Aktivace CLIPu o O2 mobilních čísel.

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktivace CLIPu o O2 mobilních čísel.

Příspěvek od xsouku04 »

Spáč píše: stř 02. říj 2024 17:39:35 Dobrý den. Prosím o radu, několik let požívám na pevné číslo od Odorika jako Clip číslo svého mobilu. Mám mobil od ČEZ a ti fungují v síti O2. Kvůli zneužití to nyní nefunguje. Kvúli vyjmutí jsem byl na pobočce O2, tam jsem neuspěl, prý mi veškeré služby poskytuje ČEZ a oni jim poskytují pouze síť. Tak sem šel na ČEZ, tam mi sdělili že tuto službu neposkytují a vůbec se mnou pán nechtěl bavit, dokonce mě na požádání i odmítnul sdělit svoje jméno.
Poradí mi někdo co mám dělat, na koho se mám obrátit, jestli je tato situace řešitelná? Děkuji.
Dobrý den. Doporučuji se zeptat na emailu asapvyjimky[zavináč]o2.cz a pokud se budou tvářit, že to není možné nebo vůbec neodpoví, pak bych se obrátil s dotazem na ČTÚ.
Blokaci provádí samotný O2, tedy žádat o výjimku ČEZ nedává moc smysl. Zbývá dořešit, jak se u O2 prokážete, že máte smlouvu s ČEZ. (např. by to mohlo jít vyřešit poskytnutím čísla SIM)

Aktivovat CLIP je možné jen díky zásahu ČTÚ, a i když je to nepohodlné, je to rozumný kompromis.
Spáč

Příspěvek od Spáč »

Děkuji za nasměrování.
Napsal jsem tam mail s dotazem tak jsem zvědavý co mi odpoví a jaké je řešení. Dám potom vědět.
Spáč

Příspěvek od Spáč »

Zdravím všechny.
Tak po komunikaci s člověkem na tom maitu (čekal jsem vždy dlouho na odpověď) a komunikací s Odorikem (rychlovka), mě asi po měsíci všechno funguje tak jak má, myslím ten CLIP.
Odorik mě poslal za jeho stranu předvyplněnou žádost která je tady ke stažení čistá, já jsem ji vytisknul, vyplnil za sebe, oskenoval a poslal na tu mailovou adresu s krátkým popisem co potřebuju. Žádné ověření podpisu jsem nedělal, zkoušel jsem jestli to projde a prošlo to.
Docela jednoduchej postup, jen ta doba. Dělal jsem přes časem totéž u T-Mobile, taky relativně jednoduchý ale taky jsem čekal měsíc.
Tak přeju pevný nervy :-)
aiwan

Příspěvek od aiwan »

Dobrý deň. Nemáte niekto info, či je možné aktivovať CLIP aj u slovenského O2?
Na Slovensku je situácia taká, že O2 posiela hovor ako súkromný a Telekom (T-Mobile) ho rovno blokuje. Orange neviem a 4ka hovor púšťa bez problémov aj s CLIPom...
Spáč

Příspěvek od Spáč »

Doporučuji nechat si poradit od někoho z Odorika.
Vím že některá čísla zahraničních operátorů se dají jako CLIP u Odrika použít, ale nevím přesně kterých. Myslím že jednání je individuální.
Přeju hodně štěstí :-)
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

aiwan píše: pon 06. led 2025 8:04:17 Dobrý deň. Nemáte niekto info, či je možné aktivovať CLIP aj u slovenského O2?
Na Slovensku je situácia taká, že O2 posiela hovor ako súkromný a Telekom (T-Mobile) ho rovno blokuje. Orange neviem a 4ka hovor púšťa bez problémov aj s CLIPom...
Aby vám fungoval CLIP ze slovenským mobilním číslem, tak jediná možnost je, aby tohle číslo bylo přihlášeno v roamingu, pak musí blokování vypnout.
Whitelist jako u nás tam nemají. Bohužel je to trend a má to již velká část zemí.
avod

Příspěvek od avod »

Kamarádi, prosím vás o radu.
Mám u Odorika číslo. Chtěl bych, abych to měl jako dřív. Zavolal jsem z něj někomu přes ZoiPer a volanému se zobrazilo moje mobilní číslo. Teď to nejde, vím. Psal jsem svému současnému operátorovi SIMPLE, jestli je samostatný virtuál, nebo je pod O2 a odepsali mi, že jsou pod operátorem Tesco Mobile a využívají pokrytí společnosti O2.
Stačí tedy napsat žádost z první stránky na O2, nebo musím udělat ještě něco jiného?
Děkuji za odpověď.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Obávám se, že z toho nic nebude...
alfi

Příspěvek od alfi »

avod píše: stř 29. led 2025 9:14:37 Mám u Odorika číslo. Chtěl bych, abych to měl jako dřív. Zavolal jsem z něj někomu přes ZoiPer a volanému se zobrazilo moje mobilní číslo. Teď to nejde, vím. Psal jsem svému současnému operátorovi SIMPLE, jestli je samostatný virtuál, nebo je pod O2 a odepsali mi, že jsou pod operátorem Tesco Mobile a využívají pokrytí společnosti O2.
Stačí tedy napsat žádost z první stránky na O2, nebo musím udělat ještě něco jiného?
Nejlepší je odportovat rovnou k Odoriku :) Nebo co vás drží u Simple?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

avod píše: stř 29. led 2025 9:14:37 Kamarádi, prosím vás o radu.
Mám u Odorika číslo. Chtěl bych, abych to měl jako dřív. Zavolal jsem z něj někomu přes ZoiPer a volanému se zobrazilo moje mobilní číslo. Teď to nejde, vím. Psal jsem svému současnému operátorovi SIMPLE, jestli je samostatný virtuál, nebo je pod O2 a odepsali mi, že jsou pod operátorem Tesco Mobile a využívají pokrytí společnosti O2.
Děkuji za odpověď.

Jediné řešení je zeptat se písemně přímo na ČTÚ jak máte postupovat. To jsou ti co rozhodnují, O2 o tom nerozhoduje. To děl jen to, co dostane nakázáno že dělat musí. A oni také zkouší toho dělat co nejméně. Ale rozhodně to nebude jednoduché.
Odpovědět