Nové proxy a změny na webu 21. května 2012 večer

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
luky

Re: Nové proxy a změny na webu 21. května večer

Příspěvek od luky »

tady v tomto případě to byl Vodafone, akorát to číslo, na které jsem chtěl odeslat sms, bylo dříve u O2 (607 xxx xxx)
Luboš

Příspěvek od Luboš »

Jak již zmíněno několikrát, nefunkčnost na Nokii mi vyřešila změna přenosu z auto na UDP.
doubleclutcher

Příspěvek od doubleclutcher »

Od té doby, co běží nové proxy, není možné v rámci sítě Odorik volat na číslo *8223004 "ústředny" (IVR) odorik.cz , viz. téma Jaké je číslo "ústředny" (IVR) odorik.cz? ( http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=443 ). Bude číslo *8223004 ještě funkční, nebo po zprovoznění nového proxy má ústředna IVR nové číslo?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

doubleclutcher píše:Od té doby, co běží nové proxy, není možné v rámci sítě Odorik volat na číslo *8223004 "ústředny" (IVR) odorik.cz , viz. téma Jaké je číslo "ústředny" (IVR) odorik.cz? ( http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=443 ). Bude číslo *8223004 ještě funkční, nebo po zprovoznění nového proxy má ústředna IVR nové číslo?
Ano opravdu to nefungovalo, nicméně v době kdy jste psal tento příspěvek to už mělo fungovat. Nyní jsem to zkoušel a je to OK.
tom.i

Příspěvek od tom.i »

Zdravim, nevim jestli mam problemu na sve e72 z duvodu prevodu na novejsi proxy, nebo problemem po aktualizaci FW na nejnovejsi 91.003, ale jaksi se mi nedari se radne pripojit na odorik.
Resp.zaregistruji se, ale jenom pokud postupuji takto:
Ovld.panel - Pripojeni - Nastaveni site - Advanced VoIP settings - SIP settings - Odorik (profil) - Registrace - a zde musim nastavit "V domaci siti". Po vyjeti se mi zapne wifi v mobilu na "Odorik (profilu)" se mi ukaze "Registrovan", to mi potvrdila i stranka v nastaveni na odorik.cz:
Dne 2012-05-23 v 20:41:49 hodin vaše zařízení Nokia RM-530 081.003
Jenze, volat pres internetove pripojeni nelze.
Pokud najedu do seznamu kontaktu a zde v horni casti vyberu ODORIK profil, tak klikanim na "Aktivovat profil" nic nedela.
Pak jsem jeste zkousel z hlavni obrazovky kliknout na skanovani WIFI a zde v menu mam polozku "Zapnout sluzbu Odorik", kdyz to potvrdim, tak se mi okamzite zobrazi hlaska "Zapnuti sluzby Odorik se nezdarilo".

Nema nekdo stejny problem?
Asi si spis myslim, ze to bude tim novym FW, ktery jsem tam dal dneska :(

Dekuji za pripadne rady, podnety, navrhy.. ale popravde si myslim, ze mi s timto asi nikdo nepomuze :(
krc11

Příspěvek od krc11 »

Používám Nokii E51 a odchozí hovory přestaly fungovat. Nehodlám zkoušet nějaká provizoria, jako slovo "starý" do adresy, chci nějaké trvalé řešení.
A mimochodem, už mě stálo dost peněz to, že jsem musel použít jiné řešení.
Nechápu, proč se mění něco co fungovalo???
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Tohle je reakce na moje poslední dva příspěvky. Změnit typ přenosu z auto na UDP jste zkusili ?
Napište nám prosím mail, kde bude o jakou linku se jedná a kontakt na Vás, podíváme se jaké pakety k nám dorazily.
E51 zde mám, takže mohu vyzkoušet.
krc11

Příspěvek od krc11 »

O.K., toto pomohlo, díky.
okindl

Příspěvek od okindl »

Navrhuji tuto informaci o nutnosti užívání přenosu pomocí UDP výrazně vyznačit i v návodech.
například v: http://www.odorik.cz/w/nokiae52

Nový účastník se připojí, ale nezavolá si a pak zbytečně hledá a hledá a hledá..
tom.i

Příspěvek od tom.i »

xsouku04 píše:Tohle je reakce na moje poslední dva příspěvky. Změnit typ přenosu z auto na UDP jste zkusili ?
Napište nám prosím mail, kde bude o jakou linku se jedná a kontakt na Vás, podíváme se jaké pakety k nám dorazily.
E51 zde mám, takže mohu vyzkoušet.
Mne bohuzel nastaveni UDP nepomohlo, sluzba se mi vubec sama nepripoji :(
Asi budu muset provest downgrade na starsi verzi FW.
Odpovědět