Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
Zedna

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od Zedna »

Souhlas s tom_speedy.

Pokud ma nekdo mobil s Androidem, tak muze vyuzivat aplikaci Odoriku pro pohodlne zpetne volani,
tzn. nemusi ho az tak moc zajimat jakou cenu za minutu bude mit jeho novy virtualni mobilni operator,
protoze pro hovory z mobilu bude moct i nadale vyuzivat VOIP Odorika pres callback (a to pohodlne).

Jedine co potrebuje jsou mobilni data.
Otazka je kdo kolik dat potrebuje, pro nekoho kdo jich potrebuje vic se vyplati virtualove, kteri nabizeji balicky,
pro nekoho kdo dat potrebuje mene jsou idealni virtualove nabizejici data uctovana po kB (Odorik).

Takze souhlas, ze honba za nejnizsi minutovou sazbou je v teto situaci zbytecna.
Take nesouhlasim s mesicnim pausalem, kdyz uz by byl nezbytny (kvuli GTS), tak radeji formou minimalniho plneni.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

To zpětné volání se ale už moc nevyplatí, když např. zmiňovaný Relax Mobil má cenu přímého hovoru 1,50Kč a zpětné volání mobil-mobil u Odoriku jsou 2Kč (byť s lepší tarifikací).
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:To zpětné volání se ale už moc nevyplatí, když např. zmiňovaný Relax Mobil má cenu přímého hovoru 1,50Kč a zpětné volání mobil-mobil u Odoriku jsou 2Kč (byť s lepší tarifikací).
Callback bude ještě nějakou dobu nejlevnější způsob volání. Ta cena 1 Kč/min je nyní jen dočasně.

Co se týče virtuálů, je to pořád jen začátek. Myslím, že do dvou let se bude běžně volat z předplacené karty bez paušálu pod 1 Kč/min vč DPH. Všechen ten marketingový humbuk, jehož jsme nyní svědky, je jen předehra, a to kdo bude dlouhodobě nejvýhodnější, se celkem jistě ještě mockrát změní. Rozdíly budou malé. A hodně virtuálů při tom zanikne.
tom_speedy

Příspěvek od tom_speedy »

Pitomec píše:To zpětné volání se ale už moc nevyplatí, když např. zmiňovaný Relax Mobil má cenu přímého hovoru 1,50Kč a zpětné volání mobil-mobil u Odoriku jsou 2Kč (byť s lepší tarifikací).
No a jsme u té krásné české reklamštiny. Vy radši 49,90Kč a potom za 1,50Kč. Za to já třeba radši na přímo za 2,50Kč případně i za 2Kč s callbackem. Takže vy máte provoláno 0minut, za 50Kč ale voláte za 1,50Kč, zatímco já mám provoláno 20min za těch stejných 50Kč a volám za 2,50Kč.

xsouku04: Krásná ukázka pokřivenosti trhu ach jo, když dva hovory jsou levnější než jeden (vy za to nemůžete nic proti vám).
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Takovato nesmyslna/neferova srovnani tu jsou bohuzel casta, kdyz se srovnavaji ceny pred/po slevneni.

Od 1.7. klesly propojovaci poplatky, takze nekteri operatori to jiz promitli do svych cen, ale jini (Odorik) jeste ne,
takze srovnavat ceny tech, kteri budou zlevnovat zanedlouho s temi, kteri uz zlevnili je nefer.

Odorik ma nyni cenu 1Kc/min. na mobily a 2Kc/min pro callback.
Zanedlouho bude zlevnovat pravdepodobne zhruba na 0.59Kc/min na mobily a 1.20/min callback.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

tom_speedy píše:
No a jsme u té krásné české reklamštiny. Vy radši 49,90Kč a potom za 1,50Kč. Za to já třeba radši na přímo za 2,50Kč případně i za 2Kč s callbackem. Takže vy máte provoláno 0minut, za 50Kč ale voláte za 1,50Kč, zatímco já mám provoláno 20min za těch stejných 50Kč a volám za 2,50Kč.

xsouku04: Krásná ukázka pokřivenosti trhu ach jo, když dva hovory jsou levnější než jeden (vy za to nemůžete nic proti vám).
Jenomže on je problém v tom, že k té "tvoji" ceně si musíš ještě připočítat cenu za data nebo rovnou nějaký datový tarif, protože jinak je s callbackem utrum. Osobně ale Relax Mobil není to, co by mě oslovilo, to jenom pro úplnost. Jediný virtuál, o kterém bych uvažoval, je GoMobil s paušálem 200,-Kč (protože to se tak akorát vejde do mojí spotřeby volání a dat, a za což teď u VF platím 550Kč a zbytečně mně propadají jak volné minuty, tak SMS, které v tom Velikonočním VF tarifu jsou).
tom_speedy

Příspěvek od tom_speedy »

Tomu že by byly ceny pod 1Kč vč DPH moc nevěřím.
1) Všichni chtěli (těšili se) na virtuály a velká trojka si to dokázala ohlídat viz. podmínky GTS. Uvidí se s čím příjde VF a Quadruple, ale nečekám, že to bude o moc lepší. Prostě velká trojka si to pohlídá
2) Aby moch mít virtuál lepší vyjednávací pozici, tak předpokládám, že za ním musí stát masa zákazníků a český člověk je konzervativec, aby přecházel. Ve většině případů ani neví že volá např. za 6Kč/min.
3) Až poteče velké trojce do bot co do počtu lidí (nečekám v horizontu 2 let), tak vytáhnou svoje zbraně, zlovňování, akce, změna tarifikace. Vemte si, že Blesk je tu 8měsíců a za tu dobu jsem nezaznamenal, že by trojka přišla s nějakou akcí. Spíš naopak akcí ubylo a kde nic tu nic.
Pitomec píše:Jenomže on je problém v tom, že k té "tvoji" ceně si musíš ještě připočítat cenu za data nebo rovnou nějaký datový tarif, protože jinak je s callbackem utrum.
Tak teda nevím, ale mám takový pocit, že vůbec nevíš to, jak callback funguje. Nepotřebuju k tomu přece zádná data, jen jakýkoliv telefon.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Jistě, můžeš si to objednat přes SMS (http://www.odorik.cz/w/callback), což má ale k pohodlí hodně daleko, nehledě na cenu za SMS. Proto jsem to ani nezmiňoval, stejně jako přednastavené zpětné volání, protože ani to není plnohodnotná funkce.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:Jistě, můžeš si to objednat přes SMS (http://www.odorik.cz/w/callback), což má ale k pohodlí hodně daleko, nehledě na cenu za SMS. Proto jsem to ani nezmiňoval, stejně jako přednastavené zpětné volání, protože ani to není plnohodnotná funkce.
Pohodlné je to přece přes androidí aplikaci. Stačí najít kontakt a vybrat u něj položku spojit přes zpětné volání.
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f= ... &start=100

Pro kratší hovory bude lepší volat přímo, díky účtování 1+1.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

No to je, ale ta aplikace - pokud je mně známo - potřebuje data, což "tom_speedy" odmítá.
Odpovědět