Časově podmíněné směrovní příchozích hovorů

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Časově podmíněné směrovní příchozích hovorů

Příspěvek od xsouku04 »

neveceral píše:Dobrý den, hrál jsem si s nastavením paralelního zvonění a měl jsem takovou představu, že mi bude zvonit geografické číslo od odoriku, po 10ti sekundách se přidá i zvonění na mobilu, tedy obě čísla budou zvonit současně, a pokud nebudu dostupný ani na jednom z přístrojů, tak se mi zapne můj vlastní hw záznamník na geografickém čísle, přijme vzkaz a já nebudu mít ani na jednom z přístrojů zmeškaný hovor.
Vše jsem nastavil - paralelní zvonění jako *08310723XXXYYY a jaké bylo překvapení, když mi po 10ti sekundách přestane zvonit geografické číslo a začne zvonit jenom mobil,tedy nezvoní současně. Tohle není paralelní zvovnění, ale přesměrování. Funguje to takto správně a já měl špatné představy, nebo jsem použil spatný kód pro nastavení či co mám udělat jinak, abych docílil mého ideálního stavu? Děkuji.
Paralelní zvonění je paralelní z toho důvodu, že by mělo všechno zvonit současně. (možnosti viz. http://www.odorik.cz/w/specialni_cisla) Proč to tak není vašem případě nevím, asi bych se měl podívat na konkrétní účet. Pošlete mi to na email.
mar001

Příspěvek od mar001 »

"Stav nedostupný, nehlásí se - prostě si nastavím zpožděné zvonění na jiné číslo a tím ošetřím tyto stavy - pokud chci."

Zde bych si dovolil nesouhlasit. Používám přesměrování u 802 při výpadku VoIP. Nejde net? Automaticky zvoní mobil. Pokud net funguje, nejsem obtěžován zvoněním mobilu. Situace je taková, že u "pevné linky" leží i mobil, ale ten slouží jen jako záloha. Možná je vše o zvyku...
Ostatní situace Vaše přesměrování řeší - pokud si vezmu mobil pryč a chci hovory z VoIP atd.

Jaké číslo se prosím zobrazuje při přesměrování? Moje číslo VoIP nebo číslo volaného?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

mar001 píše:"Stav nedostupný, nehlásí se - prostě si nastavím zpožděné zvonění na jiné číslo a tím ošetřím tyto stavy - pokud chci."

Zde bych si dovolil nesouhlasit. Používám přesměrování u 802 při výpadku VoIP. Nejde net? Automaticky zvoní mobil. Pokud net funguje, nejsem obtěžován zvoněním mobilu. Situace je taková, že u "pevné linky" leží i mobil, ale ten slouží jen jako záloha. Možná je vše o zvyku...
Ano tohle smysl mít může. ... Nicméně pokud si nastavíte zpožděné zvonění na mobil, naprostá většina hovorů na mobilu nezazvoní a pokud net opravdu vypadne zpoždění vyzvánění třeba o 10 vteřin není nic fatálního.
Jaké číslo se prosím zobrazuje při přesměrování? Moje číslo VoIP nebo číslo volaného?
Při přesměrování se zobrazí číslo původního volajícího + příznak přesměrování (větší část nokii a svobodnější verze androidu)
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Mám pevnou linku podmíněně směrovanou na mobil a zrovna dneska se mně na mobilu neukázal u příchozího hovoru skutečný volající, ale číslo té pevné linky...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

A to bylo u nás ? A nevolal onen ze skrytého čísla ? Pak je lepší přidat naši linku než předávat dále skryté číslo.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Já nevím odkud kdo volal (v tom popisovaném případě). Prostě to mám nastavené tak, že se pevná linka po 10 vteřinách nepřijmutí hovoru přesměruje na mobil a u něho bych očekával, že uvidím číslo volajícího a ne číslo své pevné linky. A pokud někdo volá opravdu ze skrytého čísla a logicky ho nelze předat dál, tak by se pak nemělo zobrazovat ani číslo moji pevné linky, ale jenom hláška o skrytém čísle (i když osobně bych byl nejradši, aby dotyčnému volajícímu nějaký automat oznámil, že si volaný nepřeje přijímat hovory ze skrytých čísel a spojení se ukončilo - to by byla skvělá funkce!)
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

To jestli to byl hovor se skrytého čísla je přeci vidět ve výpise hovorů.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

V podrobném výpisu se to číslo objevilo, ale v jednoduchém je pořád v položce ODKUD uvedeno to moje, viz SZ.
host

Příspěvek od host »

xsouku04 píše: Nyní je možné kombinovat zpožděné zvonění s časově podmíněným zvoněním. Tedy např. *083SS*084ABhhmmHHMMXXXXXXXXX
Můžete si tak nastavit, aby vám VoIP číslo zvonilo s nějakým prodlením i na mobil, ale ne v noci nebo jinou pro vás nevhodnou dobu !
Tahle kombinace odloženého + časově podmíněného volání by mě zajímala, bohužel mi nefunguje. Zkouším přesměrovávat na mobil u O2, každá část samostatně vyzvání jak má, ale složené dohromady to nezvoní. Je tu někdo komu to fachá?
maja77

Příspěvek od maja77 »

Tak už jsem na to přišel, takhle to jde: *084ABhhmmHHMM*083SSXXXXXXXXX
Odpovědět