V menu linky, stačí kliknout na sloupeček CLIP a clip by mělo jít vypnout nebo zapnout. Mně ale telefon zvoní, i když si volám sám sobě ze stejného čísla. Setkal jsem se ale s případy, kdy to nešlo.telefob píše: ↑stř 20. lis 2024 12:48:06 Taky jsem měl problém, že při příchozím hovoru začne mobil zvonit až když rozsvítím display.
Pomohlo jedinně nastavení paralelního vyzvánění na gsm číslo pomocí *087xxxxxxxxx.
V ACR mi nejde přidat čísla na black list. Tak jsem musel dát svoje odorčí číslo na blacklist přes původní aplikaci telefon.
Zkusil jsem to nastavit stejně pro jiné číslo (jiný účet) na jiném mobilu, ale hovor na gsm číslo vůbec nedorazí.
Hádam, že je to tím, že je tam nastaven jako CLIP to gsm číslo.
Nikde jsem nenašel jak CLIP na čísle vypnout.
Spolehlivý SIP klient pro Android s dobrou integrací
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spolehlivý SIP klient pro Android s dobrou integrací
Když kliknu na mobilní číslo pod CLIPem tak je tam jenom možnost změnit oprátora.V menu linky, stačí kliknout na sloupeček CLIP a clip by mělo jít vypnout nebo zapnout. Měl ale telefon zvoní i když si volám sám sobě ze stejného čísla. Setkal jsem se ale s případy, kdy to nešlo.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Clip jde zapnout nebo vypnout, až si nastavíte operátora.telefob píše: ↑stř 20. lis 2024 14:26:28Když kliknu na mobilní číslo pod CLIPem tak je tam jenom možnost změnit oprátora.V menu linky, stačí kliknout na sloupeček CLIP a clip by mělo jít vypnout nebo zapnout. Měl ale telefon zvoní i když si volám sám sobě ze stejného čísla. Setkal jsem se ale s případy, kdy to nešlo.
Mám zkušebně na Andorid nahraný Linphone a ten má volbu v nastavení, aby se aktivoval jako služba. Nebo tak něco.telefob píše: ↑stř 20. lis 2024 12:48:06 Taky jsem měl problém, že při příchozím hovoru začne mobil zvonit až když rozsvítím display.
Pomohlo jedinně nastavení paralelního vyzvánění na gsm číslo pomocí *087xxxxxxxxx.
V ACR mi nejde přidat čísla na black list. Tak jsem musel dát svoje odorčí číslo na blacklist přes původní aplikaci telefon.
Zkusil jsem to nastavit stejně pro jiné číslo (jiný účet) na jiném mobilu, ale hovor na gsm číslo vůbec nedorazí.
Hádam, že je to tím, že je tam nastaven jako CLIP to gsm číslo.
Nikde jsem nenašel jak CLIP na čísle vypnout.
Důvod je, aby zůstal běžet na pozadí a fungoval.
Po pár hodinách co ležel telefon na stole, tak normálně zvonil. Ale víc a pořádně jsem to netestoval. Bežně mám iOS a tam taková volba vůbec není.
Varianta s paralelním zvoněním na mobilní číslo mě napadla, ale pokud to zvoní na mobilu a zapnul jsem Linphone, tak zvonit nezačal. takže to není úplně řešení.
Pro premium verzi ACR Phone, je potřeba stále mít v nastavení SIP účtu odchozí proxy acr.nilapps.com:6688 nebo lze použít i acr.odorik.cz:6688? Ikona mi po hrátkách v nastavení zmizela v obou případech .
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Podle mne můžete mít i acr.odorik.cz:6688 . Jaká ikona zmizela?
Moje zkušenost s ACR Phone
Pokud je telefon připojen na Internet přes gsm data, funguje push notifikace a příchozí hovory spolehlivě vyzvání.
