Zvysovanie cien hovoru?

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
ViR

Re: Zvysovanie cien hovoru?

Příspěvek od ViR »

vpe píše:DSS1 = Euro-ISDN, tj menší voip provideři se připojují přes něj?
Ne. DSS1 je povoleno dnes již pouze pro nehlasové přenosy. Tedy fakticky jen pro dialUp internet.
vpe píše: Hádám SS7 nemají menší provideři.
Pokud se chce "menší provider" se svou sítí (má-li ji) připojit k jiné telefonní SÍTI, tak mít SS7 prostě musí. Pokud se ale chce připojit k jiné službě ve stejné síti, tak to OOP neřeší. Nezaměňujme, jak mnozí často činí, síť a službu. Zákon to striktně rozlišuje.
vpe píše:A do zahraničí český předpis platí také? Že by odorik měl s každým partnerem v zahraničí SS7 se mi nějak nezdá
To samozřejmě nemá. Jinak viz výše.
vpe

Příspěvek od vpe »

Pochopil to někdo? Já tedy ne :-) Asi si budu muset nastudovat definici pojmu síť ve smyslu OOP.

Když nemusí mít s partnerskou sítí v zahraničí SS7 propojení... tak to asi platí jenom v ČR nebo co.
Peter

Příspěvek od Peter »

Viera píše:Chcela by som sa opytat, pracujem v CR a mojej rodine volanie na slovenske mobily nie je lacna zalezitost za 2,96 Kc/min. s tym, ze kolko krat sa mi u android telefonu vypojuje wifina ci ine spojenie. Nie je moznost ze by odorik cenu volania nejak alespon ciastocne znizil. Ved u nas na Slovensku volame cez Telekom (byvaly T-Mobile) za 9 centov (ca. 2,45 Kc/min.) tak mi cena cez Voip pripada dost prehnana. Neuvazujete o nejakom znizeni cien? Dakujem, Viera z Prahy.
Vážená pani. Cena 2,96 Kč je super cena! V prepočte 11,84 centov. Kto vám v SR dá nižšiu cenu na volania do SR? Orange 12 centov, O2 12 centov, T-Mobile 12 centov. Len pár týždňov dozadu dali 9 centov v rámci Easy. Ale to je skôr výnimka - marketingový ťah - reakcia na Fun Fon.

My máme VoIP VipTel a volania na mobily 11 centov (ale pri mesačnom úväzku 30 EUR). Ak chcete volať lacnejšie, nech si vaše deti dajú na mobily SIP klienta (Symbian to má tuším v základe) a na iPhone existuje kopa aplikácií (treba hľadať ako SIP). Potom stačí, aby mali internet v mobile (dnes je to pár eurová záležitosť) alebo doma internet a WiFi. Potom im zriadťe čísla u Odoriku a voláte ZADARMO!
Viera

Zvysovanie cien hovoru?

Příspěvek od Viera »

Peter píše:
Viera píše:Chcela by som sa opytat, pracujem v CR a mojej rodine volanie na slovenske mobily nie je lacna zalezitost za 2,96 Kc/min. s tym, ze kolko krat sa mi u android telefonu vypojuje wifina ci ine spojenie. Nie je moznost ze by odorik cenu volania nejak alespon ciastocne znizil. Ved u nas na Slovensku volame cez Telekom (byvaly T-Mobile) za 9 centov (ca. 2,45 Kc/min.) tak mi cena cez Voip pripada dost prehnana. Neuvazujete o nejakom znizeni cien? Dakujem, Viera z Prahy.
Vážená pani. Cena 2,96 Kč je super cena! V prepočte 11,84 centov. Kto vám v SR dá nižšiu cenu na volania do SR? Orange 12 centov, O2 12 centov, T-Mobile 12 centov. Len pár týždňov dozadu dali 9 centov v rámci Easy. Ale to je skôr výnimka - marketingový ťah - reakcia na Fun Fon.

