Příchozí hovory mobilní číslo na VoIP

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
bradyv

Re: Příchozí hovory mobilní číslo na VoIP

Příspěvek od bradyv »

Nemám problém s dostupností SIM karet, ale spíše s jejich hostováním nebo ideálně s čistě VoIP-izací toho mobilního čísla.

Asi to tak dopadne, ale rád bych se minimálně pro začátek vyhnul starostí o HW, protože to blbě škáluje.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Příchozí hovory mobilní číslo na VoIP

Příspěvek od xsouku04 »

bradyv píše: pon 24. bře 2025 15:23:24 Nemám problém s dostupností SIM karet, ale spíše s jejich hostováním nebo ideálně s čistě VoIP-izací toho mobilního čísla.

Asi to tak dopadne, ale rád bych se minimálně pro začátek vyhnul starostí o HW, protože to blbě škáluje.
Rozumím. Nejste první s tímto požadavkem. Ale nejde to. Příchozí hovory a SMS na mobilní číslo fungují jen na SIM. Na VoIP je lze dostat jen přes přesměrování nebo GSM bránu. Je to záměrná politika a je to tak téměř všude na světě. Vlastně zjevně kromě USA, kde se podle čísla nedá poznat, jestli se jedná o mobil nebo pevnou linku. Příchozí SMS je možné posílat do mailů.
U českých čísel to nejde. A nevím o žádných evropských, kde by to šlo.

Ještě jste měl jeden dotaz, ohledně toho, jak volat ze svého mobilního čísla jinak než přes Skype. Já jsem váš dotaz nedovolil, neb jsem myslel, že je psala umělá inteligence. A nyní jsem nenašel, jak jej obnovit. S odchozími hovory problém není. To je možné přes nás dělat. Je ale třeba si u mobilního operátora vyžádat, aby ty hovory neblokoval, pak je možné volat z VoIP tak, aby volaný viděl mobilní číslo. Liší se to podle mobilního operátora.
Odpovědět