Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android
Re: Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android
tato verze vypadá bez potíží. Možná ještě v té historii zobrazovat jméno kontaktu (z adresáře telefonu).
Jako top by byl přenos historie z aplikace Odorik do historie telefonu. Ale i tak je to dobrý posun.
Jako top by byl přenos historie z aplikace Odorik do historie telefonu. Ale i tak je to dobrý posun.
Škoda, že ta nová verze aplikace je nepoužitelná pro nás, kteří máme natvrdo nastaveno volání přes GSM při ťuknutí na číslo z tel. seznamu
Starší verze 0.3 uměla po vybrání číslo zkopírovat do aplikace, místo aby se hned začalo volat.
Potřeba tohoto "opětovného potvrzení" volby přes aplikaci se mi zdá trochu kontraproduktivní. Protože jsou 2 typy uživatelů - 1) Výše zmínění, kteří by si callback měli objednávat přímo v aplikaci, ale nemohou. A z tel. seznamu tím tuplem ne. 2) Ti, kteří to natvrdo nastaveno nemají. Tito asi budou callback vyvolávat přímo z tel. seznamu. Kdyby ale objednávali přes aplikaci, budou ten výběr čísla muset potvrzovat vlastně 2x.
Úplně nejlepší by pak byla možnost ala Csipsimple. To mám nastavené tak, že pokud jsem online, při ťuknutí na číslo z tel. seznamu mi dá na výběr, jestli chci volat přes GSM nebo VoIP (ta volba je přímo na úrovni vlastního GSM volání). Kdyby tam přibyl ještě váš callback...

Potřeba tohoto "opětovného potvrzení" volby přes aplikaci se mi zdá trochu kontraproduktivní. Protože jsou 2 typy uživatelů - 1) Výše zmínění, kteří by si callback měli objednávat přímo v aplikaci, ale nemohou. A z tel. seznamu tím tuplem ne. 2) Ti, kteří to natvrdo nastaveno nemají. Tito asi budou callback vyvolávat přímo z tel. seznamu. Kdyby ale objednávali přes aplikaci, budou ten výběr čísla muset potvrzovat vlastně 2x.
Úplně nejlepší by pak byla možnost ala Csipsimple. To mám nastavené tak, že pokud jsem online, při ťuknutí na číslo z tel. seznamu mi dá na výběr, jestli chci volat přes GSM nebo VoIP (ta volba je přímo na úrovni vlastního GSM volání). Kdyby tam přibyl ještě váš callback...

