Snížení cen hovorů na pevné linky
-
Re: Snížení cen hovorů na pevné linky
tazatelx: No tak zrovna 802 nezměnila ceny snad už milion let, ne? Zvlášť ty ceny na mobily jsou opravdu něco...
Z historických důvodů využívám 802.cz při volání na pevné linky. Tam cena špatná nebyla. Momentálně je Odorik níž. O ceně mobilního volání (802.cz) a tím i vztahu ke koncovému zákazníkovi se toho napsalo dost - zřejmě není zájem. Prý se soustředí jiným směrem.
Mně je to celkem jedno. Zvláště, když Odorik jde cestou dalšího snížení cen. Přehodím linky a bude se volat vše přes Odorik. 802.cz přejde do režimu záložní linky, v případě výpadku. Ale i zde uvažuji o změně (nutná platba paušálu).
Omlouvám se za OT příspěvek a děkuji za příjemné snížení ceny.
Mně je to celkem jedno. Zvláště, když Odorik jde cestou dalšího snížení cen. Přehodím linky a bude se volat vše přes Odorik. 802.cz přejde do režimu záložní linky, v případě výpadku. Ale i zde uvažuji o změně (nutná platba paušálu).
Omlouvám se za OT příspěvek a děkuji za příjemné snížení ceny.
S arogantní 802.cz jsem se rozloučil již dávno.
Mobilně z Hongmi
Mobilně z Hongmi
-
A třebas takový Advantel ten si účtuje hovor na mobil 9,90 Kč/min.mobilemanic píše:tazatelx: Zvlášť ty ceny na mobily jsou opravdu něco...

Unikátem je i Softphone, kde se zastavil čas - volání na mobil za 6,05Kč/min. Nechápu jak takové firmy mohou vůbec fungovat, nedejbože prosperovat...
Asi to na sebe pořád vydělá, a provozovatel to odstaví teprve tehdy, až tam něco klekne a muselo by se do toho investovat...Pitomec píše:Unikátem je i Softphone, kde se zastavil čas - volání na mobil za 6,05Kč/min. Nechápu jak takové firmy mohou vůbec fungovat, nedejbože prosperovat...
-
No ale Telefonica to má ještě dražší. Pokud používáte pevnou linku s tarifem O2 300 volných minut ( pouze pevné linky O2 ) tak hovory do mobilních sítí má kolem 6,- Kč/min bez DPH. Teď sice představil nové paušální tarify pro pevnou linku ale zas je tam dražší paušál.Pitomec píše:Unikátem je i Softphone, kde se zastavil čas - volání na mobil za 6,05Kč/min. Nechápu jak takové firmy mohou vůbec fungovat, nedejbože prosperovat...
Dneska jsem byl na poště a všude letáčky od VF s bombastickým nápisem "Karta pro partu" a ceně volání na 4 čísla za 1,90Kč/min., na všechna ostatní čísla vč. vlastní sítě za 3,50Kč/min. (všude tarifikace 60+1), SMS za 1,90Kč a data na týden 49Kč/60MB. Tak jsem se alespoň dobře pobavil a hned se mně spravila nálada 

-
Pitomec: jenže nejhorší je, že je to barevné a je na tom napsáno wasserfon, tak si to těch pár set tisíc lidí fakt koupí.. Kdyby tam tohle bylo se všemi cenami polovičními s logem Odoriku, neštěkne po tom ani pes... To je holt síla reklamy/lobbingu a tak to prostě je a předražené červené krabice se stejně budou prodávat jak na běžícím pásu... Smutné.. 

tam, kde je poptávka, bude i nabídka. no neprodávejte za takovou cenu, když vám to lidi pořád trhají z ruky? 
aneb jak říká nejmenovaná reklama - " levnější jídlo, benzín ... nejdražší půjčku". stejně tak, po mnoha letech bankovních účtů bez poplatků, platí většina národa pořád za účty ve spořce či komerčce. u mobilů to bude úplně stejné ("moc složité, nerozumím tomu, vlastně se mi to až tak moc řešit nechce, někdy yindy, malé bance nevěřím a už vůbec ne tomu Ynternetu...")
pohled z druhé strany bohužel taky moc nefunguje - akcionářům nevysvětlíte, že za rok dostanou dividendu poloviční nebo žádnou jen proto, že od teď chcete zákazníkům účtovat "férovější" ceny. ještě jakž takž obhájíte, že klesá průměrná/obvyklá cena služby na trhu, ale vzápětí přijde úkol ty klesající příjmy vydělat jinde/jinak.
takže zbývá
1. levnější konkurence, když podmínky či regulace dovolí
2. osvěta pohodlným uživatelům

aneb jak říká nejmenovaná reklama - " levnější jídlo, benzín ... nejdražší půjčku". stejně tak, po mnoha letech bankovních účtů bez poplatků, platí většina národa pořád za účty ve spořce či komerčce. u mobilů to bude úplně stejné ("moc složité, nerozumím tomu, vlastně se mi to až tak moc řešit nechce, někdy yindy, malé bance nevěřím a už vůbec ne tomu Ynternetu...")
pohled z druhé strany bohužel taky moc nefunguje - akcionářům nevysvětlíte, že za rok dostanou dividendu poloviční nebo žádnou jen proto, že od teď chcete zákazníkům účtovat "férovější" ceny. ještě jakž takž obhájíte, že klesá průměrná/obvyklá cena služby na trhu, ale vzápětí přijde úkol ty klesající příjmy vydělat jinde/jinak.
takže zbývá
1. levnější konkurence, když podmínky či regulace dovolí
2. osvěta pohodlným uživatelům