Zlevní ceny hovorů ???

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
ViR

Re: Zlevní ceny hovorů ???

Příspěvek od ViR »

jivo_nereg píše: Ale co když i oni odělají podobné admin rozhranní?
Tak s pravděpodobností blížící se jistotě zjistí, že jim (sakra) nějak narostly náklady na lidskou sílu a pod., a začnou také řešit ekonomické potíže :-). Jinak, ono nejde ani tak o "rozhraní", jako spíš o rozsah služeb a individuální přístup.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Nechápu ty jedince, kterým se Odorik nelíbí, proč nejdou jinam. Nikdo je snad nedrží a když jim někdo nabízí něco lepšího, tak ať tady přestanou otravovat, odejdou ke konkurenci a budou spokojeni jak oni, tak i zdejší čtenáři. Ovšem příspěvky ve zdejším vlákně na mě dělají dojem, že hlavně za těmi anonymními stojí jedna a ta stejná osoba, která si tady chce něco dokazovat a pokud má Odorik, tak u něho stejně zůstane, protože levnější konkurence s výpadky a dalšími problémy asi nebude úplně to ideální, co uživatel požaduje...
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Kdysi jsem slyšel jedno moudro: "Sto pětikorun je více jak jedna pětisetkoruna!" Z vlastních poznatků a zkušeností vím, že úspěšní podnikatelé - obchodníci se tímto a podobným řídí. Však to pochází původem od židovských obchodníků (trochu upraveno...).

Jako se mohu rozhodnout, a rozhoduji se, kde a kdy koupím benzín/naftu do svého miláčka, tak obdobně se mohu rozhodnout pro poskytovatele VoIP služeb. Co víc, s některými bránami nebo VoIP telefony lze mít i pět SIP účtů od různých operátorů. Pak není co řešit...

Jisté je, že u Odoriku je v současnosti, alespoň tak to pociťuji já, minimum problémů technického a provozního rázu a stále na sobě pracují... U konkurence je nižší cena, ale jednání - no hrůza! (Mikrotech) Když jsem je asi před třemi dny slušně upozornil na "záhadná volání do Palestiny a pod.", byl jsem okamžitě upozorněn, že na mne budou vymáhat škodu, aniž by mne vyslechli... U nich "přidělí" heslo a basta... Že to někdo prolomí, to je jim skoro jedno!

Všade je něco a každému vyhovuje něco jiného. Tak se oprostěte těch hrubostí a invektiv, buďme lidi, prosím.

Pokud jsem tímto někoho popíchl, pak to nebylo úmyslem.
luky

Příspěvek od luky »

moje řeč. To co bych Odoriku přál, je aby o něm bylo více vidět a slyšet. Možná by pomohla reklama, i když bude dost drahá. Na nějaké české servery...
Jivo_nereg

Příspěvek od Jivo_nereg »

luky píše:moje řeč. To co bych Odoriku přál, je aby o něm bylo více vidět a slyšet. Možná by pomohla reklama, i když bude dost drahá. Na nějaké české servery...
K čemu placená reklama, tu máme dělat my, spokojení uživatelé. Kdyby Odorik nabídnulk i nějaké provize z nabitých kreditů, byla by ta snaha ještě lepší.
Jak zde někdo psal, tak jedna pětistovka zisku je pěkná, ale 500 desetikorun ještě lepší.
http://www.jivo.cz/doc/im/voip/
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Leda provizi z hovorů. Ale provize z toho, že si někam pošlu kredit (který navíc můžu vzápětí převést jinam), to nedává smysl.
ViR

Příspěvek od ViR »

Pitomec píše:Leda provizi z hovorů. Ale provize z toho, že si někam pošlu kredit (který navíc můžu vzápětí převést jinam), to nedává smysl.
Smysl by to dávalo tehdy, pokud by měl operátor (obecně jakýkoli podnikatel) přechodný nedostatek peněz v cash-flow, a potřeboval úvěr. Pak má smysl motivovat klienty k co největšímu předplacení služeb při pokud možno rovnoměrném a nepříliš rychlém čerpání (tuto techniku použil svého času předchozí majitel 802.VOXu, při akci "zařízení za kredit"). Tím se krátko až střednědobé zdroje dají pořídit levněji, než je bankovní úvěr.

Ale tento postup musí mít své důvody a také má jistá rizika, nehledě na to, že pokud vím, tak miniTEL v minulosti důsledně financoval rozvoj z vlastních prostředků (tj. ze zisku) a nikol z "půjčených peněz".
luky

Příspěvek od luky »

taky je možné ceny upravovat třeba v krocích, třeba od příštího měsíce bude cena taková a od prvního prosince bude taková....
ViR

Příspěvek od ViR »

luky píše:taky je možné ceny upravovat třeba v krocích, třeba od příštího měsíce bude cena taková a od prvního prosince bude taková....
Nad tím jsem také přemýšlel. Ale je otázka, zda by to skutečně mělo smysl. Navíc myslím, že věc docela komplikuje plánované snížení propojovacích poplatků od počátku r. 2013 vč. pevných sítí, protože to může snížit docela citelně některým operátorům příjmy, pokud pro ně tyto poplatky za příchozí hovory dosud tvořily významnou část (to je u každého OPa jiné).

V podstatě je to tak. že nyní bude potřeba nahradit případné výpadky příjmem od vlastních zákazníků. Stejně tak poklesne (teoreticky na 1/4) hodnota zákazníka, který je pasivní, a hovory převážně pouze přjímá...
Kabek

Příspěvek od Kabek »

)Předpokládám, že to tady někdo odpovědný od Odoriku čte. Nejlépe pan Soukup.

O těch provizích - jedna plynařská firma dávala (možná to pokračuje) provizi za získané klienty. Bylo to jednoduché. Za každého získaného klienta člověk získal slevu na plyn ve výši několika procent z částky, kterou získaný klient zaplatil při vyúčtování. Tím se jaksi eliminovalo "nahánění mrtvých duší" - nový klient nic neodebírá, já nic nedostanu...

Strategie obchodníků jsou rozmanité a těžko Odoriku radit, když neznáme jejich zámysly do budoucna. Obrázek si mohu udělat o jejich firmě - stačí nahlédnout do registru justice a jiných (veřejně dostupné info), ale vždy to jsou info minulé - křišťálová koule nikde není...

Jak jsem již psal - nikomu nic nebrání mít více SIP účtů a jen se přizpůsobovat situaci ať z pohledu cen či kvality hovorů atd.

Dva měsíce "testuji" nejlevnější trojku - Odorik, IPVOX, Mikrotech. Při zcela subjektivním hodnocení mi vychází stejné pořadí - poměr kvalita, služby/cena. I za starou cenu volání na mobil mně osobně stále ještě Odorik vychází nejlépe - sice dražší, ale VŽDY bezproblémový hovor (G729) a ztráta volání NULA, což je asi největší bolest IPVOX-u. Mikrotech - škoda mluvit...

Každému přeji šťastnou ruku při výběru toho svého operátora, a nebojte se, může být i hůře...
Všem přeji pěkný den!
Odpovědět