Spolehlivý SIP klient pro Android s dobrou integrací

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
pedro81

Re: Spolehlivý SIP klient pro Android s dobrou integrací

Příspěvek od pedro81 »

Zdravím a děkuji za reakci. Zkusil jsem ACR Phone. Jediná vada na kráse je, že aplikace musí být jako výchozí, takže, když nejsem na webu, tak si nezavolám. Líbí se mi, že je v ČJ, ohlásí příchozí hovor. Ale budu muset ji odinstalovat a poohlédnout se po něčem jiném, používal jsem mizudroid (ten myslím v ČJ nebyl), Zoiper (tam si nejsem jist, ale zřejmě se k němu zase vrátím), případně pokud máte Vy nebo další tipy na klienta, nejlépe v ČJ, budu rád. Děkuji.
alfi

Příspěvek od alfi »

pedro81 píše: čtv 08. srp 2024 12:41:23 Zdravím a děkuji za reakci. Zkusil jsem ACR Phone. Jediná vada na kráse je, že aplikace musí být jako výchozí, takže, když nejsem na webu, tak si nezavolám. Líbí se mi, že je v ČJ, ohlásí příchozí hovor. Ale budu muset ji odinstalovat a poohlédnout se po něčem jiném, používal jsem mizudroid (ten myslím v ČJ nebyl), Zoiper (tam si nejsem jist, ale zřejmě se k němu zase vrátím), případně pokud máte Vy nebo další tipy na klienta, nejlépe v ČJ, budu rád. Děkuji.
Proč byste nezavolal? ACR phone volá i přes SIM kartu :) (jediné, kde to nefunguje, jsou tablety bez SIM - tam se vůbec nerozjede)
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Většina uživatelů ACRphone SIP vůbec nepoužívá a ACRphone používají kvůli jiným drobným výhodám oproti default diealeru. Zjevně každý si něco najde.
Pavel007

Příspěvek od Pavel007 »

od začátečníka :
- dnes nainstalováno, a nastaveno (nezbytný základ), úspěšně otestován první hovor
- v menu 'Telefon' -- 'Telefonní účet' nastaveno 'Zeptat se před voláním'
- v menu 'Telefon' -- 'Pokročilé' -- 'Učty pro volání' -- 'Volání a přijímání hovorů' -- 'Volat pomocí' nastaveno 'Nejdříve se zeptat'
výběr telf.účtu už funkční - zbývá jen otázka (začátečnická, jak jinak) - jaký je mezi tím dvojím nastavením rozdíl ?
Naposledy upravil(a) Pavel007 dne pát 09. srp 2024 16:55:49, celkem upraveno 2 x.
Hacker

Příspěvek od Hacker »

Dokážete mi někdo poradit proč se dejte tohle:
* Neustále tady visí tahle notifikace a nedá se jí zbavit ani zakázat. U obou profilů mám jen odchozí hovory, příchozí neřeším
Obrázek

* Další věc jsou nějaké speciální oprávnění, ale po zmáčknutí toho prvního řádku se nic nestane
Obrázek

Obrázek
jlo

Příspěvek od jlo »

pedro81 píše: čtv 08. srp 2024 12:41:23 případně pokud máte Vy nebo další tipy na klienta, nejlépe v ČJ, budu rád. Děkuji.
Zkuste baresip / baresip+ (ten druhý umí i videohovory), anebo Linphone. Obojí používá řada lidí, které znám (baresip víc). Nemám ale ponětí, jestli jsou lokalizované do ČJ, to si ověřte.
5uch

Příspěvek od 5uch »

pedro81 píše: čtv 08. srp 2024 12:41:23 Zkusil jsem ACR Phone. Jediná vada na kráse je, že aplikace musí být jako výchozí, takže, když nejsem na webu, tak si nezavolám.
Jak? "Nezavolám, když nejsem na webu"? Možná to bylo myšleno "Nezavolám, když nejsem na datech.
Ale to si přes VoIP nezavoláte ani s jakoukoli jinou aplikací.
A že ACR phone jako výchozí aplikace pro volání vůbec nevadí. Protože funguje i pro klasické GSM volání.

A zrovna v případě Motorol se domnívám, že je výrazně lepší než jejich výchozí aplikace. Super je už jen to, že dokáže zobrazit tlačítka pro příjem a odmítnutí hovoru (a ne ten blbý poskakující terčík, u kterého člověk musí luštit malá písmenka, kterým směrem ho posunout k odmítnutí a kterým k příjmu hovoru...). Obrázek volajícího přes celou obrazovku je také super. Písmenkový index pro rychlou navigaci v adresáři je super. Automatické přepnutí reproduktoru a sluchátka při oddálení/přiblížení telefonu k uchu také super.

Osobně používám ACR Phone hlavně na klasické volání. Že mi na tom funguje i VoIP pro odchozí i příchozí hovory je jen bonus. Spíš mi vadí, že na VoIP je občas problematická kvalita hovoru - ale to se mi stávalo i s CSipSimple na jiném telefonu. A že vyzvánění příchozích VoIP hovorů je v ACR Phone trochu opožděné (HW VoIP telefon začne vyzvánět o pár vteřin dříve).
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
5uch

Příspěvek od 5uch »

Hacker píše: sob 10. srp 2024 16:05:24 Dokážete mi někdo poradit proč se dejte tohle:
Neustále tady visí tahle notifikace a nedá se jí zbavit ani zakázat.
U ACR Phone visí notifikační proužek a ikona ve stavovém řádku.
Té ikony se mi podařilo zbavit (aby pořád neujídala místo), toho proužku ne.

Ikony jsem se zbavil nastavením oznámení (obecné nastavení oznámení v Androidu, ne v aplikaci ACR Phone).
U mne to šlo takto:
- rozbalit notifikace
- najít notifikaci ACR Phone
- podržet na ní prst -> zobrazí se ozubené kolo pro nastavení oznámení
- tapnout to ozubené kolo
- objeví se správa oznámení aplikace ACR Phone (jde se sem dostat i přes menu Nastavení -> Oznámení -> Nastavení aplikací -> ACR Phone)
- tapnout na Účty SIP (Availibility)
- zapnout Minimalizovat a zároveň dát toto oznámení jako tiché (žádný zvuk a vibrace).

Na některých verzích ANdroidu může být Minimalizovat zakázané a nepůjde zapnout.
Prý pak pomůže dočasně aplikaci vypnout jako výchozí pro volání, nastavit to (pak to prý jde) a zase udělat ACR Phone výchozí pro volání.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
Hacker

Příspěvek od Hacker »

Bohužel u mě to nejde, asi protože mám android 14 bez google služeb a aplikací, takže ta výstraha tam zůstane a notifikace se mi vrací jednou za čas sama od sebe. Kašlu na to, budu používat Linphone a vždycky si to zapnu před tím než zavolám, i tak děkuji
telefob

Příspěvek od telefob »

Taky jsem měl problém, že při příchozím hovoru začne mobil zvonit až když rozsvítím display.
Pomohlo jedinně nastavení paralelního vyzvánění na gsm číslo pomocí *087xxxxxxxxx.
V ACR mi nejde přidat čísla na black list. Tak jsem musel dát svoje odorčí číslo na blacklist přes původní aplikaci telefon.

Zkusil jsem to nastavit stejně pro jiné číslo (jiný účet) na jiném mobilu, ale hovor na gsm číslo vůbec nedorazí.
Hádam, že je to tím, že je tam nastaven jako CLIP to gsm číslo.
Nikde jsem nenašel jak CLIP na čísle vypnout.
Odpovědět