Mě děsí, že byste mohli podobným stylem klidně relativizovat holocaust, komunismus a kdoví co ještě…

Vemte si ale, kolik máme "odborníků" třeba na migraci, kterým naprosto uniká souvislost mezi hořícími auty a napadané policii ve Švédsku a migrací. Dříve bylo dokonce zakázáno říkat slova jako no-go zóna, které prý vůbec neexistují.pe.havel píše:Vždyť to je výsměch všem válečným novinářům, odborníkům, organizacím a obecně všem, kteří se situací na Ukrajině vážně zabývají, z různých koutů světa a vzájemně nezávislých. To není pár lidí, který si něco cucají z prstu.
Plyn má to výhodu, že může rychle vykrýt nárazové nedostatky, když obnovitelné zdroje zrovna moc nedodávají. Uhelná elektrárna startuje moc dlouho, musí se použít plyn. Letos v zimě zdražovala elektřina na burze ve stejnou dobu jako plyn, i když je to menší procento celkové výroby, cena plynu cenu elektřiny hodně ovlivňuje. Uvidíme jak to bude v budoucnu, ale vzhledem k tomu, že "nespolehlivé" obnovitelné zdroje mají tvořit větší část výroby, pokles významu plynu pro výrobu elektřiny nepovažuji za pravděpodobný.Pitomec píše:Energetika a zčásti i teplárenství pořád stojí na uhelných elektrárnách (teplárnách), a to jak u nás, tak i v SRN. Takže plyn není pro tyto účely až tak nutný.
Ty peníze částečně odletí do zahraničí za drahý Plyn a to podle toho, kde budeme nakupovat. Že na tom někdo vydělá je pravda, některé profese, spekulanti, majitelé elektráren, většina lidí ale zchudne.Pitomec píše:Za elektřinu jsem u E.ON platil zálohu 2000 Kč a platím u E.ON (EG.D) stále 2000 Kč (fixaci žádnou nemám). Pokud někdo platil dřív výrazně méně např. u BE a teď platí výrazně více, pak je na tom aktuálně stejně jako já (pouze si může blahopřát, že po nějakou dobu ušetřil, když platil málo, zatímco já víc).
Jistě, někdo může mít problém. Ale na druhou stranu je zase spousta těch, co sice více zaplatí za energie, ale současně mají také vyšší příjem oproti dřívějšku. Ty peníze skutečně z ekonomiky nikam neodletí, jsou tady pořád a kolují.