Ale na tyhle aplikace a pluginy je potřeba funkční datové připojení, nebo ne? A to může být někdy, třeba pro volání z ciziny, trochu problém. Buď z důvodu nedostupnosti, nebo z důvodu ceny...Zedna píše:Odorik ma svoji vlastni Android aplikaci pro velmi snadne/pohodlne vyvolani callbacku i z kontaktu.
Tzn. ze pro Odorik neni CSIPSimple (ani zadny plugin) vubec treba, ta Odorikova aplikace se pouzije misto nej.
Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR
Re: Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR
volat z ciziny (EU) už pomalu není problém. Jinak příchozí hovor v EU je tuším za cca 2,20 Kč/min. A požádat o callback pomocí aplikace odorik bude jen pár kB. Možná bude problém povolit v cizině data, kdy vám může android i aplikace provádět nejrůznější synchronizace v řádech MB. A to i v případě, že máte rootnutý telefon a nainstalovaný droidwall
S tím určitě souhlas. Pro mne také osobně nemá smysl řešit, zda je cena jednoho směru u callbacku vyšší o 4 hal/min., když mi to na dvou až třech hodinách hovoru (rakouský měsíční průměr na obyvatele, český neznám) udělá cenu dvou větších jablek, případně jednoho slušného jogurtu či tří až čtyř krajíčků celozrnného chleba. Samozřejmě, "plýtvat" s čímkoli (a to i s penězi) se nemá, ale ten rozdíl je prostě nevýznamný. Zejména pokud zákazníkovi zdůvodním, co dostává za tu cenu navíc. A to by u Odoriku byla stejná cena na mobil i pevnou ve špičce, sleva na pevnou mimo špičku, a případně o něco širší nabídka některých dalších služeb či více konvergované mobilní a pevné služby, než je u (na calback) levnější konkurence...luky píše:callback 2 x 0,59 Kč/min by byla výborná cena. Pak je zbytečné řešit, jestli budu mít toho nebo onoho operátora. Když máte androida a odorik aplikaci, tak není co řešit a volám jen přes callback. Taková cena je bezkonkurenční. Člověka ani nemusí, u tak nízkých cen, nemusí trápit, když během dne furt někomu volá a on ne a ne zvednout telefon. Když si mám vybrat mezi voláním přes 3G nebo wifi nebo callback, tak volím callback. (3G je hrůza kvalita, wifi je jen někde, callback jede všude, i tam kde není už ani EDGE a jede jen GPRS)
To jsem měl právě na mysli, nehledě na to, že cizina není jen EU...luky píše: A požádat o callback pomocí aplikace odorik bude jen pár kB. Možná bude problém povolit v cizině data, kdy vám může android i aplikace provádět nejrůznější synchronizace v řádech MB. A to i v případě, že máte rootnutý telefon a nainstalovaný droidwall
Ale ruku na srdce drtivá většina čechů vyrazí do Chorvatska/Řecka (nevím, co je zrovna v módě) se vyčvachtat v té velké louži mezi Evropou a Afrikou.
Ja jsem reagoval na cloveka, co si stezoval, ze u Odorika neni plugin do CSIPSimple pro volani pomoci callbacku.ViR píše:Ale na tyhle aplikace a pluginy je potřeba funkční datové připojení, nebo ne? A to může být někdy, třeba pro volání z ciziny, trochu problém. Buď z důvodu nedostupnosti, nebo z důvodu ceny...Zedna píše:Odorik ma svoji vlastni Android aplikaci pro velmi snadne/pohodlne vyvolani callbacku i z kontaktu.
Tzn. ze pro Odorik neni CSIPSimple (ani zadny plugin) vubec treba, ta Odorikova aplikace se pouzije misto nej.
Nejvetsi problem s cizinou vidim u virtualu s temi nesmyslnymi tisicikorunovymi zalohami pro moznost roamingu!!luky píše:volat z ciziny (EU) už pomalu není problém. Jinak příchozí hovor v EU je tuším za cca 2,20 Kč/min. A požádat o callback pomocí aplikace odorik bude jen pár kB. Možná bude problém povolit v cizině data, kdy vám může android i aplikace provádět nejrůznější synchronizace v řádech MB. A to i v případě, že máte rootnutý telefon a nainstalovaný droidwall
Pokud budu chtit vyjet do zahranici a mit telefon jako nouzovou zalohu pro volani, tak budu muset nabit kredit na nekolik tisic Kc.
Po navratu zpet do CR mi pak tento nesmyslne vysoky kredit za nejakou dobu propadne, protoze ho nestihnu provolat, pokud volam mene.
Tzn., ze ti mene volajici budou mit vlastne realne zcela nedostupne volani v roamingu kvuli nesmyslne podmince pro
neprimerene vysoky zustatek kreditu!
Toto mi pripada jako mobilni pravek.

Nejsem si jist poslední verzí, ale ještě nedávno neměla Odorikova aplikace možnost iniciovat callback přes SMS. A to využívám, pokud nejsem na WIFI, a chci volat kontakt u kterého nemám nastaveno prozváněcí číslo. (Jiná data než WIFI nepoužívám)Zedna píše: Odorik ma svoji vlastni Android aplikaci pro velmi snadne/pohodlne vyvolani callbacku i z kontaktu.
Navíc pokud už mám CsipSimple nainstalován pro VOIP, tak ten plugin je výrazně pohodlnější na obsluhu. Ale nechci rozmělňovat vlákno o cenách. Jen jsem tím chtěl říct, že někdy nerozhoduje o používání služby 10 haléřů rozdílu, ale jiné detaily.
Aby Odorik nepřišel s křížkem po funuse! Už to začíná být jako nějaká telenovela...... Možná by nebylo od věci, když by Odorik zveřejnil alespoň maximální ceny s tím, že mohou být i nižší, ale toto "natahování" začíná být únavné a o ničem. Nejhorší je lavírování, kterého si užijeme dost v politice.
Nic by se nestalo, pokud by např. od 15.7. nasadil nějaké ceny a klidně třeba po měsíci vyhodnocení je ještě o krapet snížil.
Nic by se nestalo, pokud by např. od 15.7. nasadil nějaké ceny a klidně třeba po měsíci vyhodnocení je ještě o krapet snížil.
Za me, cim pozdeji tim lepe. Nez udelat nejakou botu, ktera by mohla Odorik potopit ke dnu, tak si radeji pockam. Takze Odoriku "kliiiidek". Vydrzeli jsme to nekteri "12 let 10 měsíců 5 dní ", takze to jeste nejakou dobu prezijem.