Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR
Re: Snížení ceny volání do mobilních sítí v ČR
přímé volání přes net nemá chybu. I callback při nedostupnosti sítě je dobrý, byť při padajících cenách na 2,50 Kč ta výhoda není až taková, aby nahradila mobil. Jestli od ledna klesnou propoj. poplatky, tak to bude zase lepší. Nejsem technik ani neznám náklady, ale zrovna callback mi přijde jako ten nejjednodušší a nejspolehlivější způsob alternativního volání (i s nejnižšími náklady???, nevím).
Určitě mi přijde jako perspektivnější stát se oním virtuálem. Škoda, že na většině článků na netu se člověk dočte spíše o voocall, klikniavolej, mikrotech aj., ale o Odoriku moc informací není. Přitom to by byla cesta k lepšímu výsledku - více zákazníků
Určitě mi přijde jako perspektivnější stát se oním virtuálem. Škoda, že na většině článků na netu se člověk dočte spíše o voocall, klikniavolej, mikrotech aj., ale o Odoriku moc informací není. Přitom to by byla cesta k lepšímu výsledku - více zákazníků
S pravděpodobností blížící se jistotě od ledna neklesnou.luky píše:Jestli od ledna klesnou propoj. poplatky, tak to bude zase lepší.
To bych si nedovolil tvrdit. Je to dvojí volání (věšinou) do mobilní sítě, jako jakékoli dva jiné hovory. Ústřednu to zaměstná srovnatelně a za trnzit zaplatíte operátorům na cestě také stejně. Jediné, na čem by se dalo při stovkách tisíc klientů ušetřit, to by bylo dimenzování internetového připojení, pokud by útředna byla propojena s tranzitním (či jiným) operátorem přes E1/SS7. Ale to je naprosto marginální záležitost a to E1 propojení není za korunu padesát...luky píše: Nejsem technik ani neznám náklady, ale zrovna callback mi přijde jako ten nejjednodušší a nejspolehlivější způsob alternativního volání (i s nejnižšími náklady???, nevím).
ta jednoduchost byla míněna tak, že až na výjimky (O2) tady nehrozí na straně zákazníka nějaké komplikace typu porucha sítě, firewall, port, latence jitter, kodek.... což jsou věci, které znepříjemní život nejen zákazníkovi, ale i Odorikovi, který pak chyby identifikuje a odstraňuje (pokud není chyba na straně uživatele nebo poskytovatele připojení). A čas jsou peníze
Nyni jsem si vsiml jedne zajimavosti v ceniku Odoriku:
Volani na Česká rep. 840, 841, 842, 848 stoji 1,44/min., tzn. mnohem vic nez na mobily!
Takze cisla, ktera byla v minulosti zavedena kvuli vyhodnejsimu (jakoze mistnimu) volani jsou nyni nejdrazsi.
Volani na Česká rep. 840, 841, 842, 848 stoji 1,44/min., tzn. mnohem vic nez na mobily!
Takze cisla, ktera byla v minulosti zavedena kvuli vyhodnejsimu (jakoze mistnimu) volani jsou nyni nejdrazsi.
ViR píše:To bych si nedovolil tvrdit. Je to dvojí volání (věšinou) do mobilní sítě, jako jakékoli dva jiné hovory. Ústřednu to zaměstná srovnatelně a za trnzit zaplatíte operátorům na cestě také stejně. Jediné, na čem by se dalo při stovkách tisíc klientů ušetřit, to by bylo dimenzování internetového připojení, pokud by útředna byla propojena s tranzitním (či jiným) operátorem přes E1/SS7. Ale to je naprosto marginální záležitost a to E1 propojení není za korunu padesát...luky píše: Nejsem technik ani neznám náklady, ale zrovna callback mi přijde jako ten nejjednodušší a nejspolehlivější způsob alternativního volání (i s nejnižšími náklady???, nevím).
třeba dnes ráno - přes net se nedalo dovolat, ale callback jelluky píše:ta jednoduchost byla míněna tak, že až na výjimky (O2) tady nehrozí na straně zákazníka nějaké komplikace typu porucha sítě, firewall, port, latence jitter, kodek.... což jsou věci, které znepříjemní život nejen zákazníkovi, ale i Odorikovi, který pak chyby identifikuje a odstraňuje (pokud není chyba na straně uživatele nebo poskytovatele připojení). A čas jsou peníze
Pozor!
Konkurence (IPVOX) uvádí na svých stránkách v ceníku ceny, podle kterých ale NETARIFUJE!!!! Hovory do mobilních sítí má v ceníku (BASIC) 0,95 (špička) a 0,91 (mimo špičku), ale ve skutečnosti celých 24 hodin tarifuje 0,96 Kč/min. (bez DPH), samozřejmě po 1+1... Ale stále je to předražení o cca 5,5 % mimo špičku!!!!!
Také mají opakovaně problém - po přihlášení volaného to spadává....., a tarifuje.....
Konkurence (IPVOX) uvádí na svých stránkách v ceníku ceny, podle kterých ale NETARIFUJE!!!! Hovory do mobilních sítí má v ceníku (BASIC) 0,95 (špička) a 0,91 (mimo špičku), ale ve skutečnosti celých 24 hodin tarifuje 0,96 Kč/min. (bez DPH), samozřejmě po 1+1... Ale stále je to předražení o cca 5,5 % mimo špičku!!!!!
Také mají opakovaně problém - po přihlášení volaného to spadává....., a tarifuje.....
Tak ještě jedna info k těm cenám. Volání na pevnou mají zase pro změnu nižší jak v ceníku - místo 0,51 tak 0,48 (bez DPH)..... Tak nevím, co si mám myslet.... (vše u IPVOX). Asi to časem dají do latě.
sbohempevnalino.cz je uctovani 1+1 a mobil za 0.90Kč Big UP! 

Jo ale musíš k tomu přicíst 20 procent dph