Jako přímou konkurenci Odoriku odhaduji zejména Mikrotech a IPVOX... první jmenovaný, podle jejich webu, bude od 15.9. účtovat 0,83 Kč (bez DPH) v základním tarifu, ve speciálních ještě méně (neuvádí ovšem, které to jsou); IPVOX, opět podle webu, avizuje cenu za volání do mobilních sítí 0,88 Kč/min bez DPH, od 15.09.2012. Tedy suma summarum, nic překvapivého, rovněž okolo 1Kč/min, počítáno včetně DPH.xsouku04 píše: Nejdříve si ale počkáme co konkurence. Není se kam hnát.
Vodafone reaguje jako první představuje nové
Re: Vodafone reaguje jako první představuje nové
No, ono to je a není pravdaxtonda píše:Tak od 1. 1. 2013 se dá očekávat další změna, ČTÚ by měl buď vylézt s vlastní implementací LRIC modelu pro regulaci nebo, pokud to nestihne, použít průměr hodnot nastavených evropskými regulátory, kteří již LRIC model zavedli.

Voocall ode dneška nabízí cenu 1 Kč s DPH.
Jsou dve moznosti levného GSM volání.
1. - jít delat k firme se smlouvou s nejakym opem. Já mám za 47 Kc pausalu 30 volnych minut kamkoli a 0,00 Kc/min do O2 a na pevné po jejich vyjetí.
2. - mít SIM vsech trí opu a vyuzívat vyhodné balícky do vlastní síte.
Ah,a jeste je tu Ufon - 1 Kc/minuta po celé CR !
A pak ze se v Cechách nedá volat levne.
1. - jít delat k firme se smlouvou s nejakym opem. Já mám za 47 Kc pausalu 30 volnych minut kamkoli a 0,00 Kc/min do O2 a na pevné po jejich vyjetí.
2. - mít SIM vsech trí opu a vyuzívat vyhodné balícky do vlastní síte.
Ah,a jeste je tu Ufon - 1 Kc/minuta po celé CR !
A pak ze se v Cechách nedá volat levne.

@Kristovec
1. - (firemni tarify) kolik lidi ma takovou moznost, zanedbatelne minimum
2. - (vice SIM) kolik telefonu podporuje vice SIM, zanedbatelne minimum a navic bych chtel videt ty "vyhodne" balicky do vlastni site a lidi ochotne neustale prohazovat 3 SIMky podle toho kam volaji a platit si kvuli tomu tri pausaly
3. - (UFON) ma nekompatibilni frekvence/hardware a slabsi pokryti a navic je nutnost zmeny cisla, kolik lidi si bude porizovat jiny nestandardni (ne GSM) telefon z velmi omezene nabidky, zanedbatelne minimum
Takze mala napoveda: Levne se da volat jedine pres VOIP (Odorik)
1. - (firemni tarify) kolik lidi ma takovou moznost, zanedbatelne minimum
2. - (vice SIM) kolik telefonu podporuje vice SIM, zanedbatelne minimum a navic bych chtel videt ty "vyhodne" balicky do vlastni site a lidi ochotne neustale prohazovat 3 SIMky podle toho kam volaji a platit si kvuli tomu tri pausaly
3. - (UFON) ma nekompatibilni frekvence/hardware a slabsi pokryti a navic je nutnost zmeny cisla, kolik lidi si bude porizovat jiny nestandardni (ne GSM) telefon z velmi omezene nabidky, zanedbatelne minimum
Takze mala napoveda: Levne se da volat jedine pres VOIP (Odorik)

