Odorik virtuálním mobilním operátorem

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
enigmatic

Re: Odorik virtuálním mobilním operátorem

Příspěvek od enigmatic »

jimisoft píše:
ViR píše:"Výpis volání" ---> první roletové menu vybrat místo "Přehled volání" ---> "Mobilní data".
Tuto volbu já tam asi logicky zatím nemám, proto děkuji za informaci. Kontrola velikosti spotřebovaných dat bude asi nutností, aby se data "nevypla" až po vyčerpání kreditu (umím si představit, že zapomenu po příhodu domů zapnout WIFI a spustím YouTube). Jinak s T-Mobile mám tu zkušenost, že umí zapnou mobilní data (data na den) ve 4 hodiny v noci. stáhnout 1 kB dat a další dva měsíce to již nezopakovat.

Mně osobně by se nejvíc líbilo doplnění Odorik callback o další kolonku "spotřeba dat" s možností nulování stavu. Jinak ta možnost zjistit stav kreditu, kdekoliv jsem, pomocí Odorik callback je velmi platná a dost rychlá a pohodlná.
Já mám prozatím nastavenou notifikaci u kreditu po stokorunách. Snad mi to zachrání "veškerý můj majetek".
MilanMr

Příspěvek od MilanMr »

Takže počkat až bude k tomu roaming + zajímavá dotace na přenesení čísla :-)
Tohle volání uvítají co volají do zahraničí.
ViR

Příspěvek od ViR »

MilanMr píše:Takže počkat až bude k tomu roaming + zajímavá dotace na přenesení čísla :-) Tohle volání uvítají co volají do zahraničí.
Teď se nějak ztrácím v tom, co má roaming společného s voláním do zahraničí?
sedlaczech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sedlaczech »

Jak to vypadá s tou dotací přenosu čísla? Bude se to rozhodovat v nejbližších dnech?
Rád bych už přešel k Odoriku, ale zatím čekám...
veterinář

Příspěvek od veterinář »

sedlaczech píše:Jak to vypadá s tou dotací přenosu čísla? Bude se to rozhodovat v nejbližších dnech?
Rád bych už přešel k Odoriku, ale zatím čekám...
Taky čekám na signál a začnu přenášet.
LiborF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiborF »

Byla tu řeč o statistice přenesených dat. To mě by se líbila možnost nastavit si denní limit dat, pokud by jsem ho projel a potřeboval by jsem další, tak si ho resetovat na webu, nebo posláním specifické sms atd.... to by bylo naprosto super. Zrovna o víkendu se mi stalo že zblbnul manželky telefon a najel nějaká data přes sít Vodafonu, ani jsem nemrknul a pár mega mě vyšlo na 2300Kč. Naštěstí snad bude možná nějaká sleva ...tak uvidím. Jak jen půjde udělat přenos čísla tak přenáším k Odoriku.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

Zajimava informace ohledne mozne regulace velkoobchodni nabidky pro virtualni operatory:

http://mobil.idnes.cz/dalsi-zajemce-i-c ... eratori_jm
V září pak bude radě ČTÚ předložena přepracovaná analýza trhu č. 8 - tedy velkoobchodního trhu s nabídkou pro virtuální operátory. Úřad totiž musí reflektovat aktuální změny na trhu. O tom, zda k regulaci nakonec dojde, rozhodne především porovnání velkoobchodních smluv se situací v zahraničí. Případnou regulaci následně musí schválit EU.
enigmatic

Příspěvek od enigmatic »

LiborF píše:Byla tu řeč o statistice přenesených dat. To mě by se líbila možnost nastavit si denní limit dat, pokud by jsem ho projel a potřeboval by jsem další, tak si ho resetovat na webu, nebo posláním specifické sms atd.... to by bylo naprosto super. Zrovna o víkendu se mi stalo že zblbnul manželky telefon a najel nějaká data přes sít Vodafonu, ani jsem nemrknul a pár mega mě vyšlo na 2300Kč. Naštěstí snad bude možná nějaká sleva ...tak uvidím. Jak jen půjde udělat přenos čísla tak přenáším k Odoriku.
Z dněšního e-mailu:
"... očekáváme zprovoznění systému pro portace mobilních čísel zhruba do týdne."
Takže uvidíme.
Georgius

Příspěvek od Georgius »

Dovolte mi vytáhnout prastarou poznámku a dotázat se, jesti se už v této věci něco vi ?
xsouku04 píše:Mohu to potvrdit. Navíc karta půjde na přechodnou dobu deaktivovat, pokud např. na léto odjedete někam do zahraničí... Bohužel technické detaily těchto kroků (na jak dlouho lze deaktivovat, jestli je možné deaktivovat i na týden a pod.) stále nejsou známy.
ViR

Příspěvek od ViR »

Georgius píše:Dovolte mi vytáhnout prastarou poznámku a dotázat se, jesti se už v této věci něco vi ?
xsouku04 píše:Mohu to potvrdit. Navíc karta půjde na přechodnou dobu deaktivovat, pokud např. na léto odjedete někam do zahraničí... Bohužel technické detaily těchto kroků (na jak dlouho lze deaktivovat, jestli je možné deaktivovat i na týden a pod.) stále nejsou známy.
To by mne také zajímalo :-). A v souvislosti s tím, jak bude odečítán denní paušál za aktivní SIM (zda každý den, či nějak dávkově), a kde bude možné to najít. Zatím to myslím v zákaznickém rozhraní není nikde zobrazeno a neodečítá se to. Nerad bych to pak platil za rok zpětně :-D.
Odpovědět