Jak se nastavuje CLIP?

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
ViR

Re: Jak se nastavuje CLIP?

Příspěvek od ViR »

Ita píše:Jen malý dotaz: když chci, aby se jako CLIP číslo zobrazoval můj standardní mobil, nikoli číslo 910..., je to závislé na nějaké potvrzovací SMS. Tu jsem zadala už před téměř 3 dny, dosud nepřišla. Proč je nutno čekat tak dlouho? TJ. skoro až na konec avizované lhůty? Prodlení u zrovna téhle funkce je pro mě dost nepochopitelné - musím volat, ale matu ty, jimž volám, nějakým divným číslem, protože 3 dny čekám na SMS?
Ta lhůta u potvrzovací SMS je generovaná náhodně (a do těch řekněme 68 hodin) z důvodu snížení nebezpečí případné "krádeže identity". Je li okamžik odeslání náhodně zvolený a po tak dlouhou dobu, nepředpokládá se, že by měl případně po tu dobou mobil pod kontrolou někdo jiný, než oprávněný uživatel mobilního čísla.

Zatímco pokud by SMS přišla "obratem" či během velmi krátké doby, nelze to vyloučit. Stačí, když si třeba někdo ve firmě odejde na oběd (nebo v restauraci na WC) a nechá telefon na stole.

Pak by se velmi snadno mohlo stát, že osoba znalá fungování "alternativního CLI" získá jeho ověření i v krátké době, a může se pak vydávat za vlastníka čísla a "škodit". Lidé totiž bohužel mají tendenci CLI důvěřovat, a považovat je za pravdivé, a to jak u hovorů, tak u SMS. (Viz historky u SMS s několika tupými poslanci...)
Odpovědět