Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
luky

Re: Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Příspěvek od luky »

dobrý den,
nainstaloval jsem na nový telefon sony Xperia L android 4.2.2 aplikaci Odorik callback 1.8. Nastavení proběhlo OK, výše kreditu se mi zobrazuje. Můžu objednat hovor přes sms s PINem. Nejde mi ale:
- objednání hovoru klasicky přes data, data mi jedou (zobrazuje se kredit), firewall není aktivní - není nějaký výpadek služby Odorik?
- nejde mi integrace. Zvolím si telefonní číslo v seznamu androidu, dám volat a telefon rovnou volá přes gsm. Pro výchozí volání (aplikace Telefon) nemám nastaveno Spouštět jako výchozí

pozn.: zvolil jsem Callback na číslo. Zobrazilo se mi "Vyčkejte, zavoláme vám nazpět" - ale příchozí hovor není. (číslo svého mobilu jsem uvedl, zkusil jsem i jiné číslo)
prosím o rady a tipy,
Díky
Largon

Příspěvek od Largon »

Dobrý den,
výpadek byl opravdu na naší straně. Stěhovali jsme dopoledne z výkonnostních důvodů aplikační server, ve kterém běží API. To způsobilo tyto problémy s callbackem.
luky

Příspěvek od luky »

díky, myslel jsem si to, zjistil jsem pak, že nejeli ani jiné aplikace pro objednání hovoru u Odorika. Možná by bylo nebylo špatné poslat uživatelům email, že je porucha (přijde mi sms).

Nevíte, jak nastavit u Androidu 4.2.2, aby mi před voláním na gsm číslo dal na výběr? Zrovna u toho volání ten výběr není (jindy se Android 4.2.2 ptá, jakou aplikaci použít, jestli jen jednou nebo volbu uložit na stálo). Není to chyba aplikace, třeba u OdorAKu je to stejné.... Jak jsem psal, nemám nastaveno SPOUŠTĚT JAKO VÝCHOZÍ

díky moc
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

luky píše:díky, myslel jsem si to, zjistil jsem pak, že nejeli ani jiné aplikace pro objednání hovoru u Odorika. Možná by bylo nebylo špatné poslat uživatelům email, že je porucha (přijde mi sms).
O téhle chybě jsme nevěděli a myslím, že první věc poté, co se o ní dozvíme, je ji opravit a ne všechny obesílat, že to ještě možná tak dalších 5 minut nepůjde.

Většinu potíží si způsobíme sami tím, jak se snažíme Odorik.cz zdokonalovat. Na většinu potíží si přijdeme sami ještě dříve, než ji stačí nějaký zákazník zaznamenat - máme na to vlastní testy - ty ale nepokryjí úplně všechny doplňkové služby a jejich kombinace, takže občas něco proklouzne a je třeba nám to nahlásit.
Nevíte, jak nastavit u Androidu 4.2.2, aby mi před voláním na gsm číslo dal na výběr? Zrovna u toho volání ten výběr není (jindy se Android 4.2.2 ptá, jakou aplikaci použít, jestli jen jednou nebo volbu uložit na stálo). Není to chyba aplikace, třeba u OdorAKu je to stejné.... Jak jsem psal, nemám nastaveno SPOUŠTĚT JAKO VÝCHOZÍ
díky moc
Co se týče integrace Odorik callback aplikace do android telefonu, bohužel neexistuje žádný spolehlivý způsob, který by fungoval na všech telefonech. Proto jsou ohledně integrace v menu dvě volby. Jsou to poslední dvě položky v menu nastavení (tam se dostanete zmáčknutím ikonky ozubených koleček vpravo nahoře), zkuste tedy, jestli změnou těchto nastavení se nebude aplikace chovat pro Vás vhodněji.

Pro kolemjdoucí návod na odorik callback aplikaci je zde http://www.odorik.cz/w/odorik_callback_pro_android
4smart.cz
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 4smart.cz »

Zobrazování dokončovacího dialogu je bohužel co výrobce telefonu/model/verze Androidu nejednoznačné. V případě některých zařízení nelze vyvolání dokončovacího dialogu dosáhnout vůbec (telefony Grandstream, typicky GXP2200 s Androidem),
jindy je třeba prozkoumat změny operačního systému Android, provedené výrobcem telefonu (např. HTC) a najít Hack, nebo použít generický způsob, který nemusí vždy a všude fungovat, ale funguje alespoň ve většině případů.

Napište sem pro zajímavost informace o Vašem telefonu - výrobce, typ, verze Androidu.

J.M.
luky

Příspěvek od luky »

sony Xperia L (C2105), android 4.2.2

https://code.google.com/p/android/issue ... l?id=58097
luky

Příspěvek od luky »

.......vypadá to na bug Androidu 4.2.2, 4.3 a 4.4. Chyba (jestli to google jako chybu bere) je reportována od poloviny roku 2013.
luky

Příspěvek od luky »

nezbývá než nainstalovat z google play nějaký dialer, např. ExDialer - ten umožní vybrat aplikaci, která provede vlastní "volání"

Neuvažuje Odorik o vlastním plnohodnotném dialeru?
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Nějak nemohu najít jak ve vaší Androidí aplikaci pro vyvolání callbacku nastavím přes jakou linku to bude realizováno, nevyhovuje mi aby to byla tak, kterou mám jako první v pořadí. A ještě, mám Android v angličtině, ale tuto aplikaci bych si rád přepl do češtiny, jak to udělám?
k.hrdina

Příspěvek od k.hrdina »

Tohle by mě také zajímalo.
Odpovědět