My máme VoIP VipTel a volania na mobily 11 centov (ale pri mesačnom úväzku 30 EUR). Ak chcete volať lacnejšie, nech si vaše deti dajú na mobily SIP klienta (Symbian to má tuším v základe) a na iPhone existuje kopa aplikácií (treba hľadať ako SIP). Potom stačí, aby mali internet v mobile (dnes je to pár eurová záležitosť) alebo doma internet a WiFi. Potom im zriadťe čísla u Odoriku a voláte ZADARMO!

Vazeny p. Peter,
aby sme dajako ukoncili tuto temu. Pytala som sa ci nebude nasledovat nejake zvysovanie cien k voli DPH ked vsetko ide vsade na horu, cenovo. Nielen v CR i na SR. S detimi som sa dohodla nasledovne. Volanie za 0,11 ci 0,12 centov si nechajte pre niekoho ineho, dakujem, ale Vasa ponuka je draha a nezaujimava. Chapem, ze ste si chcel urobit reklamu bohuzial ste drahy. Pokial si myslite, ze na SR sa da do EU volat iba za 0,12 centov je to Vas nazor a ja Vam ho brat nebudem. Samozrejme sa da volat i lacnejsie. Co sa tyka volania s detmi som to vyriesila uplne inak, pretoze odorik mi na symbiane cez Nokiu E66 funguje dost zle, seka sa hovor, dost velka ozvena, volajuci si stazuju, ze ma zle pocuju a pod. a nemam nervy na to aby som niekde nieco vysvetlovala. Preto som si odorika nechala iba na volanie z EU kde si v CR dobijem kredit alebo lepsie povedane dcera mi dobije kredit, ta ucet u nich ma.

Na volanie po CR som dostala neodolatelnu ponuku od " neznamej firmy " nechcem a ani nemozem uviest meno fy. kde mam za mesacny poplatok 580 Kc s DPH :

440 minut na volanie po CR (mobil + pevna linka)
150 volnych sms zprav zdarma po CR
600 MB IVM (internet v mobilu)

Na volanie do zahranicia hlavne detom na SR domov mam skype. Ked potrebujem s nimi hovorit prezvonim ich alebo oni prezvonia mna a volame si zdarma cez skype. Odorik mi bohuzial na platforme symbian u Nokie E66 ci uz cez Nokia Voip nefungoval spolahlivo. Hovor sa sekal, volajuci si stazovali, ze ma poriadne nepoculi, mali ozvenu a podobne. Nepomohol ani FRING ci NIMBUZZ. Takze odorik pre mna je bohuzial nevyhovujuci. Na volanie po CR mam dobru ponuku a na volanie detom skype. Ked budem v zahranici mimo CR a SR je mozne, ze, ako vychodiko z nudze odorik pouzijem inak som z neho sklamana. Nehovorim, ze odorik stoji za velke kulove to nie ani to, ze niekto je zato zodpovedny, bohuzial nie som s nim spokojna. Asi navetsiu pricinu na tom nesu nasi poskytovatlia internetu v mobilu. Pokial nie tak potom neviem a ani to uz riesit nechcem a nemienim.

Prajem pekny den. Viera
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Viera píše:Na volanie do zahranicia hlavne detom na SR domov mam skype. Ked potrebujem s nimi hovorit prezvonim ich alebo oni prezvonia mna a volame si zdarma cez skype. Odorik mi bohuzial na platforme symbian u Nokie E66 ci uz cez Nokia Voip nefungoval spolahlivo. Hovor sa sekal, volajuci si stazovali, ze ma poriadne nepoculi, mali ozvenu a podobne. Nepomohol ani FRING ci NIMBUZZ. Takze odorik pre mna je bohuzial nevyhovujuci. Na volanie po CR mam dobru ponuku a na volanie detom skype. Ked budem v zahranici mimo CR a SR je mozne, ze, ako vychodiko z nudze odorik pouzijem inak som z neho sklamana. Nehovorim, ze odorik stoji za velke kulove to nie ani to, ze niekto je zato zodpovedny, bohuzial nie som s nim spokojna. Asi navetsiu pricinu na tom nesu nasi poskytovatlia internetu v mobilu. Pokial nie tak potom neviem a ani to uz riesit nechcem a nemienim.

