Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android
Re: Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android
Uvedené jsem již také poptával ve vedlejším vláknu:
Tak já jsem si našel aplikaci na Windows mobile, která takto funguje a je to podle mě absolutní bomba vychytávka a napsal jsem o ní a myslel jsem, že si toho třeba někdo z Odoriku všimne řekne si, že by to nebylo špatné naprogramovat i do té aplikace pro Android. Ta aplikace pro Windows Mobile je totiž trial a nedá se koupit, protože firma už nefunguje. Napsal jsem to, ale do příspěvku pomocí editace, tak to pak asi zapadlo a nikdo si toho nevšiml.d2-mac píše:Uvedené jsem již také poptával ve vedlejším vláknu:
Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem
Příspěvekod d2-mac » sob 06. črc 2013 20:08:08
Bylo by dobré přidat možnost callback přes DTMF do aplikace Odorik callback pro Android. Byla by to jedna z dalších možností, zajímavá hlavně pro toho, kdo nemá data a nebo nechce utrácet za objednání přes SMS.
JPT píše: Tak to je super, že to aspoň někomu funguje. Na mém Samsungu s Win Mobile to neni. Zkouším jestě najít nějaké utility, ale myslím, že nic použitelného nenajdu. Zatim neplánuju kupovat Android, tak ještě něco pohledám.
Do toho návodu na callback by to nebylo špatné dát.
EDIT:
Tak jsem našel aplikaci pro Windows Mobile, která funguje uplně skvěle (Callback for Pocket PC 1.0 http://www.softbuz.com/mobile/system-ut ... pocket-pc/). Po nainstalování stačí zadat pouze číslo callback brány a pak už stačí jen vybrat ze seznamu číslo a vytočit. Aplikace odchytí a hned típne vytáčené číslo, zavolá na callback bránu, zavěsí, počká až brána zavolá, zvedne to a vytočí prvně odchytěné číslo a pak už brána spojí druhé číslo. Uplně paráda. Má to jen jednu chybu. Je to jen 7 denní trial a firma která to napsala už neexistuje a nejde to nikde koupit...
No a je to vůbec proveditelné? AFAIK Android neumožňuje posílat DTMF: issue 1428.
Já nevím. Snad jo. Třeba tady je nějaký dialer s DTMF https://play.google.com/store/apps/deta ... dtmf&hl=cs ale neni automatický.
Ta automatika je důležitá pro obyčejné lidi. Rodiče (60let)to moc nepochopí ten přednastavený callback. Taťka to sice prej chápe, ale stejně to nepoužívá. Brácha to chápe, ale je líný si to nastavit. Kdyby to bylo integrované do seznamu a fungovalo to automaticky, tak by to bylo super.
Nebo by jste to mohli naprogramovat i pro Windows mobile podle toho prográmku o kterém jsem psal, který už se nedá koupit. Stojí myslim 15$. Pak si ho od Vás koupím
Vyšlo by to levnějš než kupovat telefon s androidem, pokud na něj bude podobná aplikace.
Ta automatika je důležitá pro obyčejné lidi. Rodiče (60let)to moc nepochopí ten přednastavený callback. Taťka to sice prej chápe, ale stejně to nepoužívá. Brácha to chápe, ale je líný si to nastavit. Kdyby to bylo integrované do seznamu a fungovalo to automaticky, tak by to bylo super.
Nebo by jste to mohli naprogramovat i pro Windows mobile podle toho prográmku o kterém jsem psal, který už se nedá koupit. Stojí myslim 15$. Pak si ho od Vás koupím

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tohle jsme zjišťovali jako první, prý to možné není. A kdyby tam byla nějaká díra, kvůli které by to šlo, není dobré se na to spoléhat, protože díru dříve nebo později mohou zaplácnout a celou funkcionalitu zrušit.JPT píše:Já nevím. Snad jo. Třeba tady je nějaký dialer s DTMF https://play.google.com/store/apps/deta ... dtmf&hl=cs ale neni automatický.
Nebo by jste to mohli naprogramovat i pro Windows mobile podle toho prográmku o kterém jsem psal, který už se nedá koupit. Stojí myslim 15$. Pak si ho od Vás koupímVyšlo by to levnějš než kupovat telefon s androidem, pokud na něj bude podobná aplikace.
