Paralelní zvonění je paralelní z toho důvodu, že by mělo všechno zvonit současně. (možnosti viz. http://www.odorik.cz/w/specialni_cisla) Proč to tak není vašem případě nevím, asi bych se měl podívat na konkrétní účet. Pošlete mi to na email.neveceral píše:Dobrý den, hrál jsem si s nastavením paralelního zvonění a měl jsem takovou představu, že mi bude zvonit geografické číslo od odoriku, po 10ti sekundách se přidá i zvonění na mobilu, tedy obě čísla budou zvonit současně, a pokud nebudu dostupný ani na jednom z přístrojů, tak se mi zapne můj vlastní hw záznamník na geografickém čísle, přijme vzkaz a já nebudu mít ani na jednom z přístrojů zmeškaný hovor.
Vše jsem nastavil - paralelní zvonění jako *08310723XXXYYY a jaké bylo překvapení, když mi po 10ti sekundách přestane zvonit geografické číslo a začne zvonit jenom mobil,tedy nezvoní současně. Tohle není paralelní zvovnění, ale přesměrování. Funguje to takto správně a já měl špatné představy, nebo jsem použil spatný kód pro nastavení či co mám udělat jinak, abych docílil mého ideálního stavu? Děkuji.
Časově podmíněné směrovní příchozích hovorů
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Časově podmíněné směrovní příchozích hovorů
"Stav nedostupný, nehlásí se - prostě si nastavím zpožděné zvonění na jiné číslo a tím ošetřím tyto stavy - pokud chci."
Zde bych si dovolil nesouhlasit. Používám přesměrování u 802 při výpadku VoIP. Nejde net? Automaticky zvoní mobil. Pokud net funguje, nejsem obtěžován zvoněním mobilu. Situace je taková, že u "pevné linky" leží i mobil, ale ten slouží jen jako záloha. Možná je vše o zvyku...
Ostatní situace Vaše přesměrování řeší - pokud si vezmu mobil pryč a chci hovory z VoIP atd.
Jaké číslo se prosím zobrazuje při přesměrování? Moje číslo VoIP nebo číslo volaného?
Zde bych si dovolil nesouhlasit. Používám přesměrování u 802 při výpadku VoIP. Nejde net? Automaticky zvoní mobil. Pokud net funguje, nejsem obtěžován zvoněním mobilu. Situace je taková, že u "pevné linky" leží i mobil, ale ten slouží jen jako záloha. Možná je vše o zvyku...
Ostatní situace Vaše přesměrování řeší - pokud si vezmu mobil pryč a chci hovory z VoIP atd.
Jaké číslo se prosím zobrazuje při přesměrování? Moje číslo VoIP nebo číslo volaného?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano tohle smysl mít může. ... Nicméně pokud si nastavíte zpožděné zvonění na mobil, naprostá většina hovorů na mobilu nezazvoní a pokud net opravdu vypadne zpoždění vyzvánění třeba o 10 vteřin není nic fatálního.mar001 píše:"Stav nedostupný, nehlásí se - prostě si nastavím zpožděné zvonění na jiné číslo a tím ošetřím tyto stavy - pokud chci."
Při přesměrování se zobrazí číslo původního volajícího + příznak přesměrování (větší část nokii a svobodnější verze androidu)Jaké číslo se prosím zobrazuje při přesměrování? Moje číslo VoIP nebo číslo volaného?
Mám pevnou linku podmíněně směrovanou na mobil a zrovna dneska se mně na mobilu neukázal u příchozího hovoru skutečný volající, ale číslo té pevné linky...
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A to bylo u nás ? A nevolal onen ze skrytého čísla ? Pak je lepší přidat naši linku než předávat dále skryté číslo.
Já nevím odkud kdo volal (v tom popisovaném případě). Prostě to mám nastavené tak, že se pevná linka po 10 vteřinách nepřijmutí hovoru přesměruje na mobil a u něho bych očekával, že uvidím číslo volajícího a ne číslo své pevné linky. A pokud někdo volá opravdu ze skrytého čísla a logicky ho nelze předat dál, tak by se pak nemělo zobrazovat ani číslo moji pevné linky, ale jenom hláška o skrytém čísle (i když osobně bych byl nejradši, aby dotyčnému volajícímu nějaký automat oznámil, že si volaný nepřeje přijímat hovory ze skrytých čísel a spojení se ukončilo - to by byla skvělá funkce!)
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To jestli to byl hovor se skrytého čísla je přeci vidět ve výpise hovorů.
V podrobném výpisu se to číslo objevilo, ale v jednoduchém je pořád v položce ODKUD uvedeno to moje, viz SZ.
Tahle kombinace odloženého + časově podmíněného volání by mě zajímala, bohužel mi nefunguje. Zkouším přesměrovávat na mobil u O2, každá část samostatně vyzvání jak má, ale složené dohromady to nezvoní. Je tu někdo komu to fachá?xsouku04 píše: Nyní je možné kombinovat zpožděné zvonění s časově podmíněným zvoněním. Tedy např. *083SS*084ABhhmmHHMMXXXXXXXXX
Můžete si tak nastavit, aby vám VoIP číslo zvonilo s nějakým prodlením i na mobil, ale ne v noci nebo jinou pro vás nevhodnou dobu !
Tak už jsem na to přišel, takhle to jde: *084ABhhmmHHMM*083SSXXXXXXXXX