ano, pokud volím z původního dialeru číslo, zeptá se mě jestli chci volat pomocí aplikace telefon nebo Odorik. Zvolím Odorik a pak mě Odorik znovu ptá, jestli chci objednat callback. To mi přijde zbytečné
Nemůžu přijít na to, jak v dialeru trvale nastavit, aby se některá čísla volala nativním telefonem (GSM) a jiná čísla třeba přes Odorik.
Nemůžu přijít na to, jak v dialeru trvale nastavit, aby se některá čísla volala nativním telefonem (GSM) a jiná čísla třeba přes Odorik.
Používal jsem aplikaci přesně jak píše forrrest. V tel. seznamu jsem vybral číslo, a pokud jsem byl online, tak mi telefon nabídl možnost volat přes aplikaci vytáčení nebo přes aplikaci Odorik. Novou aplikaci jsem zatím netestoval ale byl bych rád pokud by to tak fungovalo i nadále.
Mám verzi 1.1a a chtěl jsem nainstalovat verzi 1.3b. Píše mi to ale, že nesedí podpis. Měnili jste snad podpis, nebo mi někdo aplikaci po cestě nějak upravil?
stránka je zabezpečena pomocí https (https://www.4smart.cz/OdorikCallbackAndroidApp/). Certifikát je platný. Přenos k vám by měl být šifrován. Myslíte, že by byl přímo napaden server?
-
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,
na webovém serveru žádné změny neproběhly.
Při stahování souboru aplikace nic nepozoruji, logy jsou, zdá se, čisté.
Má ještě někdo podobný problém?
Pokud ano, prosím uvádějte čas přístupu.
J.M.
na webovém serveru žádné změny neproběhly.
Při stahování souboru aplikace nic nepozoruji, logy jsou, zdá se, čisté.
Má ještě někdo podobný problém?
Pokud ano, prosím uvádějte čas přístupu.
J.M.
-
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, tento dialog je v aplikaci nový. Je zde proto, že aplikace může být po svém předchozím použití v jiném módu, než jak uživatel nyní předpokládá.luky píše:ano, pokud volím z původního dialeru číslo, zeptá se mě jestli chci volat pomocí aplikace telefon nebo Odorik. Zvolím Odorik a pak mě Odorik znovu ptá, jestli chci objednat callback. To mi přijde zbytečné
Například, pokud uživatel při předchozím použití použil aplikaci pro objednání callbacku a nyní vybral číslo za účelem nastavení přesměrování, je aplikace stále v režimu callbacku. Potvrzující dialog je zde namístě. Objednání hovoru by bylo v tomto případě nežádoucí. Opačně to platí také.
Na druhou stranu máte pravdu, dialog je obtěžující a ve verzi 1.4b jej ponechám pouze pro režim přesměrování hovorů. Pokud tedy aplikace byla dříve použita k přesměrování hovorů, dialog se při dalším použití zobrazí. Pokud byla aplikace dříve použita k objednání callbacku, dialog se zobrazovat nebude a callback se přímo objedná. V tomto směru tedy udělám v implementaci krok zpět, bude to rozumnější, protože aplikace bude, předpokládám, využívána častěji pro callback než pro nastavování přesměrování.
J.M.
Odskúšal som presmerovanie a jeho nastavenie funguje vporiadku. Mam k nemu vsak niekolko poznamok, pretoze v sucasnom sposobe pouzitia je to dost nesikovne:
- presmerovania sa bud len pridavaju (jedno tlacitko) alebo sa vsetky naraz zrusia (druhe tlacitko), t.j. pokial chcem volat pomocou presmerovania na nejake cislo, tak sa musi najprv zrusit povodne nastavenie a potom nastavit nove presmerovanie, mozno by bolo fajn mat na to jedno tlacitko, ktore by urobilo obidve akcie naraz,
- potom, co sa nastavi presmerovanie, tak je este nutne vytocit cislo, ktore presmeruje hovor, t.j. musi sa vyskocit z Odorikovej aplikacie a spustit nejaka volacia aplikacia v telefone, mozno by bolo super, keby tlacitko v predchadajucom bode po nastaveni presmerovania rovno zavolalo na cislo, ktore presmerovava hovor...
- po skonceni aplikacie a jej opatovnom spusteni sa vzdy spusti v rezime callback, mozno by bolo lepsie, keby sa spustila v rezime, ktory bol pouzity naposledy...
Funkcia presmerovania je podla mna bomba, pretoze umoznuje volat za skvele ceny. Pokial je clovek schopny pouzivat callback, tak pri vhodnom zjednoduseni procesu je pouzitie presmerovania rovnako jednoduche (akurat si musi clovek naviac zalozit linku s verejnym nomadickym cislom). Nesmeroval by som teda tuto funkciu len na "guru".
Ked sa napr. porovna IPVOX (ktory som donedavna pouzival) a Odorik, tak IPVOX ma teraz ceny z VOIP na mobil rovnake ake Odorik z mobilu na mobil (mimo vlastnu siet) pri pouziti presmerovania...
- presmerovania sa bud len pridavaju (jedno tlacitko) alebo sa vsetky naraz zrusia (druhe tlacitko), t.j. pokial chcem volat pomocou presmerovania na nejake cislo, tak sa musi najprv zrusit povodne nastavenie a potom nastavit nove presmerovanie, mozno by bolo fajn mat na to jedno tlacitko, ktore by urobilo obidve akcie naraz,
- potom, co sa nastavi presmerovanie, tak je este nutne vytocit cislo, ktore presmeruje hovor, t.j. musi sa vyskocit z Odorikovej aplikacie a spustit nejaka volacia aplikacia v telefone, mozno by bolo super, keby tlacitko v predchadajucom bode po nastaveni presmerovania rovno zavolalo na cislo, ktore presmerovava hovor...
- po skonceni aplikacie a jej opatovnom spusteni sa vzdy spusti v rezime callback, mozno by bolo lepsie, keby sa spustila v rezime, ktory bol pouzity naposledy...
Funkcia presmerovania je podla mna bomba, pretoze umoznuje volat za skvele ceny. Pokial je clovek schopny pouzivat callback, tak pri vhodnom zjednoduseni procesu je pouzitie presmerovania rovnako jednoduche (akurat si musi clovek naviac zalozit linku s verejnym nomadickym cislom). Nesmeroval by som teda tuto funkciu len na "guru".
Ked sa napr. porovna IPVOX (ktory som donedavna pouzival) a Odorik, tak IPVOX ma teraz ceny z VOIP na mobil rovnake ake Odorik z mobilu na mobil (mimo vlastnu siet) pri pouziti presmerovania...

-
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Díky za poznámky, budu se tím určitě řídit v dalších verzích.MiD píše:Odskúšal som...
J.M.