Řešením by ale mohlo být mít simkartu od nás, kde budou aktivní data. Množství dat potřebných k aktivování zpětného hovoru je zanedbatelná položka.
No, jestli to taťku a bráchu netrápí natolik, aby se tím začali zabývat, tak jim zřejmě ceny, za které volají normálně, nevadí.
V tom případě, nevím co řešíš.
JPT píše:Ta automatika je důležitá pro obyčejné lidi. Rodiče (60let)to moc nepochopí ten přednastavený callback. Taťka to sice prej chápe, ale stejně to nepoužívá. Brácha to chápe, ale je líný si to nastavit.
"Řeším" nebo spíš zajímám se o to, protože je to dobrá funkcionalita, která se mi líbí a Odorik nefunguje jen pro taťku a bráchu, takže by se to hodilo určitě i dalším lidem a má smysl to "řešit". Já zas nevím co ti na tom vadí ? Pro Odorik bude určitě lepší, když to bude všechno fungovat co nejjednodušejc a bude to používat co nejvíc lidí...GeBu píše:No, jestli to taťku a bráchu netrápí natolik, aby se tím začali zabývat, tak jim zřejmě ceny, za které volají normálně, nevadí.
JPT píše:Ta automatika je důležitá pro obyčejné lidi. Rodiče (60let)to moc nepochopí ten přednastavený callback. Taťka to sice prej chápe, ale stejně to nepoužívá. Brácha to chápe, ale je líný si to nastavit.
Zdravím,
již jsem to tu psal a nevím jestli je možné s tím něco udělat, ale aplikace na Androidu 2.1 padá. V předchozích verzích nešla ani nainstalovat, teď jde ale po spuštění padne. Bohužel je to na telefonu kde se nedá očekávat aktualizace čili ZTE Joe.
již jsem to tu psal a nevím jestli je možné s tím něco udělat, ale aplikace na Androidu 2.1 padá. V předchozích verzích nešla ani nainstalovat, teď jde ale po spuštění padne. Bohužel je to na telefonu kde se nedá očekávat aktualizace čili ZTE Joe.
Mně na tom nevadí nic.
Jen mi z toho popisu připadá, že taťka s bráchou jsou se současnými cenami spokojeni (neřeší je) a není tedy jisté, jestli by po zavedení této funkce začali Odorik používat.
Na základy takové žádosti bych jako autor tomu energii nevěnoval.
Jen mi z toho popisu připadá, že taťka s bráchou jsou se současnými cenami spokojeni (neřeší je) a není tedy jisté, jestli by po zavedení této funkce začali Odorik používat.
JPT píše:"Řeším" nebo spíš zajímám se o to, protože je to dobrá funkcionalita, která se mi líbí a Odorik nefunguje jen pro taťku a bráchu, takže by se to hodilo určitě i dalším lidem a má smysl to "řešit". Já zas nevím co ti na tom vadí ?
To byl jen příklad z rodiny. Určitě je víc lidí, kteří budou rači volat pohodlně stylem jak jsou zvyklí, když bude ta možnost, než těch lidí, kteří budou ochotní někde něco nastavovat atp. nebo vyťukávat každé číslo pro callback nebo si platit navíc data pro callback.GeBu píše:Mně na tom nevadí nic.
JPT píše:"Řeším" nebo spíš zajímám se o to, protože je to dobrá funkcionalita, která se mi líbí a Odorik nefunguje jen pro taťku a bráchu, takže by se to hodilo určitě i dalším lidem a má smysl to "řešit". Já zas nevím co ti na tom vadí ?
A když je tu možnost fóra, tak sem píšu. Neočekávám, že jen kvůli mě bude někdo něco programovat, ale určitě je víc lidí, kterým by se takový způsob líbil. Firmy si platí různé průzkumy, ale tady na fóru mají náměty zdarma. Jak toho kdo využije je jeho věc. Já jsem se jen snažil ukázat nějakou možnost, jak by to šlo udělat o které si myslím, že je super a využilo by to hodně lidí.