Tak já si zas myslím, že třeba lidi už používají Odorik přes VoIP a chtěli by ho používat i přes GSM a měli nějaké očekávání a když se to nenaplnilo a je tu možnost fóra, tak sem lidi napíšou, jak by si to představovali. Pokud s těma cenama už nejde jinak hýbat, tak už asi nic. Ale tak třeba se neprodá tolik simek kolik je v plánu a na fóru pak jsou cenné informace zdarma, jak by si to lidi představovali a podle nich pak může třeba Odorik trošku přehodnotit pdomínky. Já bych si tu sim koupil a nevadili by mi jednorázové poplatky, kdyby nebyl paušál. Ale on je a když s tim nejde nic dělat, tak jsem si to zařídil jinak (Nulový tarif od Vodafonu) a Odorik budu používat dál doma přes VoIP a venku přes Callback. Jsem s nim spokojený.MiD píše: Už tu bolo veľakrát spomenuté, že každý má iné požiadavky a každému bude vyhovovať niečo iné, tak nerozumiem, prečo tu ľudia furt vytvárajú nejaký nátlak na Odorika, a vpodstate sa mu "vyhrážajú", že pokiaľ nezmení svoju ponuku tak, aby zodpovedala nejakej, akú ponúka iný operátor, ale lacnejšej, tak si jeho SIMku nekúpia...
Odorik virtuálním mobilním operátorem
Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem
Najdi si to u bleskmobilu mělo byt být stejné.jiri.filip píše:Díky, ale to jsem neměl na mysli. Tuto diskusi jsem přečetl celou, a tak až na vratnou volací jistinu jsem již o všech poplatcích věděl.Zedna píše: Dle informaci z tohoto a dalsich vlaken:
- koupit SIM kartu pujde zrejme od pristiho tydne
- poplatek za aktivaci SIM 100 Kc
- poplatek za prenos cisla 300 Kc
- vratna volaci jistina 50 Kc
- mesicni pausal 30 Kc
Zajímal mě spíš postup přenosu čísla k Odoriku. Mezi stávající "Velkou Trojkou" jsem číslo nikdy nepřeváděl, a tak vím jen teoreticky, jak by to mělo asi fungovat.
Jde mi o to, kde a jak Odoriku nahlásit, že k němu chci převést číslo 775****** od Vodafone. A také jak dlouhou dobu bude od Vodafone přenášené číslo neaktivní. Tyto informace jsem tady nikde nenašel.
Předpokládám, že přenos čísla bude probíhat podobně jak u Blesk mobile. Nejdříve si koupíte za 100 Kč novou SIM kartu od Odoriku s jakýmkoliv číslem. Posléze si zažádáte na webu Odoriku o přenos svého stávájícího čísla k Odoriku. Odorik vygeneruje číslo přenosu a to číslo předáte svému starému operátorovi. Ten se bude cukat a slibovat hory a k tomu ještě i doly. Pak jej dle nových podmínek musí za pár dní uvolnit. Pak dostanete info o tom kdy se tak stane. Většinou je to brzy ráno. Pak se Odoričí číslo změní na vaše původní číslo a zaplatíte další tři stovky Odoriku. Ten to pošle GTS.
JPT: Presne tak, tvuj prispevek presne vystihuje moji situaci. Mam a pouzivam VOIP od Odorika a mit u nej jen mobil a nemuset resit nejakeho dalsiho operatora by se mi byvalo hrozne moc hodilo. Tak jsem furt cekal na nabidku Odorika jako virtualniho operatora a to zklamani je velke, takze urcite ne natlak, aby to bylo jinak, spis vyjadreni flustrace nad tim soucasnym stavem.
Pitomec: No ja s Odorikem urcite nepochodim a nikdo z rodiny si ho neporidi, takze na sazbu 0,69 Kc/min mohu v klidu zapomenout. Napsal jsem jen duvody proc proste k Odorikovi zadnyho novyho zakaznika neprivedu, je to v zacatku nemoznost roamingu a vstupni poplatek 450 Kc (300 prenos, 100 SIM, 50 jistina). Odeberu jistinu a zapocitam zbyly vstupni poplatek standardne do dvou let provozu, razem mam mesicni poplatek 47,2 Kc a minutovou sazbu 1,69 Kc. Naproti tomu Bleskmobil a Mobil.cz nema zadny vstupni ani mesicni poplatek, jedinna podminka je nabit si jednou za rok (Blesk) nebo za pul roku (Mobil.cz). To pri ne zrovna vysoke zatezi volani, nejsem velky telefonista, ospravedlni i minutovou sazbu 2,50Kc.
Svym prispevkem jsem chtel rici, ze ac hledam sebevic duvody pro volbu Odorika jako meho operatora, at delam co delam nenachazim je a jsem z toho smutny. Mas ale pravdu, ze uz toho bylo dost, je to jasne dane a uz se s tim neda nic delat, smirim se s tim a na Odorika urcite nezanevru a nadale ho budu vyuzivat na IP hovory, ale potreboval jsem si ulevit a treba i dat Odorikovi zpetnou vazbu, proc k nemu neprejdu. Ja roaming nepotrebuju, takze ciste u me je to jen tan vysoky vstupni naklad, kdy proste 400Kc je hrozne moc. Tot vse, dal uz to resit nebudu.
Pitomec: No ja s Odorikem urcite nepochodim a nikdo z rodiny si ho neporidi, takze na sazbu 0,69 Kc/min mohu v klidu zapomenout. Napsal jsem jen duvody proc proste k Odorikovi zadnyho novyho zakaznika neprivedu, je to v zacatku nemoznost roamingu a vstupni poplatek 450 Kc (300 prenos, 100 SIM, 50 jistina). Odeberu jistinu a zapocitam zbyly vstupni poplatek standardne do dvou let provozu, razem mam mesicni poplatek 47,2 Kc a minutovou sazbu 1,69 Kc. Naproti tomu Bleskmobil a Mobil.cz nema zadny vstupni ani mesicni poplatek, jedinna podminka je nabit si jednou za rok (Blesk) nebo za pul roku (Mobil.cz). To pri ne zrovna vysoke zatezi volani, nejsem velky telefonista, ospravedlni i minutovou sazbu 2,50Kc.
Svym prispevkem jsem chtel rici, ze ac hledam sebevic duvody pro volbu Odorika jako meho operatora, at delam co delam nenachazim je a jsem z toho smutny. Mas ale pravdu, ze uz toho bylo dost, je to jasne dane a uz se s tim neda nic delat, smirim se s tim a na Odorika urcite nezanevru a nadale ho budu vyuzivat na IP hovory, ale potreboval jsem si ulevit a treba i dat Odorikovi zpetnou vazbu, proc k nemu neprejdu. Ja roaming nepotrebuju, takze ciste u me je to jen tan vysoky vstupni naklad, kdy proste 400Kc je hrozne moc. Tot vse, dal uz to resit nebudu.

