Já mám internet u mobil.cz a přístupové body jsou stejné jako u t-mobile (t.j. internet.t-mobile.cz, wap.t-mobile.cz, mms.t-mobile.cz ).lifdo69 píše:Chtěl bych se zeptat. Jaké budou přístupové udaje k nastavení připojení na internet? číslo má zarezervované, sim je na cestě, tak by mě zajímalo jak nastavit mobil pro připojení. Po to až mi mi dojde sim.
Odorik virtuálním mobilním operátorem
Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem
Rejpal.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Co se připojení k internetu týče.
Lidi, co to mají, zatím nic neříkali, takže předpokládám, že to jede jaksi samo bez nastavování.
Lidi, co to mají, zatím nic neříkali, takže předpokládám, že to jede jaksi samo bez nastavování.
Děkuji za odpověď chlapi 

Protože v krámě nejseš vázaný žádnou smlouvou. Jinak si neumím představit, že by si operátor mohl měnit ceny dle libosti za provozu, protože by se ti pak mohlo lehce stát, že provoláš minutu a z účtu ti v klidu odjede tisícovka, jelikož to někdo před pár vteřinami změnil na takový tarif (tím nemyslím zrovna Odorik, ale jistě by se pár takových vykutálených opů našlo).Kad píše:Co je doma, to se počítá. Kdo rychle dává, dvakrát dává.
Z toho plyne, že je lepší vyinkasovat hned na začátku 299 Kč (baťovských), využít ty peníze a "nemít dluhy", což je následně, když se daří méně, cesta do pekel.....
Však lidé si to umí spočítat a při české mentalitě je nějakých 150 - 200 Kč při odchodu nezastaví. Proč? No, když se rozhodnu odejít, pak mám důvod (třeba mne zláká konkurence) nebo jsem se na Odorik nasr.., a pak odejdu, ať to stojí, co to stojí.....
Jen neměňte podmínky dle momentální nálady....
Něco k cenám. Proč v krámě nemusí avizovat předem změny cen? Nestačilo by zajistit, že případný kredit "využiji" dle cen v době připsání....
Tím, že v krámě něco koupím, tak automaticky uzavřu kupní smlouvu. To je jasné, ale je fakt, že tam musí být cenovky a u kasy platí cena z cenovky a ne ta, co je v systému. To je také jasné a zcela dostatečně ošetřené v zákoně. Vůbec otázka cen, jejich změny za pochodu atd., to je vše ošetřeno zákonem. Chce to někoho od ČOI. Oni to mají zmáknuté a i to kontrolují.
Odorik je v podstatě internetový obchod... Možná se pletu.
Není mezi těmi, co sem na fórum chodí, nějaký zběhlý právník, co se v pohybuje v této části práva? Ten by se k tomu mohl vyjádřit jistě více fundovaně. Nebo někdo od ČTÚ....
Odorik je v podstatě internetový obchod... Možná se pletu.
Není mezi těmi, co sem na fórum chodí, nějaký zběhlý právník, co se v pohybuje v této části práva? Ten by se k tomu mohl vyjádřit jistě více fundovaně. Nebo někdo od ČTÚ....
U telefonie právě žádná cenovka (dle které by se člověk mohl před každým voláním řídit) není, tam se vychází jenom z Ceníku, který má poskytovatel vystavený někde v provozovně a na webu. Proto není možné ho měnit jen tak, jak si zrovna poskytovatel usmyslí, byť by to třeba nemyslel zle.
Jistou analogii bych hledal například u prodeje elektrické energie nebo plynu. Oni také musí "vyvěsit" nové ceny měsíc předem....
Račte, pane kolego, nahlédnout do Zák. 127/2005 Sb., konkrétně na §§ 54 odst. (1) písm a) a 63 odst. (1) písm. e), případně dále na § 2 odst (1) a ještě (2) Zák. 526/1990 Sb. a § 12 odst. (1) Zák. 634/1992 Sb., konec věty.Pitomec píše:U telefonie právě žádná cenovka (dle které by se člověk mohl před každým voláním řídit) není, tam se vychází jenom z Ceníku, který má poskytovatel vystavený někde v provozovně a na webu. Proto není možné ho měnit jen tak, jak si zrovna poskytovatel usmyslí, byť by to třeba nemyslel zle.
Pokud operátor například uvede, že:
1. Cena volání do příslušného směru se stanoví jako součin délky volání a sazby pro příslušný směr dle aktuálně účinného sazebníku, který je zveřejněn v provozovnách operátora a na internetové adrese http://www.xxx.cz.
2. Sazebník nabývá platnosti dnem zveřejnění, a účinnosti v 7:00 hod. následujícího dne po dni zveřejnění, a pozbývá účinnosti nabytím účinnosti sazebníku novějšího.
3. Každý účastník a/nebo uživatel se může také přihlásit k odběru e-mailové verze sazebníku, který bude abonentům rozesílán vždy v den vydání (doručení však, vzhledem k charakteru elektronické pošty, nemůže být garantováno).
4. Před voláním v pevné síti, a každým voláním do zahraničí, obdrží uživatel jako doplňkovou informaci hlášku, s uvedením maximální doby volání do příslušného směru, kterou umožňuje účastníkův dostupný předplacený kredit (tuto hlášku může uživatel deaktivovat).
5. V případě potřeby obdrží účastník a/nebo uživatel cenové údaje a nebo jejich vysvětlení také na zákaznické lince č. XXXXXXXXX
pak bude velmi obtížné, najít něco, co by bylo v rozporu s uvedenými zákony, či jinak navozovalo domněnku o nesplnění informační povinnosti... (Některé body jsou nadbytečné...)
.
Nojo, no. Jenže tam dodávají jednu nebo několik málo komodit od několika málo výrobců či dodavatelů. Kdežto v telefonii je několik set směrů volání, tedy vlastně "komodit" (státy, sítě) a "dodavatelů" (operátoři) a jde o podstatně dynamičtější trh. Samozřejmě, je možné to pro účastníky "zafixovat". Prostě se rozzónuje svět, sečtou se náklady, zprůměruje se cena zóny, přidá přiměřený zisk a zvedne riziková přirážka. To by vám řekl každý firemní ekonom. Ale celkem jistě se bude volat dráže, než když se u každého směru pružně reaguje na nabídku na trhu.Kad píše:Jistou analogii bych hledal například u prodeje elektrické energie nebo plynu. Oni také musí "vyvěsit" nové ceny měsíc předem....
To je, ale u zboží. Nikoli u služeb elektronických komunikací. Jinak, nemusíte mít u všeho nutně cenovky. I u zboží můžete mít podle okolností cenu např. jen na vývěsce...Kad píše:Odorik je v podstatě internetový obchod... Možná se pletu.