Profi DECT systémy taky mohou mít více základen, podporují handover i během hovoru, lze mít směrové antény a navíc není potřeba si hlídat EIRP.
Pravděpodobnost zarušení DECT signálu je řádově menší než u wifi protože DECT má své vlastní vyhrazené pásmo. Ve 2,4 GHz pásmu je intenzivní datový wifi provoz a může tam vysílat kde co.
Tak snad se nebavíme o wide band kodecích ale nekvalitě ve smyslu výpadků a nepatřičných zvuků.
Zde souhlas, chci v telefonu nalistovat jméno a volat, papírek u telefonu je přežitek a je jedno jestli sou na něm celá čísla nebo dvoumístné zkratky. Navíc nastavovat toto v tom šíleném Odorik web rozhraní je zážitek pro masochistu. Já si v Google adresáři vyleju seznam kontaktů z mobilu ve vcard formátu, ořežu diakritiku a přes web admin gigasetu naleju do sluchátka. Tahle uživatelská nepřívětivost u Odoriku vylézá úplně ze všeho, holt chlapci sou asi jinej gang.
Ano SIP je postaven nad počítačovým IP, nicméně na moderních drátových sítích je riziko ztrát/zpoždění paketů daleko nižší než na bezdrátu ve volném pásmu. DECT nahrazuje šňůru mezi telefonním přístrojem a sluchátkem čili je v podstatě nezávislý na tom jak je telefon napojen do telefonní sítě.
Doma sem používal Gigaset 1010 patnáct let a teď A5010IP rok a půl a nemám problém.
Yealink W52P IP DECT (WELL W52P IP DECT)
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Yealink W52P IP DECT (WELL W52P IP DECT)
Myslím, že nemusíme být tolik obecní. Prostě na trhu se neobjevil žádný wifi telefon s wifi základnou, který by měl dlouhou výdrž baterie, cenu i dosah, jak bývá běžné u DECT. Wifi telefon může být dobrý pro pana cestovatele, ale pro každodenní používání je prostě lepší mít DECT. Bohužel ani DECT telefony nejsou dokonalé, pokud od něj očekávám funkce jako od mobilu, jsou hodně drahé a mají proti mobilům ve stejné cenové třídě hodně omezené funkce.
Ano, ale když to srovnáte s některými nadprůměrnějšími WiFi telefony (např. Well ST-100), tak bude ta cena mnohonásobně vyšší...xtonda píše:Profi DECT systémy taky mohou mít více základen, podporují handover i během hovoru, lze mít směrové antény a navíc není potřeba si hlídat EIRP.
Znovu říkám: v praxi to není tak strašné. Už jen proto, že při WiFi potřebujete pro SIP řádově velmi malé procento z celkové kapacity linky, takže to vždycky nějak protlačíte. S dobrým dynamickým jitter bufferem to ani nepoznáte.Pravděpodobnost zarušení DECT signálu je řádově menší než u wifi protože DECT má své vlastní vyhrazené pásmo. Ve 2,4 GHz pásmu je intenzivní datový wifi provoz a může tam vysílat kde co.
Wideband kodeky jsou věc, díky které má recenzovaný telefon oproti běžnému gigasetímu odpadu body navíc...Tak snad se nebavíme o wide band kodecích ale nekvalitě ve smyslu výpadků a nepatřičných zvuků.
Já jsem Gigasety párkrát zkoušel a nesmí mi do domu...Doma sem používal Gigaset 1010 patnáct let a teď A5010IP rok a půl a nemám problém.
Nesouhlas. Nějakou dobu jsem používal Well ST-100, v počátku vydržel 4 dny ve stand-by a se signálen nikdy nebyl problém. Kdyby nebyl problém s občasným zamrzáním firmware, natvrdo zapnutým STUN (v novém firmware prý opraveno), nemožností online natáhnout do telefonu adresář a absencí G.722, tak by to byl skvělý telefon. Takže nakonec jsem přesedlal na Yealink W52P a s tím to ujde, jen mě štvou problémy způsobené DECTem...xsouku04 píše:Myslím, že nemusíme být tolik obecní. Prostě na trhu se neobjevil žádný wifi telefon s wifi základnou, který by měl dlouhou výdrž baterie, cenu i dosah jak bývá běžné u DECT.
Nesouhlas.Wifi telefon může být dobrý pro pana cestovatele, ale pro každodenní používání je prostě lepší mít DECT.
BTW, co je to za kravinu, proč chcete "wifi základnu"? Dnes má každý doma WiFi AP tak jak tak...xsouku04 píše:žádný wifi telefon s wifi základnou
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Není AP jako AP. Setkal jsem se již s tolika mizerně fungujícími AP, že aby to mohlo dobře fungovat nemůže to být ledajaká AP, ale kvalitní AP nejlépe dobře otestována s konkrétním wifi telefonem.butrus píše:BTW, co je to za kravinu, proč chcete "wifi základnu"? Dnes má každý doma WiFi AP tak jak tak...xsouku04 píše:žádný wifi telefon s wifi základnou
Well ST-100 asi patří mezi ty lepší, ale ani tak zvláště vzhledem k ceně není ideální.
Cena wifi telefonu je jedna věc, cena profesionálně udělané wifi sítě umožňující hladký roaming mezi AP je další věc.
SIP potřebuje malé procento kapacity, ale je citlivý na zpoždění/ztrátu paketu. navíc wifi je poloduplexní, takže když na tom AP bude někdo něco stahovat, tak to může být problém. Ano často to může uspokojivě fungovat, ale taky to velice snadno díky okolním vlivům může být problematické. DECT prostě funguje.
Gigasety umí HD Voice a G.722, ale k čemu to je, když běžný uživatel bude mít většinu hovorů na někam do veřejné telefonní sítě.
Problémy způsobené mizernou implementací DECTu v čínském šrotu nelze zobecňovat na problémy DECTu.
SIP potřebuje malé procento kapacity, ale je citlivý na zpoždění/ztrátu paketu. navíc wifi je poloduplexní, takže když na tom AP bude někdo něco stahovat, tak to může být problém. Ano často to může uspokojivě fungovat, ale taky to velice snadno díky okolním vlivům může být problematické. DECT prostě funguje.
Gigasety umí HD Voice a G.722, ale k čemu to je, když běžný uživatel bude mít většinu hovorů na někam do veřejné telefonní sítě.
Problémy způsobené mizernou implementací DECTu v čínském šrotu nelze zobecňovat na problémy DECTu.
Slovy klasika, můžeš nesouhlasit, můžeš i protestovat, ale to je asi tak všechno co s tím faktem můžeš dělat.butrus píše:Nesouhlas.Wifi telefon může být dobrý pro pana cestovatele, ale pro každodenní používání je prostě lepší mít DECT.