Dodatek ke smlouvě pro aktivaci roamingu a premium SMS

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
lobosland

Re: Dodatku ke smlouvě pro aktivaci roaming a premium SMS

Příspěvek od lobosland »

ViR píše:
MaT píše:MVNO mají mít pokud možno rovné podmínky a ne aby jim nějací MNO házeli takhle klacky pod nohy...
A podle čeho ;-)? TMo bude oponovat, že neporušuje žádný obecně závazný předpis či regulační opatření, a bude mít bohužel pravdu. On zatím není ani povinen uzavřít s nějakým "MVNO" smlouvu, natož aby bylo dáno, co mu "musí" poskytnout.
Já netvrdím, že TMo něco porušuje, určitě to mají posvěcené od svých právníků. Já píšu, že to není normální a měli bychom vyvinout tlak nějakým určitým směrem, aby např. ČTÚ stanovil ten závazný předpis nebo regulační opatření a tím se přinutilo TMo tento stav změnit. Taky chápu TMo, že dokud ho nic nenutí tu dobu zablokování čísla zkrátit tak ji zkracovat nebude, protože by byl sám proti sobě. Trh to nezařídí, protože 3 "velcí" drží monopol a sami od sebe nebudou proti sobě nic podnikat.
Já jsem v oboru telekomunikací laik a neorientuji se jak přesně popsat problém, který TMo vytváří, ale kdyby někdo dal dohromady dopis s fakty co TMo virtuálům provádí a že de facto vytváří nerovné konkurenční prostředí tak jsem ochoten tento dopis za sebe odeslat na všechny zainteresované instituce a budu je urgovat, aby se tím problémem zabývali.
Dokud budeme o-fce a necháme si všechno líbit tak to tu bude furt stejné.
ViR

Příspěvek od ViR »

lobosland píše: Já netvrdím, že TMo něco porušuje, určitě to mají posvěcené od svých právníků. Já píšu, že to není normální a měli bychom vyvinout tlak nějakým určitým směrem, aby např. ČTÚ stanovil ten závazný předpis nebo regulační opatření a tím se přinutilo TMo tento stav změnit.
No na tom už se docela usilovně nějaký čas pracuje :-). Což je jediný důvod, proč vůbec mobilní operátoři pustili do svých sítí nějaké "MVNO", protože to vůbec nemusí umožnit, ale pouze mohou.

Jenže tím, že vůbec ti síťoví operátoři ty další operátory do svých sítí pustili, tak v podstatě "znevěrohodnili" dosavadní vymezení trhu č. 8 a jeho analýzy, a musí se to dělat znovu.

O což jim v podstatě šlo, protože tím se oddálí případná regulace (nařídit ji je bohužel poměrně složitý a přesně stanovený proces, čili nemůže nějaký úřad něco jen tak od zeleného stolu rozhodnout, aby bylo hotovo....).
alfi

Příspěvek od alfi »

vzhledem k "sjednoceným" roamingovým cenám = volání v rámci navštívené sítě stojí stejně, jako volání domů, jeden takový praštěný nápad - nešlo by všechny odchozí roamingové hovory směrovat/povolit jen na číslo ústředny odoriku, kde si člověk vytočí číslo příjemce a budete mít kontrolu nad všemi hovory i bez písemných úpisů? :-) i když je pravda, že cenově to na callback stejně nemá, tedy jde max. o pohodlí volajícího..
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

alfi píše:vzhledem k "sjednoceným" roamingovým cenám = volání v rámci navštívené sítě stojí stejně, jako volání domů, jeden takový praštěný nápad - nešlo by všechny odchozí roamingové hovory směrovat/povolit jen na číslo ústředny odoriku, kde si člověk vytočí číslo příjemce a budete mít kontrolu nad všemi hovory i bez písemných úpisů? :-) i když je pravda, že cenově to na callback stejně nemá, tedy jde max. o pohodlí volajícího..
To nejde ze dvou důvodů. Nejsme schopni zakázat všechna čísla, ale povolit jen jedno. A i kdyby to nějak šlo, tak by tímto způsobem platili hovory dva - tedy moc podstatný vliv na cenu by to nemělo, protože si připlatit 0,59 Kč/min již není mnoho, ale přece.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Georgius píše:Maximální protelefonovatenou částku bych taky chtěl - Vodafon to umí už dávno (jasně, není virtuál, takže má život jednodušší), mluvilo se i o možnosti zablokovat hovory jen do roamingové země + ČR. Při kombinaci těchto dvou podmínek by bylo dost těžké se dostat do zásadního mínusu.
Souhlasím, onen účastník jen nesmí schválně volat čísla se zvýšenou sazbou. Různé premium linky, o kterých ani nevíme, že existují, a kolik stojí. Dozvíme se to, až když tam někdo v roamingu zavolá. Nebezpečných linek není moc a nejsou asi ani v každé zemi, ale teoretická možnost to je. A bohužel na tohle EU, co se týče bezpečnosti, nějak zapomíná. Aby to někdo ale udělal omylem, je hodně hodně nepravděpodobné.

