Nemůžu to teď najít, ale šlo o bezpečnostní kamery a údajný zásah do soukromí a přípustnost záznamu z kamer jako důkazu. Pokud si o dobře vybavuji, tak neplatí, že by bez vědomí daného člověka pořízený záznam byl automaticky neplatný, rozhoduje přiměřenost pořízení takového záznamu. IMHO to bude v případě záznamu hovorů analogické, ale INAL...GeBu píše:Je na to rozhodnutí nějaký link?butrus píše:IMHO po nedávném rozsudku nejvyššího(? nebo to ústavní ?) soudu to není nutné. Pokud Vám někdo např. bude vyhrožova smrtí nebo tak (tj. musí to být přiměřené), mělo by to od nynějška být i uznatelné soudem...
zasílání nahraných hovorů
Re: zasílání nahraných hovorů
Mě tedy ten způsob získání přijde absurdní, pokud mám důkaz, který je věrohodný a dokazuje nějakou nezákonnou činnost, tak proč by mělo záležet na způsobu získání. Ty případy co se objevily v médiích, kdy poškozený měl jednoznačný obrazový záznam s identifikací pachatele, ale mohl být použit protože kdesi cosi, mě vyloženě rozčilují.
Mám něco trošku staršího: http://www.ipravnik.cz/cz/clanky/obcans ... izeni.aspx