Odorik bude virtuální mobilní operátor

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
xxx

Re: Odorik bude virtuální mobilní operátor

Příspěvek od xxx »

Kladu si pár otázek:

1. Napadá mě jestli to není testovací balíček, co to s lidmi udělá. Jen za přenos 300 - skoro nikomu se to libit nebude.
2. Bude Odorik používat partnera GTS. To proto, že on ve své nejnižšší nabídce má měsíční paušál

Třetí z pohledu Odoriku nejzásadnější bod. A všichni co na projektu pracují budou muset hodně přemýšlet. Tento bod má několik podbodů:

3. Proč bych měl k Odorikovi s mobilním číslem přejít? Mám tu svoje CLIP, volám za 2Kč za minutu. Neplatím paušál - ano je omezen kredit na 2 roky. Nemůžu si pomoc proč Odorik virtuální, pokud bude mít horší podmínky nez Odorik nevirtuální.
A pokud se úvahy budou ubírat tím, že např. zrušíme CLIP, prostě jakkolik znesnadníme přátelské užívání VOIP. Z toho pohledu bude s Odorik konec, nadšenci co si Odorik oblíbili, tak se naštvou a odejdou a virtuální část nebude chtít nikdo. Firemní zákazníci na "pevných linkách" zůstanou.

Opravdu tuhle nelehkou situaci vedení Odoriku nezávidím.
luky

Příspěvek od luky »

jinak bych ještě řekl, že s nástupem smartfonů se tím pravým trumfem pomalu stávají data. Kdo je neposkytuje, ten bude mít nevýhodu. A toho si jsou naši tři gsm operátoři asi vědomi. Když vám na mobilu jede Whats up, Facebook mesenger, Viber ... nepotřebujete sms. Tyto aplikace mají minimální spotřebu energie (baterie)
o dalších Gtalk, Gmail, Skype nemluvě (+ cloud disky).
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Osobně bych v úvahách oddělil Odorik-VoIP a Odorik-GSM, protože oboje je (bude) sice pod hlavičkou stejného providera, ale prakticky jakoby šlo o dva samostatné. Takže ten, kdo má dneska VoIP (a je spokojen) se určitě nenaštve kvůli nějakému - pro něho nevýhodnému - GSM tarifu.
luky

Příspěvek od luky »

xxx píše:Kladu si pár otázek:
3. Proč bych měl k Odorikovi s mobilním číslem přejít? Mám tu svoje CLIP, volám za 2Kč za minutu. Neplatím paušál - ano je omezen kredit na 2 roky. Nemůžu si pomoc proč Odorik virtuální, pokud bude mít horší podmínky nez Odorik nevirtuální.
A pokud se úvahy budou ubírat tím, že např. zrušíme CLIP, prostě jakkolik znesnadníme přátelské užívání VOIP. Z toho pohledu bude s Odorik konec, nadšenci co si Odorik oblíbili, tak se naštvou a odejdou a virtuální část nebude chtít nikdo. Firemní zákazníci na "pevných linkách" zůstanou..
ad 3. Protože volat callbackem není až tak pohodlné, jako standardní volání.

Stejně jako operátor, by si i zákazník měl rozmyslet, co vlastně chce, co a kolik potřebuje a za tím si jít.
Stepijana

Příspěvek od Stepijana »

Hm. Služby až do teď od Odorika byly kvalitní a velmi levné. Reakce provozovatelů byly chytré. Nechce se mi věřit, že by chtěli dostat víc než jiní virtuální operátoři. Myslím, že jsou tyto náklady připraveni nějak kompenzovat (nižší sazbou za minutu než ostatní, atd.) Pokud ne a sazby by měli být podobné jako u ostatních virtuálů, musí vědět, že asi konkurenceschopní nebudou. "Nestahujte kalhoty, když brod je ještě daleko!"
milne1

Příspěvek od milne1 »

Všichni si tady vysníváme nebo přejeme, aby byl Odorik stejně skvělý v GSM službách jako je ve VoIP službách. Ale bohužel GSM sítě nejsou Internetová síť...Takže na to můžeme zapomenout a GSM služby Odorika budou opravdu jen pro někoho a většina z nás zůstane u současných nebo lepších mobilních operátorech.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

jak moc bude zpoplatněná SIm odorik
Chci se zeptat zda platí že když nebudu mít své přenesené abudu mít odoričí mi CLIPnete moje. Nebo ne aby si lidé přenášeli zpoplatněná svá čísla.
Děkuji
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Takhle horky námet jako tento Odorikovo forum asi jeste nemelo.Urcite dosáhne 100 000 zhlédnutí.
Tohle je na Guiness. :)
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Návštěvník píše:jak moc bude zpoplatněná SIm odorik
Chci se zeptat zda platí že když nebudu mít své přenesené abudu mít odoričí mi CLIPnete moje. Nebo ne aby si lidé přenášeli zpoplatněná svá čísla.
Děkuji
Clip na odchozí hovory by mělo jít bez potíží nastavit. Technicky v tom problém není.

Jinak opakuji, že naše nabídka nebude žádný zázrak, ale jen to co nám velkoobchodní ceny dovolí. Naš manévrovací schopnost v tomto jsou jen nějaké ty procenta, ale ne podstatná změna cen. I tak to ale bude některým vyhovovat. Část našich zákazníků zjevně zůstane u jiného mobilního operátora a Odorik bude používat jen na VoIP nebo doplněk. Kombinací toho výhodného od každého se dosáhne největší úspory.

Jaká nabídka je pro koho nejvýhodnější závisí především na tom, jakým způsobem je zvyklý mobil používat.
luky

Příspěvek od luky »

taky to tak beru, že gsm bude spíše doplněk. Třeba se to časem zlepší.

Dnes bylo na netu uvedeno, že ČTÚ navzdory operátorům přece jenom od léta sníží propojovací poplatky na 0.27 Kč. Pokud by Odorik zlevnil u callbacku na mobilu alespoň příchozí hovor, pak má callback ještě dlouhou budoucnost
Odpovědět