Roaming na SIM-ku od Odorik.cz

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Odpovědět
Pitomec

Re: Roaming na SIM-ku od Odorik.cz

Příspěvek od Pitomec »

xsouku04 píše:
lifdo69 píše:A předběžné ceny? ty nikde nezminujete. ;) ;)
Edit:: myslel sem těch balíčků
150 MB za 69 Kč včetně DPH.
1500 MB za 390 Kč včetně DPH

Po odčerpání balíčku máte 3 možnosti.
1) Používat internet s velmi omezenou rychlostí dále, ale zdarma.
2) Vypnout balíček a platit dále za každé MB 1 Kč, vhodné, pokud zbývá několik dní do konce měsíce.
3) Balíček si koupit znovu - vhodné, pokud předpokládáte, že jej z větší části využijete

Balíčky budou vždy na kalendářní měsíc, tedy kupovat si dva dny před koncem měsíce 1500 MB je většinou nerozumné.
Balíček lze koupit jednorázově, nebo se může automaticky obnovovat na začátku dalšího měsíce, pokud budou na účtu peníze. Nákupem balíčku zmizí omezení rychlosti. Tedy až do vyčerpání balíčku, kdy bude rychlost tuším 20 Kbit.
Konkrétní možnosti záleží hlavně na našich nákupních velkoobchodních podmínkách, tedy je možné, že se nějaký detail změní.
A jinak ne, tj. kdo bude stále u 1MB=1Kč, tak se musí smířit se šnekonetem 128/128kbps?
Forrrest

Příspěvek od Forrrest »

xsouku04 píše: 150 MB za 69 Kč včetně DPH.
1500 MB za 390 Kč včetně DPH
Balíčky budou vždy na kalendářní měsíc, tedy kupovat si dva dny před koncem měsíce 1500 MB je většinou nerozumné.
Skvělé ceny! Ale to omezení na kalendářní měsíc se mi zdá velmi nepraktické. To tak mají všichni operátoři? Zběžně jsem se díval na Blesk a Tesco, a vypadá to, že oba to mají jednoduše 30 dnů od aktivace...
S takovouto člověk ten balíček prostě nemůže využít vždy, když zrovna potřebuje.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Taky by mi přišlo praktičtější (a férovější) aby platnost balíčku byla prostě 30 dní. Pokud ho vyčerpám řekněme po 25 dnech, tak aktivovat si ho na 5 dní je nesmysl a ostatní varianty dat jsou výrazně dražší. Ale i tak je to drahý, tady http://www.expert.cz/vodafone-internet-12m-fup-600mb/ se dá koupit 1,5 GByte na měsíc za něco málo přes stovku (FUP u IvM Naplno byl navýšen z 600 MB na 1536 MB), akorát je to předplacené na celý rok.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše: A jinak ne, tj. kdo bude stále u 1MB=1Kč, tak se musí smířit se šnekonetem 128/128kbps?
Tuhle rychlost můžeme nastavit na základě výše kreditu. Pokud bude vyšší kredit (třeba více jak 50 Kč) povolíme vyšší rychlost. Ale nemá to takovou prioritu jako samotné datové balíčky.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

xtonda píše:Taky by mi přišlo praktičtější (a férovější) aby platnost balíčku byla prostě 30 dní. Pokud ho vyčerpám řekněme po 25 dnech, tak aktivovat si ho na 5 dní je nesmysl a ostatní varianty dat jsou výrazně dražší. Ale i tak je to drahý, tady http://www.expert.cz/vodafone-internet-12m-fup-600mb/ se dá koupit 1,5 GByte na měsíc za něco málo přes stovku (FUP u IvM Naplno byl navýšen z 600 MB na 1536 MB), akorát je to předplacené na celý rok.
To na odkaze je ale internet pro připojení notebooku. To je jiná kategorie. Bohužel můžeme nabídnout jen to, co nám nabídne T-mobile prostřednictví GTS. Tedy o tom, jak přesně ten balíček udělat, nerozhodujeme. Věřím že to udělali takto, protože je to pro ně technicky jednodušší.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Ve skutečnosti je to úplně klasická předplacená karta Vodafone s kreditem 200 Kč, hlasovým tarifem Karta do sítě, který je přes samošku možno změnit, a aktivovaným datovým tarifem Internet v mobilu naplno s nastavenou 100% slevou na 12 měsíců, funguje v přiloženém modemu, ale funguje i mobilu (mám Samsung N7000) a na rozdíl od té opičárny Twist Online se s tím dá normálně telefonovat, byť ty ceny jsou standardní Vodafoní. Po skončení té slevy je cena za měsíc toho internetu 315 Kč, ale výhodnější je pochopitelně kartu zahodit a vzít další.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

xsouku04 píše:
Pitomec píše: A jinak ne, tj. kdo bude stále u 1MB=1Kč, tak se musí smířit se šnekonetem 128/128kbps?
Tuhle rychlost můžeme nastavit na základě výše kreditu. Pokud bude vašší kredit (třeba více jak 50 Kč) povolíme vyšší rychlost. Ale nemá to takovou prioritu jako samotné datové balíčky.
Celkem by se to i hodilo. Já teda teď zrovna net v mobilu nijak zvlášť nepoužívám, ale čas od času připojím někde na cestách notebook a jako data mu slouží právě SIM Odorik s 3G od TM. Takže aspoň na Mbps by to zrychlit mohlo.
vajda

Příspěvek od vajda »

Debata se zaměřila pouze na datový roaming. Hlasový roaming opravdu nebude????
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

Řekl bych, že nejde o datový roaming, jde o datové balíčky jako takové. Až budou data, bude se Odorik zabývat roamingem:
xsouku04 píše:Pracujeme nyní na datových balíčcích. Budou dva. 150 MB (půjde koupit opakovaně) a 1500 MB (rovněž půjde koupit opakovaně)
Ty by mohly být hotovy během pár dní. Pak přijde na řadu účtování roamingu.
MartinJ

Příspěvek od MartinJ »

Nevite nahodou nekdo, jestli Odorik SIM funguje v roamingu v Brazilii? Jsem prave v Brazilii a SIMka se mi nezaregistrovala. Dik. Martin
Odpovědět