Prajem pekny den. Viera
Toto je ale potřeba řešit právě s tím, kdo ti net poskytuje a je zbytečný (dá se říct i neslušný) se jakkoliv otírat o VOIP providera.
Viera

Zvysovanie cien hovoru?

Příspěvek od Viera »

Pitomec píše:
Viera píše:Na volanie do zahranicia hlavne detom na SR domov mam skype. Ked potrebujem s nimi hovorit prezvonim ich alebo oni prezvonia mna a volame si zdarma cez skype. Odorik mi bohuzial na platforme symbian u Nokie E66 ci uz cez Nokia Voip nefungoval spolahlivo. Hovor sa sekal, volajuci si stazovali, ze ma poriadne nepoculi, mali ozvenu a podobne. Nepomohol ani FRING ci NIMBUZZ. Takze odorik pre mna je bohuzial nevyhovujuci. Na volanie po CR mam dobru ponuku a na volanie detom skype. Ked budem v zahranici mimo CR a SR je mozne, ze, ako vychodiko z nudze odorik pouzijem inak som z neho sklamana. Nehovorim, ze odorik stoji za velke kulove to nie ani to, ze niekto je zato zodpovedny, bohuzial nie som s nim spokojna. Asi navetsiu pricinu na tom nesu nasi poskytovatlia internetu v mobilu. Pokial nie tak potom neviem a ani to uz riesit nechcem a nemienim.

Prajem pekny den. Viera
Toto je ale potřeba řešit právě s tím, kdo ti net poskytuje a je zbytečný (dá se říct i neslušný) se jakkoliv otírat o VOIP providera.
A co som napisala take neslusne na VOIP providera hergott, ze ma tu budete poucovat co? Ked chcete niekoho mlady pan buzerovat prosim, ale neutierajte si svoje usta o mna. dobre? Nenapisala som nic nevhodne. Ked nemozete uniest nazory ostatnych tak sa aspon zdrzte hlupych poznamok na moju adresu a nerobte sa dolezity, v poriadku? Neni mi 20 ani 40 aby si niekto utieral svoje usta o mna. S nikym som husy nepasla. Ked budem vulgarna mozete sa ozvat, ze som ci niekoho urazila. Ale nic som takeho som nespravila. Moja ucta.

Pekny den a dakujem, Viera.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Viera píše:A co som napisala take neslusne na VOIP providera hergott, ze ma tu budete poucovat co? Ked chcete niekoho mlady pan buzerovat prosim, ale neutierajte si svoje usta o mna. dobre? Nenapisala som nic nevhodne. Ked nemozete uniest nazory ostatnych tak sa aspon zdrzte hlupych poznamok na moju adresu a nerobte sa dolezity, v poriadku? Neni mi 20 ani 40 aby si niekto utieral svoje usta o mna. S nikym som husy nepasla. Ked budem vulgarna mozete sa ozvat, ze som ci niekoho urazila. Ale nic som takeho som nespravila. Moja ucta.

To přesně pasuje na tebe, protože i já pouze sdělil svůj názor a ty už vyskakuješ jak papírovej čertík z krabičky. A mimochodem když máš mizerný připojení k netu, tak nepiš, že nejseš s Odorikem spokojený/á/, ale že nejseš spokojený/á/ s poskytovatelem netu, protože to vůči Odoriku (a event. i jinému poskytovateli, pokud by byl zmíněný) je nezdvořilost. Je to úplně stejný, jako bych sepsul výrobce Porsche, že se po zdejších polňačkách nedá využít všech vlastností vozu a musím jezdit do 30km/h.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Prosím nehádejte se. O nic nejde. Je jasné že Odorik nemůže dělat zázraky a není vhodný pro každého. Svoje místo na trhu však má.
Nemůžeme prodávat za nižší ceny než nakupujeme a naše možnosti jak ovlivnit různé potíže našich zákazníků v terénu jsou hodně omezené ....
Viera

Zvysovanie cien hovoru?