Pokud je telefon připojen přes wifi, push notifikace nefunguje a telefon zazvoní jen když zrovna svítí display. V tom případě pomohlo nastavení paralelního vyzvánění na gsm číslo pomocí *087xxxxxxxxx a blokace Odorčího čísla v mobilu. Bylo potřeba vypnout nastavení gsm čísla jako CLIP. Nastavení blokace mi z ACR nejde, bylo potřeba na chvíli spustit původní telef. aplikaci a nastavit blokaci tam.
Odstranění ozvěny začlo fungovat po vybrání Zvukového zařízení OpenSL ES Audio.
Pokud je telefon připojen na Internet přes gsm data, funguje push notifikace a příchozí hovory spolehlivě vyzvání.
Pokud je telefon připojen přes wifi, push notifikace nefunguje a telefon zazvoní jen když zrovna svítí display. V tom případě pomohlo nastavení paralelního vyzvánění na gsm číslo pomocí *087xxxxxxxxx a blokace Odorčího čísla v mobilu. Bylo potřeba vypnout nastavení gsm čísla jako CLIP. Nastavení blokace mi z ACR nejde, bylo potřeba na chvíli spustit původní telef. aplikaci a nastavit blokaci tam.
Odstranění ozvěny začlo fungovat po vybrání Zvukového zařízení OpenSL ES Audio.
Pravidelně se ruší povolení Calling account pro ACR SIP linky. Už jsem povypínal battery optimalization, ale stále se odpojuje, což je velmi nepříjemné, když se jedná o telefon dítěte.
Kde a co zkontrolovat/nastavit, aby se toto nastavení nerušilo?
Navíc, dokud ACR aplikace na to neupozorní, tak ani netuším, kde ty Calling accounts vlastně jsou.
Navíc, dokud ACR aplikace na to neupozorní, tak ani netuším, kde ty Calling accounts vlastně jsou.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ty calling accounts to bude nějaké našikovné bezpečnostní nastavení androidu - tedy výmysl googlu. Proto je to tak zvláštně bokem.vlk píše: ↑úte 28. led 2025 18:20:50 Pravidelně se ruší povolení Calling account pro ACR SIP linky. Už jsem povypínal battery optimalization, ale stále se odpojuje, což je velmi nepříjemné, když se jedná o telefon dítěte.
Jestli to vypíná nějaká další aplikace nebo samotný čet google, netuším.
Dělat aplikaci jako ACR phone je hrozně nevděčné, protože jak google tak výrobci telefonů pořád hážou nějaké klacky pod nohy a ne vše je dobře řešitelné, i když se to udělá nejlépe jak to jde. Např. google si vymslí, že aplikace se má probouzet pomocí push notifikací, ale už nezajistí, aby ty push notifikace opravdu vždy fungovaly.
Bohužel je to tak, že není VoIP program, co by fungoval na všech telefonech dobře.
To nemělo vyznít jako kritika. Jsem si vědom, že problém je na straně Androida, který má stále víc práv něco měnit za mě (a začíná to přerůstat rozumnou míru, protože každou chvíli přestane něco fungovat, co fungovalo, jen se třeba delší dobu nepoužilo.)xsouku04 píše: ↑úte 28. led 2025 20:25:01Ty calling accounts to bude nějaké našikovné bezpečnostní nastavení androidu - tedy výmysl googlu. Proto je to tak zvláštně bokem.vlk píše: ↑úte 28. led 2025 18:20:50 Pravidelně se ruší povolení Calling account pro ACR SIP linky. Už jsem povypínal battery optimalization, ale stále se odpojuje, což je velmi nepříjemné, když se jedná o telefon dítěte.
Jestli to vypíná nějaká další aplikace nebo samotný čet google netuším.
Dělat aplikaci jako ACR phone je hrozně nevděčné, protože jak google tak výrobci telefonů pořád hážou nějaké klacky pod nohy a ne vše je dobře řešitelné i když se to udělá nejlépe jak to jde. Např. google si vymslí, že aplikace se má probouzet pomocí push notifikací, ale už nezajistí, aby ty push notifikace opravdu vždy fungovali.
Bohužel je to tak, že není VoIP program, co by fungoval na všech telefonech dobře.
Kdyby někoho napadlo, co ještě zkusit zkontrolovat, co nastavit, budu rád za tipy.