Souhlasím s tebou. 400 Kč vstupního poplatku srovnávací tabulku úplně rozstřelí. Musím proto zohledňovat další věci.Iwo píše:JPT: Presne tak, tvuj prispevek presne vystihuje moji situaci. Mam a pouzivam VOIP od Odorika a mit u nej jen mobil a nemuset resit nejakeho dalsiho operatora by se mi byvalo hrozne moc hodilo. Tak jsem furt cekal na nabidku Odorika jako virtualniho operatora a to zklamani je velke, takze urcite ne natlak, aby to bylo jinak, spis vyjadreni flustrace nad tim soucasnym stavem.
Ale diky zpetnemu volani za 1.18/min 1+1 od VOIP Odorika vubec nehraje roli jakou cenu/tarifikaci bude mit muj novy virtual, chci ho jen na data!Pitomec píše:Odorik za minutu 1,70 s tarifikací 1+1. Převlečené klony O2 a TM za 2,50 a 60+1. Kdo umí počítat, tak má jasno. A to i se započítáním nějakého směšného měsíčního poplatku, jehož výše se rovná malému plzeňskému pivu v hospodě.
@Iwo
Moje poradi je zatim:
1. Relax
2. Bleskmobil
3. Odorik
Pro mne dost vyraznou roli hraji i ty jednorazove poplatky.
Od virtuala chci jen par desitek MB dat, vsechny hovory totiz pujdou pres callback (1.18Kc/min. se sekundovou tarifikaci)
a to velmi pohodlne diky Android aplikaci od Odorika.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče dat, tam bych dal asi na první místo mobil.czZedna píše:Ale diky zpetnemu volani za 1.18/min 1+1 od VOIP Odorika vubec nehraje roli jakou cenu/tarifikaci bude mit muj novy virtual, chci ho jen na data!Pitomec píše:Odorik za minutu 1,70 s tarifikací 1+1. Převlečené klony O2 a TM za 2,50 a 60+1. Kdo umí počítat, tak má jasno. A to i se započítáním nějakého směšného měsíčního poplatku, jehož výše se rovná malému plzeňskému pivu v hospodě.
@Iwo
Moje poradi je zatim:
1. Relax
2. Bleskmobil
3. Odorik
Pro mne dost vyraznou roli hraji i ty jednorazove poplatky.
Od virtuala chci jen par desitek MB dat, vsechny hovory totiz pujdou pres callback (1.18Kc/min. se sekundovou tarifikaci)
a to velmi pohodlne diky Android aplikaci od Odorika.
Relax je slibotechna, tedy na mne to tak působí. Zkuste zavolat na odrb číslo 840999888 a zeptat se na to, jak se zpomalí internet po té, co utratíte za internet 150 Kč. Mně navykládali, že to záleží na lokalitě. V Brně je to 16 kbit a v Praze 21.6 Kbit. Přitom Brno má lepší pokrytí T-mobile než Praha

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Simkarty zasílané poštou nebo prodávané na pobočce nemusí mít přiřazené nutně odorik číslo. To lze přiřadit až při aktivaci. Je zde možnost přenos čísla mírně zadotovat, to by mohla být maximálně těch 100 Kč, ale ještě nejsme rozhodnuti. Na tu fázi, že původní operátor začne slibovat hory doly jsem nějak zapomněl.enigmatic píše:Předpokládám, že přenos čísla bude probíhat podobně jak u Blesk mobile. Nejdříve si koupíte za 100 Kč novou SIM kartu od Odoriku s jakýmkoliv číslem. Posléze si zažádáte na webu Odoriku o přenos svého stávájícího čísla k Odoriku. Odorik vygeneruje číslo přenosu a to číslo předáte svému starému operátorovi. Ten se bude cukat a slibovat hory a k tomu ještě i doly. Pak jej dle nových podmínek musí za pár dní uvolnit. Pak dostanete info o tom kdy se tak stane. Většinou je to brzy ráno. Pak se Odoričí číslo změní na vaše původní číslo a zaplatíte další tři stovky Odoriku. Ten to pošle GTS.

Dobry den, tedy zitra se muzu stavit v Jindrisske pro tri SIMky a pristi tyden pres web zazadam o prenos cisel. Chapu to dobre?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, akorát příští týden nemusí být přenos čísel ještě funkční.buml píše:Dobry den, tedy zitra se muzu stavit v Jindrisske pro tri SIMky a pristi tyden pres web zazadam o prenos cisel. Chapu to dobre?