Co se týče eSIM, tak žádné změny nejsou nebo o nich nevím. Jen jsou změny ohledně toho, že u podporovaných telefonů by mělo nově fungovat VoLTE. Se to nyní připravuje.
Odorik a eSIM
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odorik a eSIM
Dobrý den, ohledně VoLTE jsou to pro mě pozitivní novinky

Dobrý den, stále žádné změny ohledně eSIM v rámci Odoriku? Také bych nerad odcházel, ale i pro mě začíná být absence eSIM značně omezující.
Val.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Před cca dvěma měsíci jsem se znovu ptal a bylo mi řečeno, že nejdříve začátkem příštího roku, ale možná později. Nyní žádné info. Ale mělo by to být v přípravě.Valentič píše: ↑pát 03. led 2025 8:49:07Dobrý den, stále žádné změny ohledně eSIM v rámci Odoriku? Také bych nerad odcházel, ale i pro mě začíná být absence eSIM značně omezující.
Val.
- Dehumanizer
Stale nic? 

Mám ve správě 3 SIM od Odorik, všechny jsou to původně micro SIM, které jsou "ořezané" do velikosti nano SIM. Vše sice OK.
Má cenu "upgradovat" ještě na nano SIM a nebo počkat rovnou na tu eSim?
Má cenu "upgradovat" ještě na nano SIM a nebo počkat rovnou na tu eSim?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Prý se esim připravuje, ale podrobnosti nevím. Zeptám se znovu.
Ale pokud to není do hodinek a podobně, není eSIM žádná výhra.
OK a jak to funguje, když chci převést číslo ze staré SIM na novou? Stači objednat SIM z vašeho shopu a pak naní převést číslo, nebo se to musí udělat dopředu než se to odešle?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Obejdnáte si novou SIM. Až přijde, tak ji teprve vyměníte sám u nás na webu, kliknutím na číslo SIM.
Kdyby se SIM měnila před odesláním, je to problém, protože ji může trvat týden nebo ji Česká pošta ztratit. To dělá čím dál častěji a týden je celkem již běžná doba doručení dopisu.
Ořezané SIM fungujou, není důvod měnit. Naopak eSIM je úplně jiný scénář - musí to umět telefon. A za mně je tam zatím docela drsné omezení, že pokud telefon vybiju nebo rozbiju, jsem bez spojení, dokud nekoupím nový telefon s eSIM. Zato klasickou SIM dám do nějaké půjčené vykopávky a můžu pokračovat