2 Zedna:
Už v době mé služby v "Československé lidové armádě" na počátku osmdesátých let platila zásada "voják se stará, voják má", i když každý tam dostal najíst, nějaké oblečení, a měl se kde vyspat, a občas se umyl v teplé vodě. Ale ti co se starali na tom byli podstatně lépe.
Do toho starání se, vztaženo na komunikace, ovšem samozřejmě patří i např. VoIP, ale i optimalizace tarifů u mobilního OPa.
Už v době mé služby v "Československé lidové armádě" na počátku osmdesátých let platila zásada "voják se stará, voják má", i když každý tam dostal najíst, nějaké oblečení, a měl se kde vyspat, a občas se umyl v teplé vodě. Ale ti co se starali na tom byli podstatně lépe.
Do toho starání se, vztaženo na komunikace, ovšem samozřejmě patří i např. VoIP, ale i optimalizace tarifů u mobilního OPa.
@ViR
Jestli jsem to pochopil spravne, tak to byla narazka na nabidky sedivek, ale to take nezunavam jako reseni "pro masy",
navic to ma spoustu nevyhod, napr. je to vzdy jen neoficialni/neverejna nabidka, je to na hrane zakona, operatori mohou takovou sedivku i s jejimi zakazniky kdykoliv utnout, atd.
Ja jsem jednoznacnym zastancem VOIP. Pro toho, kdo nema internet v mobilu, tak co nejvic hovoru vyrizovat pouze z domu z VOIP telefonu a v terenu s GSM mobilem vyrizovat opravdu jen ty nejnutnejsi hovory, jejichz vyrizeni nepocka na doma. Takto se da minimalizovat utrata u klasickeho mobilniho operatora s vyuzitim levneho VOIP.
Jestli jsem to pochopil spravne, tak to byla narazka na nabidky sedivek, ale to take nezunavam jako reseni "pro masy",
navic to ma spoustu nevyhod, napr. je to vzdy jen neoficialni/neverejna nabidka, je to na hrane zakona, operatori mohou takovou sedivku i s jejimi zakazniky kdykoliv utnout, atd.
Ja jsem jednoznacnym zastancem VOIP. Pro toho, kdo nema internet v mobilu, tak co nejvic hovoru vyrizovat pouze z domu z VOIP telefonu a v terenu s GSM mobilem vyrizovat opravdu jen ty nejnutnejsi hovory, jejichz vyrizeni nepocka na doma. Takto se da minimalizovat utrata u klasickeho mobilniho operatora s vyuzitim levneho VOIP.
Ze dna,kdokoli v CR muze mít u Vodafonu za 88 Kc 70 volnych minut,a to pres zakaznickou
Inkartu Ceskych drah.
Dvousimkové mobily jsou dnes uz zcela bezné.
Za dobití 300 Kc lze u O2 a T-Mobilu volat zdarma,u O2 i na pevnou.
Za provolání 32,50 Kc tydne je zdarma vikend u Vodafonu.
Vodafone karty Bez limitu - 12 Kc hodina a Specialni edice - 18 Kc hodina se dají sehnat na Aukru.
Nejnovejsi O2 prepaid tarif Na!dlouho je na O2 a pevnou po druhe minute zdarma,12 Kc hodina.
To neni málo mozností,ale jiste - na ukor pohodlí.
Inkartu Ceskych drah.
Dvousimkové mobily jsou dnes uz zcela bezné.
Za dobití 300 Kc lze u O2 a T-Mobilu volat zdarma,u O2 i na pevnou.
Za provolání 32,50 Kc tydne je zdarma vikend u Vodafonu.
Vodafone karty Bez limitu - 12 Kc hodina a Specialni edice - 18 Kc hodina se dají sehnat na Aukru.
Nejnovejsi O2 prepaid tarif Na!dlouho je na O2 a pevnou po druhe minute zdarma,12 Kc hodina.
To neni málo mozností,ale jiste - na ukor pohodlí.
"Vodafone karty Bez limitu - 12 Kc hodina a Specialni edice - 18 Kc hodina se dají sehnat na Aukru."
Párkrát se dovoláš do schránky nebo musíš opakovat hovor, když spadne a už proděláš gatě. Taky jsem to kdysi měl (10Kč/hod.) a letělo to pryč.
Párkrát se dovoláš do schránky nebo musíš opakovat hovor, když spadne a už proděláš gatě. Taky jsem to kdysi měl (10Kč/hod.) a letělo to pryč.
Tak mimo jiné i třeba tzv. "šedivky", pokud tomu tak chcete říkat. Jinak, ty nabídky jsou sice vždy neveřejné (tedy ve smyslu ZoEK nejsou určeny okruhu osob, z nichž není ze služby předem nikdo vyloučen) ale tak trochu netuším, jak má vypadat nabídka "oficiální" (tedy úřední)? Já jsem v jednom případě dostal řádnou obchodní nabídku (v souladu se smlouvou mezi OPem a tzv. "šedivkou") a akceptoval jsem ji, ve druhém jsem naopak dal řádnou poptávku, a také jsme se dohodli. Myslím, že stačí vědět co lze a co nelze...Zedna píše: Jestli jsem to pochopil spravne, tak to byla narazka na nabidky sedivek, ale to take nezunavam jako reseni "pro masy", navic to ma spoustu nevyhod, napr. je to vzdy jen neoficialni/neverejna nabidka, je to na hrane zakona...
A pokud se týká té "hrany zákona", to jste vzal kde? Případy které znám (a není jich zase tak málo) byly maximálně v rozporu se smlouvou "přeprodejce" s mobilním operátorem, ale prakticky nikdy v rozporu se zákonem.
Ono to není tak jednoduché, jak se mobilní operátoři tváří. Většinou jde o FUD (marketingová strategie, charakterizovaná výrazy "Fear, Uncertainty, Doubt", neboli "Strach, Nejistota, Pochyby"). Kdyby to "utnutí" bylo tak snadné, myslíte, že by ČTÚ zatím snad vždy zakázal zákazníky těch "šedivek" odstřihnout?Zedna píše: .....operatori mohou takovou sedivku i s jejimi zakazniky kdykoliv utnout, atd.
Co je na tom komplikovanější je právě jen to, že nejde o veřejnou službu. A tedy, že musí být dobře udělané smlouvy a musíte vědět, s kým máte tu čest. Ale jinak je to celkem bezpečné.
Nicméně, existují i operátory v podstatě veřejně nabízené možnosti, jak volat velmi levně. Jen to chce občas používat hlavu a kombinovat běžné služby, třeba i od různých operátorů

Není například problém, volat v této zemi z mobilu při fixních nákladech cca 83 Kč měsíčně na pevné linky po 50 haléřích a řekněme za částku mezi 1,50 až cca 2,10 Kč/min. na libovolný počet předem definovaných mobilů, případně (s trochou malého nepohodlí) i na mobily nepředdefinované, podle toho, jak si služby dokážete nakombinovat