Odorik bude virtuální mobilní operátor

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
kapetr

Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor

Příspěvek od kapetr »

Také se těším na Odorik a jak se mu podaří služby provázat. Jen doufám, že nabídne nějaký tarif bez paušálu nebo předplacenku bez expirace.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

kapetr píše:Také se těším na Odorik a jak se mu podaří služby provázat. Jen doufám, že nabídne nějaký tarif bez paušálu nebo předplacenku bez expirace.
Odorik uz avizoval, ze bude nabizet "predplacenku" s kreditem spolecnym pro mobilni/VOIP volani, tedy s platnosti 2 roky.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

kapetr píše:Já přece neatakuji Odorik!
Srovnáváte nesrovnatelné - tohle je o přímém volání z mobilu, jestli jste to nepochopil.
Zdá se, že se chcete jen hádat a na to já nemám ani čas ani chuť. Takže přepínám a končím.
Nikdo se proboha nehádá, vedeme tady snad normální diskuzi. Prostě mně osobně se ta nabídka nijak nepozdává (navíc mám nějak od přírody averzi vůči všemu, z čeho je cítit O2), tak sem to napsal. Pokud naopak někoho ta nabídka osloví, tak ať si ji klidně vezme.
info

Příspěvek od info »

Některé firmy mají extra VIP podmínky pro "své" mobily (operátor jim je zapůjčí) a mají free tarif za, a to se podržte, méně jak 150 Kč/měsíčně! Ovšem, těch mobilů je řádově tisíce, a není to ani sněmovna nebo senát. Je to "kousek" vedle....

Z toho lze asi odvozovat, kam až ty ceny někdy mohou spadnout. Možná!?
tazatelx

Příspěvek od tazatelx »

Dobrý den,

přiznám se, že jsem nečetl celou diskuzi od jejího počátku až do samého konce. Jen celkem obecně - také, ač nerad, bych rád momentálně viděl virtualitu Odoriku pod O2. Proč? Vysvětlení je jednoduché. I přes určité problémy, které jsem kdysi zaznamenal a vytvořil si názor na jmenovanou společnost (O2), poskytuje v oblastech, kde se pohybuji nejlepší vykrytí signálem. Vzhledem k potřebě být dostupný, pak nemohu volit kompromisní variantu, ač by byla výhodnější. Absolutně nejhorší varianta pro mě bude T-Mobile.

Chápu však, že je mnoho lidí, kteří mohou mít situaci se sítí zcela odlišnou.

I když by volba padla na jinou společnost, přeji Odoriku hodně úspěchů!
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

T-Mobile sice není moje krevní skupina, ale bohužel znám v okolí Brna místa, kde není signál žadného jiného operátora, než právě T-Mobilu.
tazatelx

Příspěvek od tazatelx »

Samozřejmě můžete mít odlišnou zkušenost. Koukal jsem na mapu pokrytí a vidím, že ono pokrytí se zřejmě občasně týká spíše telefonování venku, než v bytě :-) Protože čas telefonních budek je minulostí, nemám potřebu, čas a chuť nahánět signál po ulici.

Navíc mám zkušenost třeba s různými výlety do lesů. Člověk je občasně překvapen pokrytím v takovém místě. Z druhé strany ho zaskočí nedostupnost nebo kolísající dostupnost v hustě obydlené oblasti.

U O2 jsem zůstal právě z důvodu pokrytí. T-Mobile v místech, kde se pohybuji, chytám velmi špatně. Známý se nechal přemluvit na nějakou nabídku, právě od T-Mobilu a byla mu k ničemu. Nedovolal se, vlastně on ano - protože „nahonil“ signál, ostatní mu však ne. Má slova opravdu nemíří do kritiky kohokoliv. Každý má něco. Někde může vést ten, onen, či další.

Čekám na vyjasnění situace na trhu (nástup virtuálů) abych přešel jinam - k cenově a službami zajímavějšímu poskytovateli. Do hry samozřejmě vstupuje také kvalita komunikace se zákazníkem. Bohužel se musím orientovat dle výše naznačeného.
mi-ko

Příspěvek od mi-ko »

Je asi jasný,že každý operátor má,nebo nemá všude jiný signál.Tam kde neni jeden,muže být druhý,nebo třetí.Předevšim to záleží na hustotě rozmístění BTS,poloze,rázu okolí,atd.Pokud všichni tři operátoři daji svoje antény na stejný stožár,tak v tý lokalitě budou všichni tři stejně.Provozovatel Odoriku se určitě nebude ve výběru sítě rozhodovat podle toho,kdo kde konkrétně bydlí a jaké tam má pokrytí signálem,aby mu zrovna udělal radost.Hlavní bude nákupní cena a podmínky,aby mohl on sám nabídnout pokud možno nejpřijatelnější cenu volání,s ohledem nabídek konkurence.Takže necháme provozovatele Odoriku,ať on sám vybere operátora,který mu bude nejlépe vstřícný a nám bude moci nabídnout zajímavé ceny za volání,sms a data.Komu to nepofrčí,bude se muset poohlédnou po jiné alternativě.Možností bude dost.
doubleclutcher

Příspěvek od doubleclutcher »

Na trh míří až 15 nových virtuálů, máme seznam Více na: http://www.mobilmania.cz/clanky/na-trh- ... n=copylink ; " Na webu ČTÚ zatím není vidět, že by čísla dostal další VoIP operátor Odorik, který se v únoru vyjádřil v tom smyslu, že chystá předplacenky, mobilní internet a integraci služeb pod jeden účet."
luky

Příspěvek od luky »

zajímavý je údaj "počet čísel". Těch 10 tisíc není moc. Možná se počítá spíše s přenosem čísel. Na druhou stranu takový Bleskmobil ("virtuál") sází na styl koupím v trafice, provolám, zahodím.
Naopak u Tesca mi 200 tisíc přijde málo. Zajímal by mě ten multilevelový Air telecom s 1 milionem čísel......
Odpovědět