Pokud povolíme EU, povolí se i okolní země, které nejsou zrovna levné ....
Co se týče ověřování podpisu, minulý týden jsem to absolvoval z jiného důvodu a musím říci, že ve srovnání s celkovým opruzem spojeným s návštěvou pošty (čekání, neochotná osoba na přepážce atd) je těch 30 korun zanedbatelných. Ale:

1. bude to zřetelné MÍNUS pro babičku Nebákovou co jezdí s dětmi na víkenend nakupovat do Reichu nebo pro Frantu odvedle, protože bleskmobil to přece vůbec nechtěl (a v tom okamžiku nemá smysl vysvětlovat cokoliv o účtování v roamingu)
Ano. Nicméně za babičku se může zaručit její vnuk tím, že její účet uvede spolu se svým, až to půjde podepisovat za sebe.
2. pokud někdo aktivně dloudodobě využívá VOIP - má dejme tomu rok a déle "pevnou" a protočil třeba 2000 Kč a více a na jeho čísla volalo alespoň 20 jiných čísel (všechna čísla jsou jen příklad) je dost nepravděpodobné, že by v případě průšvihu prostě jenom zahodil SIMku a dělal mrtvého brouka, minimálně z toho důvodu, že spousta lidí zná jeho VOIP číslo od Odorika
Souhlasím. Je to přesné. U takových zákazníků předpokládám bude do budoucna stačit potvrdit onen dodatek na webu.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

5icz píše:Pokud odorik nechce mit oddeleni na vymahani dluhu, tak pak nerozumim k cemu je tento dodatek-i s nim pokud nekdo udela dluh a nebude ho chtit zaplatit, tak to z nej ziskat neni jednoduche. Kauce pri roamingu mi prijde efektivnejsi a jednodussi.
Běžným používáním se bude možné dostat do mínusu maximálně v řádu desetikorun nebo stokorun. Pozor na data hlavně mimo EU!
Tedy není to pojistka pro vymáhání dluhů, ale spíše proti různých možným nekalostem ze strany zákazníků.

Není to tedy typický scénář většiny lidí v dluzích, kdy oni prostě utrácí více než je zdrávo a pak nejsou schopni to zaplatit.

Těžko někdo potřebuje si koupit pětkrát 24 hodinovou SMS jízdenku během půl hodiny.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

luky píše:U placených premiových sms bych rozlišil sms do ceny 20Kč /sms (platba za jízdenku MHD) a opravdu drahé sms (90 Kč a více)
To rozhodne ne!!
Prave kvuli SMS jizdenkam mnoho lidi chce mit k dispozici premium SMS a v Praze se da koupit celodenni SMS jizdenka myslim ze za 110 Kc.
To znamena, ze ne kazda premium SMS s cenou > 20 Kc je "nezadouci", "nebezpecna".
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

Zedna píše:v Praze se da koupit celodenni SMS jizdenka myslim ze za 110 Kc
A 72 h / 310 Kč
http://www.smsjizdenka.cz/
Tom841

Příspěvek od Tom841 »

Já jsem to ochoten podepsat, ale byl bych rád kdyby jste to spustili co nejdříve
od kdy to plánujete spustit ?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Tom841 píše:Já jsem to ochoten podepsat, ale byl bych rád kdyby jste to spustili co nejdříve
od kdy to plánujete spustit ?
Můžete podepisovat, než to poštou přijde, bude vše doděláno. Dal jsem tam dnes jinou verzi, která zavádí "výpovědní dobu" 24 hodin a to kvůli tomu, že může nějakou dobu trvat, než se zablokování odchozích hovorů v roamingu projeví.
Odpovědět