Náměty a připomínky
Re: Náměty a připomínky
Jeste si muzete povolit pouze 1 registraci u linky a tim se vsechny stare smazou.

Díky - to vyřešilo můj problémkovik píše:Jeste si muzete povolit pouze 1 registraci u linky a tim se vsechny stare smazou.

Linphone při startu posílá 2 x REGISTER -> nyní je aktivní jen 1 bindings.
Při ukončení posílal jen 1 unREGISTER -> nyní to stačí, zůstane 0 bindings.
Souhlasím. (A potvrzuji přesně to chování, o kterém píše kolega kapetr.)xsouku04 píše: Osobně znám Linphone jako hodně zabagovaný klient, tedy to že se chová nekorektně mne nepřekvapuje.
xsouku04 píše: Osobně mohu doporučit twinkle, ale ten bohužel v nejnovějších distribucích už není.
Bohužel si někdo vyložil chybně fakt, že několik let nebylo zasahováno do zdrojáků. Tak považují projekt z amrtvej, on je místo toho ale bez chyb, jen strošku starou grafickou knihovnou.
 O tom, že tohle není tak úplně pravda, jsme zde již jednou diskutovali:
 O tom, že tohle není tak úplně pravda, jsme zde již jednou diskutovali:http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=1336#p9706
Nicméně i něco konstruktivnějšího: nová verze Zoiperu (3.0) je i pro Linux. Nezkoušel jsem ji, ale nevidím moc důvod, proč by měla být horší než verze minulá (2.05, tuším) - a v minulé verzi to byl hodně povedený program...
Jak už jsem někde psal, tak problém TWINKLE vidím v hlavně problémech se zvukem - drobné výpadky, trhání, ...
A jelikož je zvuk u telefonování to nejdůležitější, tak ... je mi dokonalá podpora SIP standardů a mnoho možností na málo.
A ten Zoiper zase nemá (myslím) ve free verzi nahrávání hovorů, které je pro mě "Ein Muss".
Takže v Linuxu vidím jen 2 alternativy: SFLPhone a nově i LINPHONE.

A jelikož je zvuk u telefonování to nejdůležitější, tak ... je mi dokonalá podpora SIP standardů a mnoho možností na málo.
A ten Zoiper zase nemá (myslím) ve free verzi nahrávání hovorů, které je pro mě "Ein Muss".
Takže v Linuxu vidím jen 2 alternativy: SFLPhone a nově i LINPHONE.
Vy jste pozoroval u Twinkle problémy se zvukem? Mohl byste být, prosím, konkrétnější, resp. odkázat na místo, kde jste to blíž rozebíral? Musím říct, že se s tím setkávám poprvé, přitom o VOIP sw jsem se - spíš z odborných než uživatelských důvodů - docela zajímal. (Samozřejmě, že zvuk je u telefonování to nejdůležitější, jenže právě v téhle oblasti má - podle mého názoru - Twinkle tu nejlepší pověst...)kapetr píše:Jak už jsem někde psal, tak problém TWINKLE vidím v hlavně problémech se zvukem - drobné výpadky, trhání, ...
Ve free verzi nemá, to máte pravdu; nicméně 33 EUR za kvalitní sw Vám přijde jako neadekvátní nebo nedostupná cena? (Ano, uznávám, je to proprietární sw, ale o tom nediskutujeme, tedy tak to zatím chápu.)kapetr píše: A ten Zoiper zase nemá (myslím) ve free verzi nahrávání hovorů, které je pro mě "Ein Muss".
Vidíte, to je zajímavé - u obou jsem zase já registroval (mj.) problémy se zvukem...kapetr píše: Takže v Linuxu vidím jen 2 alternativy: SFLPhone a nově i LINPHONE.

Pracoval jste s SJphone? S tím jsem měl také výborné zkušenosti, bohužel na novém systému (konkrétně Debian Wheezy) už opravdu nešel zprovoznit... (Ano, tady je skutečně nevýhodou, že i tohle je proprietární aplikace; nebylo mi přesně jasné, proč to nejde.)
FIO banka dnes nabidla moznost dobijeni kreditu primo z jejich internet bankingu, prozatim pro operatora T-Mobile a virtualni operatory pod T-Mobile,
ale pry pracuji i na zprovozneni pro ostatni (i virtualni) operatory.
http://www.fio.cz/spolecnost-fio/media/ ... netbanking
http://www.fio.cz/bankovni-sluzby/inter ... g/dobijeni
Dotaz tedy zni, zda pujde takto dobijet kredit touto funkci z IB FIO banky i pro Odorik VOIP operatora a Odorik GSM virtualniho operatora?

Dotaz tedy zni, zda pujde takto dobijet kredit touto funkci z IB FIO banky i pro Odorik VOIP operatora a Odorik GSM virtualniho operatora?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Mají to nepřesné. Virtuální operátorů pod T-mobile, kteří jsou pod GTS se to netýká. Dnes jsem jim psal a odpověděli že to upřesní.Zedna píše:FIO banka dnes nabidla moznost dobijeni kreditu primo z jejich internet bankingu, prozatim pro operatora T-Mobile a virtualni operatory pod T-Mobile,
Zaplatit ale na účet 292920/2010 je skoro tak pohodlné jak pomocí tohoto nástroje. Jen ten variabilní symbol - mobilní číslo, na které máte registrovaný účet - za vás nikdo ihned a automatizovaně nezkontroluje. To je snad jediný rozdíl.Z pohledu T-Mobile však není virtuálním operátorem s předplacenou kartou společnost, která je napojena na T-Mobile např. protřednictvím GTS.
Zde údajně z pohledu T-Mobile nejde o přímý prodej předplacených karet na bázi služby Twist.
Usilovali jsme o průběžně aktualizovaný seznam virtuálních operátorů s předplacenými kartami.
Ze strany T-Mobile však není k dispozici.
Dobíjení kreditu (z Fio účtu) snad nemůže být jednodušší, pohodlnější a rychlejší než pomocí bankovního převodu - stačí, když se člověk naučí používat šablony (v menu Podání příkazu). Šablona se dá vytvořit i z dříve provedené platby (přehledy - převody).
Oproti výše zmíněnému dobíjení je v šabloně vše vyplněno, včetně tel. čísla (variab. kódu) a typicky dobíjené částky (dá se změnit), takže nehrozí překlepnutí, člověk to nemusí kontrolovat... stačí jen kliknout na Odeslat

Oproti výše zmíněnému dobíjení je v šabloně vše vyplněno, včetně tel. čísla (variab. kódu) a typicky dobíjené částky (dá se změnit), takže nehrozí překlepnutí, člověk to nemusí kontrolovat... stačí jen kliknout na Odeslat

právě že může. pořát je potřeba kontrolovat výši kreditu, lognout se do banky, zadat a potvrdit příkaz.. to dorovnávací inkaso to udělá všecko samo..  jj je to hlavně pro lenochy, ale to je většina populace..
 jj je to hlavně pro lenochy, ale to je většina populace.. 

Copak Odorik podporuje dorovnavaci inkaso? O tom nic nevim.blayen píše:právě že může. pořát je potřeba kontrolovat výši kreditu, lognout se do banky, zadat a potvrdit příkaz.. to dorovnávací inkaso to udělá všecko samo..jj je to hlavně pro lenochy, ale to je většina populace..
Pamatuji, ze se o tom kdysi diskutovalo zde na foru jako o nametu.
Samozrejme, ze takovato funkce by byla skvela a
zcela urcite bych ji vyuzil, pokud by inkaso mohlo byt z uctu v libovolne bance (ne jen FIO).