Příspěvek od Viera »

Pitomec píše:
Viera píše:A co som napisala take neslusne na VOIP providera hergott, ze ma tu budete poucovat co? Ked chcete niekoho mlady pan buzerovat prosim, ale neutierajte si svoje usta o mna. dobre? Nenapisala som nic nevhodne. Ked nemozete uniest nazory ostatnych tak sa aspon zdrzte hlupych poznamok na moju adresu a nerobte sa dolezity, v poriadku? Neni mi 20 ani 40 aby si niekto utieral svoje usta o mna. S nikym som husy nepasla. Ked budem vulgarna mozete sa ozvat, ze som ci niekoho urazila. Ale nic som takeho som nespravila. Moja ucta.

To přesně pasuje na tebe, protože i já pouze sdělil svůj názor a ty už vyskakuješ jak papírovej čertík z krabičky. A mimochodem když máš mizerný připojení k netu, tak nepiš, že nejseš s Odorikem spokojený/á/, ale že nejseš spokojený/á/ s poskytovatelem netu, protože to vůči Odoriku (a event. i jinému poskytovateli, pokud by byl zmíněný) je nezdvořilost. Je to úplně stejný, jako bych sepsul výrobce Porsche, že se po zdejších polňačkách nedá využít všech vlastností vozu a musím jezdit do 30km/h.
Pocuvajte vazeny pan uzivatel " Pitomec ",
ja nie som pre Vas nejaka hej pod sem aby ste mi poprve tykal, neni mi zname kedy sme si dvaja potykali,co? A ze si nenecham kydat na hlavu od pisatelov, ako ste Vy a ostatny to je zle? Viete co trhnite si nohou, ked ste clovek s nizkym IQ nema zmysel Vam nieco vysvetlovat a o niecom sa dohadovat. To, ze mi odorik nevyhovuje, ze sa seka a ma hovor ozveny to je tak hrozne a potupitelne napisat? Nie som clovek co klame, ked je odorik na h...o tak je na h....o, co je pre Vas nepochopitelne, ale nenecham sa urazat a buzerovat od Vas. Buzerujte si doma svoju zenu a deti ked si nechaju kydat na hlavu a nie mna, je Vam to jasne. Pretoze moze sa velmi rychlo stat, ze Vas niekam a bez servitky poslem a potom zase budu niektory Cesi, ako je zvykom utierat si svoje usta o Slovakoch, ze sme prchky. Len problem, ze aj Slovaci maju svoju hrdost a ta ceska arogancia je niekedy opravdu k nevydrzaniu. Arogancia, ktora nepozna svoje hranice. A ak je pripojenie v mobilu alebo wifina zla tak co? Pokial by ste pozorne cital co niektori tu na fore pisu tak nie som jedina komu sa v poslednej dobe odorik volanie s....ie, jasne? Nie kazdy ma UPC internet 100MB. Ale to jedno, nemienim sa tu s nejakymi pubertakmi a buzerantmi co buzeruju (nemyslela som teplosov) hadat. Mne jednoducho odorik nevyhovuje a podla mojho nazoru je na h...o. Nebudem, ale k voli tomu vyskakovat na niekoho komu ne-vyhovuje a robit sa dolezitym, ako Vy. Nie som zvyknuta aby ma niekto bezdovodne napadal.
Viera

Zvysovanie cien hovoru?

Příspěvek od Viera »

xsouku04 píše:Prosím nehádejte se. O nic nejde. Je jasné že Odorik nemůže dělat zázraky a není vhodný pro každého. Svoje místo na trhu však má.
Nemůžeme prodávat za nižší ceny než nakupujeme a naše možnosti jak ovlivnit různé potíže našich zákazníků v terénu jsou hodně omezené ....
Suhlasim, je to pravda. Ale nie som jedina kdo si tu v poslednej dobe stazuje na funkcnost odorika, ze sa hovory sekaju a robi sa ozvena. Dakujem a ospravedlnujem sa otvorenost i prchkost. Napisala som, ale najprv, ze nikoho nevinim. Bohuzial nemam rada ak sa niekto do mna navaza a robi sa dolezitym. Pekny den p. Soukup.
Zamčeno